Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Josip Bašić: Vir zaslužuje novog načelnika

30.07.2016. 22:00
Josip Bašić: Vir zaslužuje novog načelnika


Potaknut najnovijim incidentom u kojem se dio mještana na terasi kafića Casablanca sukobio s komunalnim redarima, Josip Bašić, bivši predsjednik udruge Vir bez podjela, najavio je kandidaturu na sljedećim izborima za načelnika ove općine.
– Događaj je samo kulminacija onog što se zbiva zadnjih dana, gdje komunalni redari prekoračujući ovlasti i kršeći zakon povrijeđuju privatno vlasništvo i fizički napadaju vlasnike uz asistenciju zaposlenika Vir Zaštite (općinske tvrtke, op.a.), a sve po naredbi načelnika Kristijana Kapovića. Kapović se na taj način obračunava sa svim onima koji mu nisu podobni, te smo danas došli u situaciju da policija mora zaštititi privatno vlasništvo i njihove vlasnike od pomahnitalog načelnika, njegovih komunalnih redara i takozvane Vir Zaštite u svojstvu njegove privatne policije. Danas je policija prvi put postupila sukladno zakonu i zaštitila vlasnika na njihovom posjedu i suzbila anarhiju Kristijana Kapovića, koja na Viru sustavno vlada već trinaest godina, napisao je Bašić u priopćenju upućenom medijima.
Bašić kaže kako je dosadašnji načelnik Kristijan Kapović 13 godina radio u svrhu osobnih interesa, pa se u tom vremenu obogatio, ali i zaradio više od 200 kaznenih prijava.
– Kapović je prostornim planom obezvrijedio sva zemljišta Virana i koči razvoj cijelog otoka. Sustavno pljačka stanovnike najskupljim komunalijama i nametima u državi te godinama nezakonito naplaćuje odvoz smeća. Zbog njega je Vir danas jedna od infrastrukturno najnerazvijenih općina u Zadarskoj županiji, bez gotovo ikakvog sadržaja. Kao dugogodišnji aktivist te jedan od osnivača i bivši predsjednik udruge Vir bez podjela, upoznao sam se s brojnim stanovnicima otoka te njihovim problemima. Potaknut brojnim razgovorima donio sam odluku da im se stavim na raspologanje te se na sljedećim lokalnim izborima kandidiram za načelnika općine Vir, ističe Bašić, koji se u pismu predstavlja kao mlad čovjek s već bogatim političkim iskustvom.