Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Cilj nam je biti bolji nego lani

Autor:

30.08.2008. 22:00
Cilj nam je biti bolji nego lani

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svi troškovi pokrit će se iz mog novčanika, osim onih 80 000 kuna koje dobijemo iz gradskog proračuna. Kad vidim svu tu djecu, koju sam bar nekoliko sati dnevno uspio odvući od ulice i droge, onda mi nije teško sve to činiti
Košarkaški klub Voštarnica, uz Jazine i Pet bunara, i ove godine predstavlja zadarsku košarku u A2 košarkaškoj ligi. Klub koji je osnovan 1977. godine i koji sve do danas uspijeva opstati usmjeren na vlastite snage, pravi je primjer kako se s malo sredstava i puno entuzijazma može doći do pravih rezultata. Za takvo stanje, koje Voštarnicu unatoč svim nedaćama drži na površini, možemo okriviti predsjednika Tomislava Klaricu Papija, koji svojim trudom i zalaganjem uspijeva održati pogon od 150 igrača raznih dobnih uzrasta, iako radi u uvjetima koji nisu dostatni ni za funkcioniranje nekog šahovskog kluba, a kamoli košarkaškog.
Kad na sastanak s novinarom predsjednik jednog A2 ligaša dolazi noseći u ruci par patika, koje je upravo kupio za svog igrača, onda vam rečenice tipa “to su sve moja dica” izgledaju potpuno na svom mjestu.
– Moja ljubav prema ovom klubu, prema djeci koja u tolikom broju dolaze i treniraju kod nas, toliko je velika da ih ne mogu ostaviti na cjedilu. Uvjeti u dvorani Osnovne škole Šime Budinića, u kojoj imamo tri termina za 150 ljudi, nemogući su. No, i pored toga funkcioniramo na vrlo kvalitetnoj razini, a najviše je zaslužan stručni tim koji vodi brigu o svima njima. Školovani stručni kadar, od Rajka Vidovića koji vodi seniore, Šime Vidakovića trenera juniora i kadeta, Ivana Čulara koji je zadužen za pretkadetski uzrast do Branka Dupora koji vodi Školu košarke, uspio je uzdignuti Voštarnicu na razinu da je jedan od najuspješnijih županijskih klubova uzimajući u obzir sve dobne uzraste – započeo je Klarica.
Što se događa sa seniorskom momčadi, s kakvim igračkim kadrom ulazite u novu sezonu?
– Momčad je ostala većinom ista kao i lani. Ostali su Marijan Bulić i Marki Blaslov od najiskusnijih te Graić, Zrnić, Bračić i Šandrić koji je prošlu sezonu pauzirao. Pristigli igrači su Josip Bulić iz Pet bunara, Petar Marić iz čakovačke Vajde, Ante Čerina, Luka Vukoša i Boris Kovačević, svi došli iz Borik-Puntamike, dok je iz istog pravca proslijeđen centar Danko Barešić (212 cm).
Ambicije i ciljevi u nadolazećoj sezoni?
Budući da smo prošle godine završili na osmom mjestu, htjeli bismo ove sezone puno bolje to odraditi. Uz afirmaciju naših mladih igrača volio bih da nadmašimo naš najbolji rezultat do sada kad smo bili četvrti u ligi.
Kako uspijevate isfinancirati kompletnu sezonu?
Do ove sezone, da bismo uspjeli izgurati sezonu, bilo nam je potrebno 250 000 kuna. Ove godine, budući da će nam juniori igrati Profi ligu, koja je što se troškova tiče u rangu s B1 ligom i isto tako će naša izlazna generacija juniora nastupati pod imenom Adriatic u B1 ligi, troškovi su nam prešli 400 000 kuna. Svi troškovi pokrit će se iz mog novčanika, osim onih 80 000 kuna koje dobijemo iz gradskog proračuna. Kad vidim svu tu djecu, koju sam bar nekoliko sati dnevno uspio odvući od ulice i droge, onda mi nije teško sve to činiti – zaključuje predsjednik Klarica.
 


KK VOŠTARNICA
Marijan Bulić, Marki Blaslov, Marko Bračić, Marko Graić, Marin Zrnić, Mario Šandrić, Josip Bulić, Petar Marić, Ante Čerina, Danko Barešić, Luka Vukoša, Boris Kovačević. Trener: Rajko Vidaković.