Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tornado i Torcida spremili vatreni doček BBB-ima u Zemuniku

Autor: Siniša Klarica

30.08.2009. 22:00
Tornado i Torcida spremili vatreni doček BBB-ima u Zemuniku


U nedjelju navečer oko 21.35 sati policijski službenici PU zadarske spriječili su napad pripadnika navijačkih skupina Tornado i Torcida na navijačku skupinu Bad blue boys, koji su se oko 20.50 sati vraćali zrakoplovom iz Škotske u zračnu luku Zemunik. Dobrim obavještajnim radom policijski službenici došli su do saznanja da se na makadamskoj cesti kod mjesta Babindub u blizini Zračne luke Zemunik okupilo više osoba koji se namjeravaju fizički obračunati s pripadnicima navijačke skupine BBB.  
Dolaskom policije uočeno je više vozila i nepoznatih osoba koji su se velikom brzinom udaljili s mjesta događaja, a zadržano je vozilo šibenskih registarskih oznaka u kojem su se nalazile tri osobe iz Šibenika. Ubrzo potom, u blizini mjesta događaja zaustavljena su još dva vozila u kojima su se nalazili navijači iz Splita i Zadra, njih osmero.
Prema policijskim izvorima, u vozilima su se nalazile metalne, teleskopske i bejzbol palice koje su oduzete te su svi dovedeni u prostorije policije, gdje je s njima obavljen razgovor nakon čega su pušteni. Navijači BBB su prepraćeni do odredišta, bez potrebe za policijskom intervencijom.
– Jednostavno sam šokiran i ne mogu vjerovati da je bilo koji pripadnik Tornada sudjelovao u tako nečemu. Odmah moram reći da osuđujem takvo ponašanje koje nije navijačko. Udruga Tornado se distancira od takvih izgrednika. Za sad nemam nikakve informacije pa nisam ni siguran jesu li u tom događaju sudjelovali članovi naše udruge. Navijačka skupina Tornado ovih dana provodi reviziju članstva. Po starom, imali smo 300-tinjak članova. U isto vrijeme, naši navijači su bili u Čakovcu, gdje je NK Zadar igrao protiv Međimurja. Kad bih znao imena i prezimena izgrednika odmah bi znao jesu li to tornadovci ili nisu. Ovako, ja u to ne mogu biti siguran, komentirao je događaj predsjednik Tornada Mile Bačić.
Koordinirana akcija splitskih i zadarskih „navijača” očito je nastavak nemilih događaja na odmorištu Brinje kad se dogodila prava bitka između Torcide i BBB-ovaca. Bio je to sukob koji je završio i s teže ozlijeđenim akterima.
Policija je ovog puta uspjela spriječiti i neželjeni međunarodni publicitet i možda još gori incident,  da je do navijačkog obračuna došlo na Zračnoj luci Zadar. Naime BBB-ovci su se vraćali redovnim letom Ryanaira iz Edinburgha, a u zračnim lukama nakon 11. rujna 2001. vladaju posebne, još strožije mjere sigurnosti. No, prije će biti da je po srijedi bila priprema „sačekuše” koja na sreću nije uspjela. Policija za sad nije prekršajno i kazneno prijavila nikog od izgrednika, a ispitivanje okolnosti događanja se nastavlja.