Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sanader: Ne vraćam se u politiku

30.08.2010. 22:00
Sanader: Ne vraćam se u politiku


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ponedjeljak je u Alpbachu u Austriji sudjelovao na Europskom forumu, što je njegov prvi nastup u javnosti nakon skoro osam mjeseci, a novinarima je rekao da se ne vraća u politiku.
Brojni hrvatski novinari dočekali su bivšeg premijera na ulasku u kongresnu dvoranu u Alpbachu, uz pitanja o aktualnim aferama za koje se veže njegovo ime.
Sanader je na pitanje vraća li se u politiku kratko odgovorio: “Ne”. Na upit da komentira istragu oko Hypo banke i spominjanje njegovog imena u toj aferi bivši hrvatski premijer je kazao: “Psi laju, a karavane prolaze”.
Ivo Sanader sudjelovao je u sklopu Europskog foruma u Alpbachu u diskusiji o Bosni i Hercegovini, petnaest godina nakon Daytonskog sporazuma. Uz njega su govorili i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, dekan veleučilišta Vern u Zagrebu Goran Radman i kosovski ministar financija i gospodarstva Ahmet Shala.
Tijekom rasprave Sanader je upitan je li kao premijer mogao kontrolirati direktore banaka u Hrvatskoj a odgovorio je da je po dužnosti morao sa njima razgovarati, ali nije znao što oni rade i s kim posluju.
Sanader nije želio hrvatskim novinarima reći kakvi su mu daljnji planovi i hoće li nastaviti sa sudjelovanjem na međunarodnim skupovima. Kako bi izbjegao dodatna pitanja skup je napustio na stražnji izlaz iz dvorane.