Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Čondić nositelj HSP-ove liste u 9. izbornoj jedinici

30.08.2011. 22:00
Čondić nositelj HSP-ove liste u 9.  izbornoj jedinici


Godinu dana prije prošlih izbora ugasio sam Stožer za očuvanje digniteta Domovinskog rata kako nitko ne bi mogao s njim manipulirati u političke svrhe, kaže Čondić


Pomalo već zaboravljeni protagonist događanja sa splitske rive, umirovljeni pukovnik i invalid Domovinskog rata Mirko Čondić, bit će nositelj HSP-ove liste u 9. izbornoj jedinici. To je danas u Zadru potvrdio predsjednik stranke Danijel Srb. On je dodao da će zadarski kraj, koji je stradao u ratu, prepoznati Čondićaev doprinos borbi za očuvanje digniteta Domovinskog rata. Uz Čondićev prolaz, Srb najavljuje HSP kao iznenađenje izbora i to sa sigurna četiri mandata u Saboru.
Zahvaljujući na povjerenju stranci koja djeli “njegove stavove domoljublja i bogoljublja”, s više od deset godina odmaka, Čondić je o splitskoj rivi rekao:
– Posljednjih desetak godina na djelu imamo haško-briselske vlade, interesne grupacije koje doživljavaju instituciju hrvatske države za progon, pljačku i izdaju. Bio sam na čelu institucije koja je organizirala prosvjed na splitskoj rivi koja je okupila velebnih 200.000 ljudi. Tad su bili pozvani predstavnici svih političkih stranaka, udruga, organizacija. Govorio je i predsjednik tad oporbenog HDZ-a koji se sad promovira kao hobotničko-remetinačka zajednica. Za sve njegove izjave i postupke on snosi odgovornost. Sanader je osoba koja je provela akcijski plan progona hrvatskih branitelja na čelu s najvećim vojskovođom (uz bana Josipa Jelačića) koji nije izgubio ni jednu bitku, generalom Antom Gotovinom. Godinu dana prije tadašnjih parlamentarnih izbora, zajedno sa svojim suradnicima sam donio odluku o gašenju Stožera za očuvanje digniteta Domovinskog rata kako nitko ne bi mogao s njim manipulirati u političke svrhe. Danas, kad imamo nekadašnjeg premijera i vicepremijera u Remetincu ili pod istragama za kriminalne radnje, kad imao ministre, pa čak i predsjednika jedine hrvatske banke pod istragama, možemo samo reći da je to vlada koja je provela progon, pljačku i izdaju, istaknuo je Čondić.
Danijel Srb je pak komentirao moguće postizborne koalicije s HDZ-om. Naglasio je da HSP sam ide na izbore, a da HDZ pokušava stvoriti dojam da se bori za nacionalne interese. Ono što HDZ ne može sakriti, kaže Srb, je to što je SDSS postigao najveće uspjehe baš u ovom mandatu. To je nešto, kaže predsjednik HSP-a, što nacionalno orijentirani birači itekako prepoznaju.
– Kad je u pitanju koalicija nakon izbora, mi ćemo koalirati s političkim programima. Međutim, nećemo nikako dopustiti da SDSS ima poziciju u kojoj može ugroziti hrvatske nacionalne interese, za što će račun platiti naša djeca i unuci, rekao je Srb.


 ĐAPIĆ: HSP ĆE PREUZETI HDZ-ovu POZICIJU




Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić rekao je da HSP prepoznaje HDZ  kao nešto što se sastoji od tri dijela: remetinečko-hobotnički, stranka i  pokret. Mirko Čondić će, po Đapiću, pokrenuti birače, jer je s HDZ-om na  vlasti uvijek opadala hrvatska državotvornost.
– Unatoč tome, dobivaju izbore u izbornoj jedinici odakle su Gotovina i  Norac i u kojoj se procesuira general Bobetko zbog događanja u Medačkom  džepu. HSP u dvadeset godina nikad nije izdao hrvatske nacionalne interese  i mora preuzeti onu izbornu poziciju koju je imao HDZ.