Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Porezna zapečatila Central bar na Kalelargi

Autor: Suzana Bandić

30.08.2013. 22:00
Porezna zapečatila Central bar na Kalelargi


Kafić Central bar, smješten na sred zadarske Kalelarge, u petak ujutro zapečatili su inspektori Porezne uprave Zadar zbog kršenja poreznog zakona. U Ministarstvu financija, međutim, nisu htjeli reći razlog zbog kojeg je sljednik nekadašnje Gradske kavane zatvorio vrata gostima, a niti do kada.
– Poreznog obveznika štiti institut porezne tajne, kaže  Marko Nadinić, glasnogovornik središnjeg ureda Porezne uprave. Neslužbeno doznajemo kako u ovom slučaju nije riječ o zatečenom višku u blagajni, a to nam je potvrdio i Luka Nižić, vlasnik i direktor tvrtke Miaco Adrija d.o.o. u čijem je vlasništvu i zatvoreni kafić.
– Ispostavilo se da je 8. kolovoza od 20 sati pa do zatvaranja u ponoć na računima izlazio jedan te isti JIR. Konobari to jednostavno nisu primijetili već smo na kraju radnog vremena izbacili »Z« i koliko je on pokazao, toliko smo položili na Finu. Bilo je to oko dvije tisuće kuna više nego što je prikazano u Poreznoj – kaže Nižić, dodajući kako za taj problem nije znao sve dok iz Porezne nije stiglo upozorenje da se ta greška ukloni.
A to je, kaže, odmah i učinjeno pa mu onda, naglašava, nije jasno zašto mu je izdano rješenje o zatvaranju i to 22 dana kasnije.