Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Botić: Maraska zgrada i Maraska park primjer su institucionalne korupcije

30.08.2016. 22:00
Botić: Maraska zgrada i Maraska park primjer su institucionalne korupcije


Nema tog ekonomskog programa koji će ovu zemlju dići na noge dok je korupcije. Ne mogu radnici toliko raditi i zaraditi koliko netko može za privatne potrebe izvući. Od Domovinskog rata do danas malo se toga ostvarilo, ali jest ono o dvjesto obitelji. One su doista zagospodarile Hrvatskom, rekao je Ivan Lovrinović s liste “Jedina opcija” koja se jučer predstavila Zadranima. Lovrinović je dodao i kako je u okviru nove ekonomske politike nužno provoditi ozdravljenje pravosuđa jer u Hrvatskoj danas žive ljudi koji ne mogu izgubiti nikakav spor ma koliko bili krivi i dokaza protiv njih postojalo te je zaključio kako je Hrvatska dobrim dijelom postala privatizirana država.
Koalicija Živog zida, Akcije mladih, Promijenimo Hrvatsku i Udruge Franak – “Jedina opcija”, predstavila je u Zadru svoj Antikorupcijski program i kandidate u IX. izbornoj jedinici. Za mjesto obraćanja javnosti izabrali su Maraska park, a razlog za to bio je zahtjev za ocjenu zakonitosti općeg akta Grada Zadra o donošenju II. izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija “Maraska park” koji je Akcija mladih, kao jedan od koalicijskih partnera, uputila Visokom upravnom sudu RH.
– Maraska zgrada i Maraska park s okolnim područjem očiti su primjer institucionalne korupcije u sprezi koruptivnih političara i banke pod kriminalnom istragom. Ovdje su u sprezi najviše rangiranih političara ‘Partije HDZ-SDP’ od bivših ministara do sudaca najviših sudova koji su preko Hypo banke na štetu građana godinama provodili i provode izvlaštenje od vrijednosti koja pripadaju Hrvatskoj, Zadru, odnosno građanima, oštro je iznijela Marjana Botić.
U Zadru je jučer bio i Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida i bivši saborski zastupnik koji je ocijenio kako ovu koaliciju čine oni koji su učinili čudo u borbi protiv korumpiranih zakona i banaka. Biračima je poručio kako je jedina opcija građanima da spase hrvatsku budućnost da se uključe, a ne da ponovno daju povjerenje onima koji su izdali i rasprodali Hrvatsku.