Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Najavili nastavu u jednoj smjeni, pa četvrtaši “upali” u međusmjenu

30.08.2016. 22:00
Najavili nastavu u jednoj smjeni, pa četvrtaši “upali” u međusmjenu


U Osnovnoj školi Petra Preradovića uveden je standard nastave u jednoj smjeni, jutarnjoj, s kojom se, kako je najavljeno, trebalo krenuti od ponedjeljka, 5. rujna, od početka nove školske godine. Čini se, kako svi učenici ipak neće moći pohađati nastavu u jednoj smjeni. Točnije, roditelji učenika triju četvrtih razreda u ovoj osnovnoj školi obaviješteni su kako će njihova djeca nastavu morati pohađati u međusmjeni, koju su sve druge osnovne škole u Zadru ukinule.
Roditelji su negodovali zbog mogućnosti da im djeca na nastavu kreću u 11 sati ujutro, u školi da budu do 15 ili 16 sati, bez ručka i sličnog, zbog čega je jučer organiziran sastanak s ravnateljicom Stankom Pera Martinac.
– Danas ćemo znati više. Trudimo se i trudit ćemo se i dalje kako bismo udovoljili roditeljima i našim učenicima. Nastojat ćemo organizirati nastavu u jednoj smjeni, naglasila je ravnateljica OŠ Petar Preradović, dodavši kako je zaključak jučerašnjeg sastanka da svi učenici u ponedjeljak u školu dođu u osam sati ujutro.
Jedina zadarska osnovna škola na Poluotoku ove godine ima 20 učenika manje nego lani, posljedica čega je nezaustavljivi trend iseljavanja iz užeg centra grada. Kako ove godine broje ukupno 552 učenika i po tri razredna odjeljenja u svim generacijama, odluka Školskog odbora u srpnju je pala na rad u jednoj smjeni, čemu se inače teži kada se stvore uvjeti za to.