Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Usisao ih Sisak

30.10.2011. 23:00
Usisao ih Sisak


Premda su se Zadrani na krilima pobjede protiv Šibenčana u drugomu kolu prvenstva pred svojom glasnom publikom sportski nadali, predviđanja trenera Marina Masnića kako će utakmica biti jako teška jer im u goste dolazi protivnik koji je u prva tri kola imao sve tri pobjede, pokazala su se dobrima. Zadar je za nešto malo više od sata položio oružje gotovo bez ispaljenoga metka – tolika je bila dominacija gostujućega sastava. Za razliku od utakmice sa Šibenikom, na susretu sa Siskom nije bilo dobre igre srednjaka a onda su Zadrani postajali jako ranjivi te je libero Stipe Belić često bezuspješno plivao po parketu. U oči je upadala i očito daleko slabija tjelesna spremnost nekih igrača u odnosu na prošlu sezonu, koju su odigrali u nižem rangu, pa je dominacija Siščana bila potpuna.
 Iako je Zadar iz seta u set osvajao sve više poena, redovito vodeći na početku svakoga, gosti su u subotu navečer jednostavno bili daleko bolji i raspoloženiji protivnik, a Zadar se predstavio kao momčad puna rupa, kojoj će trebati puno vremena, dok se ti nedostaci ne isprave. Na svježinu se može odigrati jedna, dvije utakmice, ali prvenstvo je predugo i već se sada može reći kako neki igrači Masnićeve momčadi ne pristupaju dobro svojim obvezama. Neprofesionalnost ne može biti izlika za netreniranje i ovakav katastrofalan pristup. Antonio Surać i ovaj susret odigrao je na zavidnoj razini i njegova klasa je vidljiva iz aviona, no u tome su ga slabo pratili ostali, a pojačanja iz Bibinja nisu se proslavila. Roko Frleta nije ni primirisao parket, a David Bugarija imao je toliko slab prijem i mlakost kakvu odavno nismo vidjeli da smo se pitali je li se radi o istoj osobi koja je nekoć bila najperspektivniji mladi igrač Hrvatske. Nažalost, David u slaboj izvedbi i sportskom beznadnom bestrašću nije bio usamljen.
Od rezultata zabilježit ćemo najbolje stanje na semaforu u svakomu od setova: 3:1 u prvom, 3:1 u drugom, 7:2 te 20:21 u trećem kada smo se ponadali kako bi naš sastav nešto možda i mogao učiniti. I to bi bilo sve što je vrijedilo zabilježiti. Zadar je izgubio s premalim rezultatom koliko je igrao loše i bez srca.
– Zadovoljan sam što smo osvojili tri boda u gostima što nas održava u vrhu, a to nam je cilj da tamo i ostanemo na kraju sezone. Zadar je nova ekipa u ligi, ali je osnažena, mlada, imaju i pobjedu u ovom rangu natjecanja do sada što nas je malo iznenadilo, ali odmah automatski i upozorilo da se radi o jednoj perspektivnoj ekipi. Nismo imali neku duboku analizu prije susreta, ali smo znali koje su im dobre, a koje loše strane – rekao je Igor Božičević, trener pobjedničkoga sastava.
– Ne mogu biti zadovoljan kada izgubimo, ali ovaj sastav Siska igra već više godina skupa, među odličnim su prvoligašima i bili su bolji od nas. Jednostavno im ni u čemu nismo uspjeli parirati. Malo smo se probudili drugi set, treći smo ubacili u jednu višu brzinu, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za pobjeđivanje takve ekipe. Ovo je jedan stabilan, iskusan prvoligaš i nama ostaje puno rada da ispravimo jako puno pogrešaka koje imamo – rekao je domaći trener Marin Masnić.


ZADAR – SISAK 0:3


(12:25, 18:25, 22:25)
ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 70. Sudci: Toni Bingula i Tomislav Andromak (obojica Zagreb).
ZADAR: Viduka, Škara, Frleta, Surać, Bugarija, Barić, Bakale, Mandić, Burčul, Šestan, Kulaš, Belić. Trener: Marin Masnić
SISAK: Komosar, Pavlić, Vaklifac, Pavičić, Tepavac, Sabljak, Kostelac, Alihodžić, Sofilić, Pelin. Trener: Igor Božičević.




Prva odbojkaška liga


Rezultati 4. kola: Zadar – Sisak 0:3, Centrometal – MOK Šibenik 3:2, Daruvar – Zagreb 3:2, Rovinj – Vukovar 3:0, Karlovac – Mursa pan 0:3, Split – Varaždin volley 3:0,  Opatija – Rijeka 1:3
Rovinj 12, Sisak 11, Mursa Pan, Rijeka, Opatija 9, Zagreb 7, Split 6, Daruvar, Centrometal, Vukovar 4, Karlovac, Zadar 3, Šibenik 2, Varaždin V. 1