Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivančić: Uživali smo u nogometu

Autor: Šime Ćurko

30.10.2012. 23:00
Ivančić: Uživali smo u nogometu

Foto: PIXSELL



Josip Ivančić u skoro sezonu i pol boravka u Zadru zabio je četiri gola na službenim utakmicama, a od toga dva – Dinamu. Prvijenac u dresu Zadra Ivančić je postigao ove sezone u 5. kolu kada je Dinamo na Stanovima slavio 3:1. Postigao je potom Ivančić i gol u Kupu protiv Belišća, a protivničku mrežu pogodio je i u porazu (1:2) kod Lokomotive u 11. kolu. Konačno, stigao je 30. listopada 2012. i gol Dinamu u 96. minuti za 3:2. Prije toga asistirao je i za jedan pogodak Stipi Perici.
– Osjećaj je nevjerojatan, ali samo zbog toga što smo uživali u nogometu, kao što nam je trener i rekao pri izlasku na teren – rekao je Ivančić nakon utakmice. Igrač kojem je, unatoč skromnoj realizaciji, vjerovao i Dalibor Zebić, a vjeruje mu i Ferdo Milin, dočekao je svoj trenutak na velikoj sceni.
– Momčad je uvijek najvažnija, a mi smo protiv Dinama upravo bili momčad. Ovo je velika pobjeda koju sigurno nitko nije očekivao.
Zadar je do 83. minute gubio 0:2. Što se dogodilo nakon toga?
– Vidjeli smo da možemo, da ako zabijemo jedan gol možemo i do preokreta. To se i dogodilo.
Bilo je teško braniti se pred naletima Dinama do kraja produžetka. Još je teže bilo nakon što je pred kraj prvog produžetka Ivančić dobio drugi žuti karton zbog kojeg je prije ostalih morao u svlačionicu.
– Napravio sam glupost, ali suigrači su me izvukli požrtvovnom igrom. Žao mi je zbog isključenja i zbog toga se ispričavam svima.
Zadru prijeti Druga liga, ali se i otvaraju vrata mogućeg izlaska u Europu.
– Ako smo izbacili Dinamo u Maksimiru to znači da smo sposobni izvući se iz teške situacije u koju smo upali u Prvoj ligi. Ova pobjeda može nam nešto značiti u prvenstvu samo ako budemo vjerovali da možemo svašta napraviti, a pritom, bez obzira na sve, uživati u nogometu.


 IZJAVILI SU


STIPE PERICA
– Presretan sam! Jednostavno nema riječi kojima bih opisao koliko sam sretan zbog ova dva zgoditka i zbog toga što smo izbacili Dinamo. Ovo je veliki poticaj za mene da nastavim još više raditi. Želio bih se zahvaliti svim trenerima koji su me trenirali i posebno Ferdi Milinu koji me gurnuo u vatru što nije bilo lako jer ja imam tek 17 godina. Nadam se da ću i u Splitu u subotu dobiti priliku nastupiti protiv Hajduka.
IGOR PRAHIĆ
– Priredili smo senzaciju na Maksimiru, sigurno to nije nitko očekivao, pa ni mi sami. Posebno nismo vjerovali nakon prvog dijela u kojem smo gubili 0:2, međutim, u nastavku smo vidjeli da se da igrati protiv “modrih” i s dvije kontre došli do produžetaka, a kasnije i do pobjede. Izdržali smo sve napade Dinama i prolazimo dalje. Ova pobjeda za nas je vrlo važna jer nas diže psihološki i daje nam poticaj i samopouzdanje za prvenstvene dvoboje. (D. B.)