Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Svaki deseti vozač pijan

30.10.2013. 23:00
Svaki deseti vozač pijan


Svaki deseti vozač kojeg su policijski službenici alkotestirali tijekom proteklog vikenda napuhao je preko 0,5 promila alkohola. To su pokazale policijske evidencije prema kojima je tijekom akcije Vikend alko-testu podvrgnut ukupno 101 vozač, od kojih ih je deset vozilo u alkoholiziranom stanju. Najviše je “napuhao” 22-godišnji Zadranin kojeg su za upravljačem seata policajci zatekli u subotu oko tri sata na Branimirovoj obali u Zadru. Mladom vozaču izmjereno je 1,49 promila alkohola u krvi pa je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Tijekom provođenja akcije Vikend policajci su kontrolirali ukupno 728 vozila i vozača, a poduzeli su 244 represivne mjere.
Čak 54 vozača prekoračilo je propisano ograničenje brzine,
42 vozača nisu poštivala prometni znak, 10 ih je upravljalo vozilima bez tehničkog pregleda i registracije, tri vozača sjela su za upravljač prije nego su položili vozački ispit, a jedan vozač je prošao kroz crveno svjetlo. Iz prometa je isključeno 15 vozača i 10 vozila.
U tri dana vikenda dogodilo se devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna teško, a jedna lakše ozlijeđena.