Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Otvaranje i zatvaranje koštalo prolaza

Autor: Andrija Dešpoja

30.12.2009. 23:00
Otvaranje i zatvaranje koštalo prolaza

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Početak treće četvrtine bio je nastavak igre s kraja druge i stvarno smo u tim trenucima iznervirali domaće igrače, jer su nakon početnih plus 18 morali ponovno rješavati utakmicu – kaže Jurjević


Porazom od Cedevite u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića za košarkaše Borik-Puntamike definitivno je zaključena 2009. godina koja se može proglasiti uspješnom, jer su prošlu sezonu završili ostankom u A-1 ligi, a u novoj polusezoni drže se na odličnoj četvrtoj poziciji. Ipak, poraz od Cedevite pokazao je gdje se nalaze Puntamičani u odnosu na nedodirljive NLB ligaše i što je u stanju Plantakova momčad napraviti kad je na drugoj strani respektabilan protivnik koji u svojim redovima ima takve igračke veličine poput Žižića, Baždarića, Mobleya, Andersona, Rudeža i Krasića. Upisan je na kraju visok poraz, ali svi ovi navedeni skupocjeni igrači morali su se dobro iznojiti da bi uspjeli slomiti veliki otpor koji su pružali momci u zelenom, a da je bilo malo više koncentracije na mnogobrojnim zicerima koji su izlazili iz obruča ne bi sigurno završila utakmica s 20 poena razlike što je bila na kraju najveća razlika u susretu. Žal za pobjedom ne postoji, ali postoji nezadovoljstvo što se nije uspjelo ustrajati u posljednjim minutama te još više za otvaranjem utakmice što je bilo dovoljno da se na kraju Cedevita plasira na Final four Kupa Krešimira Ćosića. Najefikasniji Puntamičanin, Marino Jurjević (15 poena) smatra da su njegovi suigrači bili na početku pod velikim dojmom samog ambijenta i važnosti utakmice pa ne čudi da se nisu ni okrenuli, a na semaforu je u 15. minuti svijetlilo 30:12 za domaćine. Ipak nakon toga slijedilo je buđenje i na odmor se otišlo s tek 8 zaostatka (36:28).
– Ušli smo u utakmicu kao začarani, pod nekim dojmom, pa se nismo ni zatrčali, a već je bilo minus 10 (21:11). Prvih pet minuta druge dionice nismo postigli nijedan poen, napromašivali se zicera i mirisalo je na katastrofu jer smo u 15 minuta dali tek 12 poena. Ipak uspjeli smo se malo pribrati, povezati redove, počeli su nam ulaziti neki šutovi i tih posljednjih pet minuta do poluvremena smo napravili seriju 16:6. Tada smo zapravo shvatili da se možemo nositi s Cedevitom koja je cijelu utakmicu igrala s maksimalnim pristupom i najjačim sastavom.
U trećoj četvrtini nastavili ste s dobrom igrom i primakli se na samo minus tri poena (40:37). I onda ste stali.
 – Početak treće četvrtine bio je nastavak igre s kraja druge i stvarno smo u tim trenucima iznervirali domaće igrače jer su nakon početnih plus 18 morali ponovno rješavati utakmicu. Minuta odmora koju je pozvao njihov trener Subotić je ipak bila dovoljna da se serijom 8:0 vrate na staru prednost i na tih desetak poena je bilo sve do posljednjih par minuta kad smo dopustili da nas uvedu u 20 poena, što nije sigurno realna slika stanja na terenu. Ipak sretni smo što smo uspjeli dobar dio utakmice odlično parirati ovako kvalitetnom sastavu – kaže Jurjević koji misli da je bilo malo više koncentracije da bi poraz bio jednoznamenkast.
– Da nismo promašili te brojne zicere koji su najvjerojatnije zbog našeg prevelikog dojma utakmicom izlazili iz obruča i imali 17 izgubljenih lopti bili bi u egalu većinu utakmice. Ne kažem da smo mogli pobijediti, jer se za tako nešto trebalo poklopiti više toga, prvenstveno naša najbolja igra ove sezone i njihova indisponiranost, ali smo mogli ne izgubiti 20 razlike što na kraju totalno kvari sliku događanja na parketu – izrazio je Jurjević žal za previsokim porazom.
Na zalazu je 2009. godina, a u Novoj godini već 9. siječnja vas očekuje nastavak A-1 ligaškog dijela u kojem gostujete na Baldekinu protiv ranjenog Šibenika.
 – Nemamo puno vremena za neke novogodišnje radosti jer se Prvenstvo brzo nastavlja i u tih devet kola do kraja regularnog dijela trebat ćemo nastaviti izvrstan domaći niz nepobjedivosti, ali moramo izvući koji dvobod s gostovanja. Prva prilika je protiv Šibenika i dat ćemo sve od sebe da tako i bude. Vrlo smo zadovoljni svi u klubu dosad učinjenim, no bilo bi nesportski ne truditi se da bude još i bolje.
 Želje za 2010. godinu?
– Da budemo svi zdravi i da svom klubu i sebi naravno napravimo veliku uslugu, tj. plasiramo se u Ligu za prvaka, pa da svako kolo odmjeravamo snage s protivnicima poput Cedevite – za kraj je zaželio Jurjević.