Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ljubav na Kalelargi

30.12.2010. 23:00
Ljubav na Kalelargi


Prije nešto više od pedeset godina Nikola Šarić, tada kapetan NK Zadar, upoznao je Jolandu i dogodila se ljubav koju je u gotovo svim segmentima obilježila Kalelarga. Na Kalelargi su živjeli, gledali se i upoznali, a na kraju i ovjekovječili svoju ljubav
Ne postoji recept i filozofija, brak se sastoji od lijepih i manje lijepih trenutaka, a kada dođu ti manje lijepi treba pustiti da vas vodi ljubav, kazali su Jolanda i Nikola Šarić, par koji je na Badnjak proslavio 50 godina zajedničkog života. Prije nešto više od pedeset godina Nikola Šarić, tada kapetan NK Zadar, upoznao je Jolandu i dogodila se ljubav koju je u gotovo svim segmentima obilježila Kalelarga. Na Kalelargi su živjeli, gledali se i upoznali, a na kraju i ovjekovječili svoju ljubav te se i danas rado držeći se za ruke upuštaju u duge šetnje ulicom koja im je obilježila život.
– Kalelarga se provlači kroz cijeli naš život. Tamo smo živjeli i tamo su rođena naša dva sina Danijel i Nenad. I danas je to naša ulica, ljubav i svetinja s kojom povezujemo ono najljepše u našim životima, kažu Jolanda i Nikola ističući da su oni “dica Kalelarge”.
Ponosni su na dva sina, ali ipak najviše vole razgovarati o unucima Filipu, Julijani, Ivanu, Goranu i Evi. Za dugovječnost svoga braka, tako rijetku u današnje doba, kažu da je najzaslužnija ljubav.
– Ljudi idealiziraju brak, ali potrebno je znati da osim lijepih trenutaka ima i dosta ružnoga. Kada dođu problemi samo ljubav spašava i da bi se uspjelo potrebno je voljeti, kazali su Nikola i Jolanda.
Zanimljiva je priča kako su se vjenčali na Badnjak. Naime, oni su se trebali vjenčati 17. prosinca, a tragedija Petra Zoranića i nepoznata sudbina rođaka, koji je bio najmlađi član posade, odgodila je vjenčanje. Ubrzo su stigle pozitivne vijesti, a vjenčanje je odgođeno za tjedan dana te ljubavna priča traje i nakon pedeset godina.