Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Proslavili još jednu uspješnu izložbu

30.12.2010. 23:00
Proslavili još jednu uspješnu izložbu


Za sam kraj svoje tradicionalne božićne izložbe u galerijskom prostoru Državnog arhiva Zadar likovna udruga Art Forum Zadar upriličila je večer poezije. Večer poezije organizirali su kako bi proslavili još jednu uspješnu izložbu i podržali i druge vrste umjetnosti u Zadru.
Iako je čitanje počelo s manjim kašnjenjem publici to, čini se, nije smetalo. Njih dvadesetak okupilo se kako bi uživali u pisanoj riječi i poslije se družili u razgovoru s pjesnicima. Večer je otvorio glavni organizator Branko Antunović iz Perušića koji se predstavio i kao pjesnik, ali i kao jedan od umjetnika izlagača. Nakon što je pročitao dvije autorske pjesme, pročitao je i dvije pjesme umjetnice Sylvije Perović iz Pariza. Nakon njega pjesme su još čitali i Ive Baričić iz Filip Jakova, Anka Birkić iz Murvice, Žaklina Kutija iz Draga, Fabijan Lovrić iz Knina, Nikola Šimić iz Draga, Rada Vrančić iz Biograda te Kristina Zubčić.
Okupljeni pjesnici stigli su iz svih krajeva županije pa su tako i njihove pjesme bile raznolike. Čitale su se ljubavne, refleksivne, pejsažne i druge u kojima je publika vidno uživala. Na samom kraju ovog poetičog druženja održana je mala zakuska za pjesnike čitače i njihove goste na kojoj je nastavljeno druženje uz razledavanje izložbe i ugodan razgovor.