Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

S još jednom pobjedom prezadovoljni

30.12.2010. 23:00
S još jednom pobjedom prezadovoljni


Slijedi nam težak raspored, doma dočekujemo Kaštela i Jazine i te utakmice želimo odraditi na najvišem nivou što bi nas izbacilo u pozicije borbe za drugo mjesto – kazat će Frakin
U Poličniku se zbrajaju dojmovi netom završene polusezone u A-2 ligi jug, a zaključak je nakon učinka od 5 pobjeda i 6 poraza zadovoljavajući. Uvijek može i bolje što nije propustio istaknuti trener momčadi Darko Frakin. Da je bila još jedna pobjeda, bilo bi to i iznad očekivanja, no i ovako se optimistično gleda pred skori nastavak.
– S obzirom na iskustvo i rezultat iz prošle sezone (3. mjesto) mislim da smo trebali imati barem dvije pobjede više što bi nam donijelo puno bolju poziciju na vrhu ljestvice. Imali smo taj kiks na svom parketu protiv Voštarnice, ali olakotna okolnost u svemu je da tada nismo bili kompletni. Objektivno sam očekivao izjednačenu ligu, i s iznimnkom Jollyja koji dominira u svemu, svi ostali mogu pobijediti jedan drugoga. Normalno, tu bih izdvojio Jazine i Kaštela koje ipak imaju veće prvoligaško iskustvo u svom igračkom kadru.
Pred početak sezone izgledalo je da ste puno kompaktniji s obzirom na nekoliko kvalitetnih pojačanja koja ste doveli u klub.
– Došli su nam Marijan i Josip Bulić koji su sa svojim iskustvom uvelike podigli kvalitetu momčadi. Imali smo od prije Dragana Jurjevića i Ivicu Đerđu te Zvonimira Baričevića. Najviše smo se uzdali u našeg Stjepana Marinovića kojeg smo očekivali nakon oporavka od ozljede, no on je zbog brojnih obveza morao odustati od aktivnog bavljenja košarkom, što nas je nagnalo da potražimo pojačanje u ovoj novogodišnjoj pauzi. Mislim da smo blizu dogovora s trećim bratom Bulićem, Ivanom, te smo u potrazi za još jednim rješenjem s čime bismo bili u stanju kvalitetno konkurirati u nastavku natjecanja. Slijedi nam težak raspored, doma dočekujemo Kaštela i Jazine i te utakmice želimo odraditi na najvišem nivou što bi nas izbacilo u pozicije borbe za drugo mjesto. Jer, po mom mišljenju, a i većine ostalih trenera u našoj ligi šibenski Jolly JBS je daleko najmoćnija momčad koja će biti veliki favorit i u kvalifikacijama za popunu A-1 lige.
Uz sve navedeno, možete se pohvaliti i s nekoliko domaćih mladih igrača koji pomalo zauzimaju svoje mjesto u momčadi.
– Pored ovih iskusnijih bitno je naglasiti da imamo domaći mladi dvojac 94. godište Mijolovića i Kovačevića koji su dosad pokazali napredak i određenu kvalitetu. Na njima, a i ostalim mladim igračima iz našeg kadetskog pogona želimo izgraditi buduće sezone u A-2 ligi koja iznimno znači za malo mjesto kao što je Poličnik. Uz ostvarenje ostanka u ligi, glavni cilj nam je uvijek ubacivanje u vatru mladih igrača iz kadetske selekcije Poličnika – za kraj je kazao trener Frakin.