Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

ZaPis ušao u gradski proračun

30.12.2011. 23:00
ZaPis ušao u gradski proračun


Književnim programom „ZaPis Za Dar” održanim u četvrtak navečer u Gradskoj knjižnici zadarski su pisci okupljeni u udruzi „ZaPis” zaključili 2011. godinu. Na repertoaru su bile pjesme i priče šestero autora s motivima blagdana, a posjetitelji su osim u literarnim delicijama mogli uživati i u izvrsnim domaćim fritulama koje su pripremili Zapisovci.
Večer je predstaviviši svoj neobični poetski izričaj predstavljen kao „post moderna retro pop art poezija” otvorila Nikolina Dolfić. Priču ”Sasvim obična obitelj” čitala je Iva Pejković, a Želimir Periš publiku je u potpunosti osvojio “Bananama”. Mario Padelin je napravio satiričku analizu dnevno – socioloških sesija Spinede de Cattaneisa. Igor Eškinja čitao je priču „Što je njoj Hekuba” predstavljenu kao filipjakanski felidaestični mit, a Robert Nezirović priču „Baloni”.
Inače, kako nam je kazala Iva Pejković, zadarska novinarka i književnica iz ZaPisa je vrlo uspješna godina. Sudjelovali su na i organizirali niz književnih manifestacija. Predstavili su se, promoviravši zadarsku književnu scenu, u metropoli. Priredili su niz zanimljivih književnih gostovanja poput Tanje Mravak i Zorana Ferića. U Gradskoj su knjižnici zahvaljujući svom odličnom programu dobili stalan termin, a svojevrsnu krunu njihovog ovogodišnjeg uspjeha čini, kazala nam je Pejković, prihvaćanje njihovog programa u gradskom proračunu. Zapisovci su se ove godine i pojačali. Od novih članova u 2011. godini su pristigli Želimir Periš i Nikolina Dolfić.
– I u idućoj godini planiramo raditi na čudesnim, nekonvencionalnim pristupima književnosti. Imamo niz zanimljivih ideja, prije svega za različite književne susrete i radionice, a što će od svega biti – vidjet ćemo, zaključila je Pejković.
Sljedeći susret udruge „ZaPis” zakazan je u već stalnom terminu, posljednjeg četvrtka u siječnju, u Gradskoj knjižnici Zadar.