Slika korisnika valentinam

Tekuća i pitka voda svima - do kraja mandata

Župan Božidar Longin održao je radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima Zadarske županije na kojemu se raspravljalo o Centru za gospodarenje otpadom, vodovodizaciji i odvodnji. Osim glavne tri teme na sastanku je bilo i riječi o štetama od poplava te trajektnim linijama za otoke. Sastanak je, prema riječima sudionika, bio konstruktivan te je između ostalog zaključeno kako bi sva mjesta u Zadarskoj županiji do kraja mandata trebala imati pitku i tekuću vodu.

Slika korisnika valentinam

Najviše prvašića u OŠ Bartula Kašića - njih 177!

Ove godine u prve razrede zadarskih osnovnih škola trebalo bi krenuti 923 djece, što je za četvero više nego prošle godine. Na području cijele županije na predupise se prijavilo 795 budućih prvašića, dok je lani bilo 788. Prema podacima koje smo dobili od Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji ukupan broj učenika koji bi na jesen trebali krenuti u školu je 1.728, dok ih je lani bilo 1.714.

Slika korisnika valentinam

U područjima koreografije i suvremenog plesa Hrvatska zaostaje 20 godina

Diplomirala suvremeni ples i koreografiju na plesnom odsjeku Sveučilišta Concordia u Montrealu u Kanadi, vodila Plesni odsjek Umjetničke Akademije u Reykjaviku na Islandu, radila u školi Ane Maletić, u ansamblu LADO, podučavala ples u Zagrebačkom plesnom centru, na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i Osijeku te, zapravo, gotovo u sklopu svih plesnih centara, škola i udruga u zemlji a zadnjih pet godina je i voditeljica prve državne osnovne škole za balet i suvremeni ples u Šibeniku.

Slika korisnika valentinam

Esih i Hasanbegović sutra imenuju vodeće ljude za Zadar i županiju

Stranka Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku sutra će i službeno započeti s radom u gradu i županiji. Naime, u hotelu Kolovare u 11 sati bit će održana novinska konferencija na kojoj će biti imenovani koordinatori stranke za Zadar i županiju te održane pripreme za osnivanje ogranaka. U stranci najavljuju da će se javnosti obratiti predsjednica stranke, Bruna Esih, politički tajnik Zlatko Hasanbegović te novoimenovani koordinatori Vlado Kovačević i Mate Lukić.

Slika korisnika valentinam

Nastavljamo s promicanjem međunacionalne suradnje

Slovensko kulturno društvo Lipa Zadar, koje okuplja Slovence i prijatelje Slovenije sa zadarskog područja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar ovoga petka obilježilo je najveći slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, te održalo 13. redovnu godišnju skupštinu. Predsjednica Društva, Darja Jusup, nazočne je upoznala s brojnim aktivnostima Društva, ističući kako je ovo već 108.

Slika korisnika valentinam

Cvjetnica s papom Franjom u Rimu

Cvjetnica s papom Franjom u Rimu - Hodočašće u Rim, organizira se od 22. (četvrtak) do 28. (srijeda) ožujka 2018. godine. Katehetski ured Zadarske nadbiskupije poziva zainteresirane da se čim prije prijave za sudjelovanje na tom hodočašću u Nadbiskupski ordinarijat Zadar ili nadbiskupijski Katehetski ured, na broj: 023 / 208 650. ili na broj 098 920 27 26. Kontakt osoba je s. Viktorija Gadža. Ili na email: ku.zadar@gmail.com

Slika korisnika valentinam

Kadetkinje Zadra brončane

Kadetkinje ŽKK Zadar vraćaju se iz Zagreba s brončanim odličjem oko vrata. Treću godinu za redom osvojile su medalju što je definitivno potvrda nadarenosti ove generacije. Za broncu su se borile protiv svojih vršnjakinja iz ekipe Podravac Gigant koju su uvjerljivo svladale rezultatom 83:62. Podravke im u većem dijelu utakmice nisu mogle parirati, Zadranke su od početka bile dominantne i od početnog podbacivanja lopte bilo je jasno da odličje ide u Zadar.

Slika korisnika valentinam

Novi uzlet sportskog turizma Zadarske županije

U prostoru Športskog centra Višnjik u Zadru, održat će se 3. Kongres sportskog turizma, u terminu od 15. do 17. studenog 2018. godine. Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra. Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, u organizaciji agencije LUX promocija.

Slika korisnika valentinam

Djeca i linija lakšeg otpora...

Mislim da nam je najbliža Paklenica. Kornati su tu, ali ok, malo je teže stići do njih. Krka nije daleko. Nisu niti Plitvička jezera. Kao ni Sjeverni Velebit. Naravno, nabrojao sam nacionalne parkove. Tu možemo dodati i Vransko jezero, Park prirode Velebit, zatim niz otoka do kojih lako možemo stići. Imamo i cijelu Liku na dohvat ruke.

Imamo prirodu kakvu malo tko u „modernom“ svijetu može zamisliti. I mogućnosti da biramo. Ali realno, to ne koristimo previše.

Slika korisnika valentinam

Prazne tribine hrvatske košarke puni samo Zadar

Manje od 370 posjetitelja gledalo je uvertiru Kupa Krešimira Ćosića u Zadru, utakmice Zagreb – Cedevita i Šibenik – Zabok. Više gledatelja okupe utakmice Zadra 1952 u regionalnoj vaterpolskoj Triglav A2 ligi na susjednom plivalištu iako auditorij čini samo uža rodbina mladih zadarskih vaterpolista. Taj podatak najbolje govori koliko je veliko zanimanje hrvatske javnosti za košarkom.

Stranice

Pretplati se na Zadarski list RSS