Biograd

Ponedjeljak, Svibanj 29, 2017 00:00

Prvi Euro Vespa festival 2017. održan proteklog vikenda u Biogradu na Moru u organizaciji ovdašnjeg Vespa kluba Dalmatia umjesto da bude najveće ovogodišnje okupljalište ljubitelja vespi u regiji protekao u bojkotu krovne hrvatske udruge Nacionalnog saveza udruga i vespista Vespa klub Hrvatske što je rezultiralo malim odazivom vespaša.

Ponedjeljak, Svibanj 22, 2017 00:00

Osamdeset i dva maturanata Srednje škole Biograd na Moru, gimnazijalci, ekonomisti, brodomehaničari, brodograditelji, prodavači, kuhari i konobari jučer su se na parkiralištu škole i uokolo njega pod motom "Malo nas je al' nas ima" oprostilo od srednjoškolskih klupa.

U majicama s domišljatim natpisima pjeva se, pleše, ljubi, luduje, a dobru zabavu poželjeti im je došao i ravnatelj Ivica Kero.

Utorak, Svibanj 16, 2017 00:00

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Biograda na Moru u ovom mandatu, jednoglasno je prihvaćena odluka o donošenju 2. izmjena i dopuna UPU-a s kojima je, između ostalog, utvrđeno da je luka Jaz isključivo sportska luka, a koncesionar može biti isključivo sportska udruga.

Jedine dvije biogradske udruge koje udovoljavaju uvjetima su Yachting club Biograd i Športsko-ribolovna udruga Podlanica.

Subota, Svibanj 13, 2017 00:00

Na prigodnoj svečanosti u hotelu Adria u Biogradu na Moru gradonačelnik Ivan Knez jučer je otvorio impozantni Međunarodni znanstveni skup Fenomen glagoljice, koji se održava u Biogradu i Zadru.

- Tijekom dva dana govorit će se o fenomenu glagoljaštva i višestoljetnoj tradiciji glagoljanja na našem području, kazao je Knez.

Srijeda, Svibanj 3, 2017 00:00

Nakon što se za vrijeme četverodnevnog Slovenskog vikenda, od 28. travnja do 1. svibnja, rekreiralo, zabavljalo i veselilo, jučerašnji dan u Biogradu na Moru bio je svečarski, u ribarskoj luci otkriven je Spomenik mira koji je podignut u povodu 59. Svjetskog natjecanja u oranju na poljoprivrednom dobru Vrana održanom 2012.

Utorak, Svibanj 2, 2017 00:00

U Biogradu na Moru od 28. travnja do 1. svibnja održala se manifestacija pod nazivom "Slovenski vikend", prvi u nizu top događanja bogate biogradske predsezone, namijenjenih svima željnima sportske i rekreacijske aktivnosti, a naglasak stavlja na involviranost obitelji.

Utorak, Travanj 25, 2017 00:00

Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda na Moru, i Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, jučer su u biogradskoj Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o domaćinstvu studentskih sportskih igara UniSport Finals 2017., na kojem će ovaj grad u srcu Dalmacije od 18. do 20. svibnja biti središtem hrvatskog studentskog života.

Utorak, Travanj 18, 2017 00:00

Vijećnici su odlučili kako će Grad prodati građevinsko zemljište površine 23.273 m2. Kako je ovlašteni sudski vještak "kvadrat" zemljišta procijenio na 100 kuna, radi se o iznosu od 2.327.300 kuna, koji će se platiti u tri jednake godišnje rate, a kupac je Pauman invest d.o.o., rečeno je u obrazloženju

Srijeda, Travanj 12, 2017 00:00

Gradonačelnik Ivan Knez upriličio je prijem za Matea Mitrovića, državnog prvaka u karateu u kategoriji mlađi kadeti koji za nekoliko dana odlazi na Državno natjecanje u geografiji za 6. razrede.

- Osim na državno prvenstvo u geografiji za državno u matematici mi je nedostajao jedan bod, kazao je 12-godišnji Mateo, velika hrvatska nada u karateu i učenik OŠ Biograd koji ima sve petice.

Stranice