Događaji

Srijeda, Kolovoz 16, 2017 20:15

Na adrese mnogih Zadrana ovih dana stigli su pozivi za pričuvu u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Nakon Osijeka i Dubrovnika, riječ je o drugom valu poziva, nakon Domovinskog rata, a od vojnih obveznika se traži da dostave podatke o završenoj školi, zaposlenju, zdravstvenom stanju, konfekcijskom broju i broju obuće koji nose. No, u MORH-u kažu da je ustrojavanje pričuvnih pukovnija OS RH započeto je 2014.

Srijeda, Kolovoz 16, 2017 16:49 1

Udruge Vigilare u srijedu je zatražila javnu ispriku od Ive Josipovića, bivšeg predsjednika, profesora na Pravnom fakultetu i predsjednika stranke "Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez", zbog, kako navode, uvreda koje je nanio velikom broju građana koje je kao predsjednik predstavljao, te uklanjanje uvredljivih, mrzilačkih i diskriminirajućih poruka s njegova facebook profila, a Josipović je poručio da se neće ispričati.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 15:24 2

Zbog požara uz autocestu te dima i smanjene vidljivosti za sav je promet od 21 sat zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica; a na autocesti A3 Zbog prometne nezgode zmeđu čvorova Rugvica i Kosnica  vozi se u koloni od oko 5 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Obilazak je: čvor Sveti Rok (A1)- Gračac (DC50)-Zaton Obrovački (DC27) -čvor Maslenica (A1). Na naplatnoj postaji Maslenica u smjeru Zagreba kolona je oko kilometar.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 20:40 2

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u ponedjeljak kako se nada da će se situacija oko imenovanja članova Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu (ERS) razjasniti u najkraćem mogućem roku, te upozorila da se provedba Strategije kurikularne reforme mora čim prije institucionalizirati i depolitizirati, a reformski procesi maksimalno ubrzati, na dobrobit učenika i nastavnika.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 11:09

Grb HOS-a, unutar kojeg se nalazi natpis "Za dom spremni", smije se nalaziti na spomen-obilježju u Jasenovcu, ali u Metkoviću nije dopušten na zastavi HOS-a. Udruga HOS je u studenom prošle godine postavila u Jasenovcu ploču posvećenu svojim suborcima poginulim u Domovinskom ratu i ona je i danas tamo, iako je krasi ustaški pozdrav.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 01:57

Dalmacija je od svibnja bez kiše, no Hrvatske vode ne očekuju probleme u bliskoj budućnosti te naglašavaju kako se 'intenzivno provodi program navodnjavanja u koji se ulažu značajna financijska sredstva i koji će svakako olakšati sušna razdoblja'.

Petak, Kolovoz 11, 2017 10:00

Punta lanterna d.o.o, zakupac svjetionika Oštri rat na Puntamici, mora ukloniti metalnu ogradu kojom je zapasan dio obale, mora i mul. Na ogradi je ujedno postavljeno i uočljivo upozorenje "zabranjen pristup", iako na to nemaju pravo.

Vlasnicima ove zadarske tvrtke, Leku Doćiju i Walteru Hummeru,  obojici s adresama u Austriji, uklanjanje ograde jučer su naložili iz tvrtke  Plovput d.o.o Split, s kojom su prošle godine potpisali ugovor o zakupu  na rok od deset godina.

Četvrtak, Kolovoz 10, 2017 19:27 1

"Sigurna plovidba 2017", naziv je koordinirana akcije pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe, koja je održana u hrvatskom dijelu Jadrana, na području svih osam lučkih kapetanija. 

Četvrtak, Kolovoz 10, 2017 16:15

Zračna luka Zadar ovih dana bilježi dvoznamenkasta povećanja prometa u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Riječ je gotovo o povijesnim rezultatima koji u lipnju bilježe 20, u srpnju osam, a u  prvom tjednu kolovoza čak 20 posto više putnika nego u istom razdoblju  prošle godine. Do kraja godine očekuje se novi rekord od oko 600.000  putnika. 

Utorak, Kolovoz 8, 2017 20:51

 Nakon objave poziva zainteresiranim kupcima za razgledavanje jahte "Jana" tipa Riva 85 Opera u vlasništvu Ivice Todorića, koja  se nalazi na vezu u Tankerkomercovoj marini, izvanredna uprava Agrokora u utorak je i predstavnicima javnosti omogućila da nakratko zavire u  unutrašnjost luksuznog plovila ukupne dužine 23,86 metara.

Stranice