Događaji

Četvrtak, Kolovoz 10, 2017 16:15

Zračna luka Zadar ovih dana bilježi dvoznamenkasta povećanja prometa u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Riječ je gotovo o povijesnim rezultatima koji u lipnju bilježe 20, u srpnju osam, a u  prvom tjednu kolovoza čak 20 posto više putnika nego u istom razdoblju  prošle godine. Do kraja godine očekuje se novi rekord od oko 600.000  putnika. 

Utorak, Kolovoz 8, 2017 20:51

 Nakon objave poziva zainteresiranim kupcima za razgledavanje jahte "Jana" tipa Riva 85 Opera u vlasništvu Ivice Todorića, koja  se nalazi na vezu u Tankerkomercovoj marini, izvanredna uprava Agrokora u utorak je i predstavnicima javnosti omogućila da nakratko zavire u  unutrašnjost luksuznog plovila ukupne dužine 23,86 metara.

Utorak, Kolovoz 8, 2017 16:34

Motiv da 27-godišnji Ive Botunac okrene novu stranicu u  životu, napusti siguran posao i plaću te krene u valovite poduzetničke  vode bio je, a što drugo, nego onaj pravi dalmatinski dišpet. Tako se otprilike u dvije riječi može sažeti nastajanje  zadarske tvrtke Up Studio koja već dva mjeseca djeluje u prostorima zadarskog COIN-a, a iza sebe  ima i nekoliko uspješno lansiranih aplikacija.

Utorak, Kolovoz 8, 2017 15:28

Postavljanjem vijenca u Ulici Stjepana Radića u Zadru,obilježena je 89. obljetnica smrti jednog od najistaknutijih hrvatskih političara. Stjepan Radić preminuo je 8. kolovoza 1928, od posljedica atentata u skupštini u Beogradu. Na njega i ostale hrvatske prvake, hice je ispalio srpski ekstremist i zastupnik Radikalne stranke Puniša Račić. Tog 20. lipnja 1928. Račić najprije ranjava Ivana Pernara i Ivana Granđu, smrtno ranjava Stjepana Radića te usmrćuje Đuru Basaričeka i Pavla Radića.

Ponedjeljak, Kolovoz 7, 2017 09:08

Zbog olujnoga vjetra jutros su samo za osobna vozila bile otvorene dionice autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Od 08:20 sati za sav je promet nakon slabljenja bure otvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, od 08:40 sati i Krčki most, a od 08:50 sati i autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice.

Subota, Kolovoz 5, 2017 21:56

Čak deset osoba podnijelo je prijave za radno mjesto načelnika/načelnice Policijske uprave zadarske. To je najveći broj kandidata ikada za ovu funkciju, a kako ističu iz Ministarstva unutarnjih poslova, broj prijava nije konačan jer su kandidati imali mogućnost slanja dokumentacije i poštom.

Subota, Kolovoz 5, 2017 21:43

Veterani 84. gardijske bojne Termiti odali su u petak počast svom suborcu Senadu Županu. On je kao zapovjednik voda u 2.  pješačkoj satniji, junački poginuo 4. kolovoza 1995. u oslobađanju Tulovih greda. Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća "Termiti" i članovi obitelji, odali su počast na počast na Obali hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu, uz predstavnike grada Obrovca te na mjestu pogibije na  Velebitu.

Subota, Kolovoz 5, 2017 11:51

Petu godinu zaradom na Dan domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja organizira se motociklistički defile "Od Branimira do Zvonimira". Moto klub Beštije zajedno sa Zadarskom županijom okuplja zainteresirane motocikliste na vožnju od Zadra do Knina, te se na taj način pridružuju obilježavanju VRO Oluja.

Subota, Kolovoz 5, 2017 11:46

 Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u subotu da smo, slaveći danas ovu veliku povijesnu pobjedu, svjesni da nas ona i moralno i politički obvezuje na oprost i pomirenje te je kao predsjednica, ali i kao Hrvatica, građanka i majka izrazila žaljenje i zbog svih stradalih Srba.

Subota, Kolovoz 5, 2017 11:42

Svečanim podizanjem hrvatske državne zastave na Kninskoj tvrđavi u nazočnosti državnog vrha nastavljeno je u prijepodnevnim satima obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice vojnoredarstvene operacije „Oluje“.

Stranice