Događaji

Srijeda, Ožujak 21, 2018 14:41

U organizaciji Veleposlanstva Države Izrael i Zadarske županije te u suradnji s Israel Export Institute i HGK ŽK Zadar, u hotelu Kolovare održan je seminar pod nazivom „Primjena novih tehnologija u poljoprivredi“. Na seminaru se moglo čuti mnogobrojne sjajne primjere, poslovna i tehnološka rješenja izraelskih firmi iz domene poljoprivrede, a prikazane su i prezentacije o  stakleničkoj tehnologiji, navodnjavanju, proizvodnji maslinovog ulja, mljekarstvu i zaštiti bilja.

Utorak, Ožujak 20, 2018 20:26

Nakon Dejana Hartmana iz Gradskog odbora SDP-a, aktualna predsjednica Županijske organizacije, Renata Sabljar-Dračevac, dobila je još jednog protukandidata.

Naime, jedan od najpoznatijih gradskih vijećnika, Erol Gaši, na sjednici Gradske organizacije obznanio je svoju kandidaturu i dobio veliku podršku kolega za unutarstranačke izbore koji bi se trebali održati za oko  mjesec i pol dana. 

Utorak, Ožujak 20, 2018 20:21

Odbor za dodjelu javnih priznanja Zadarske župaanije održao je sjednicu na kojoj su izabrani ovogodišnji laureati županijskih  nagrada. Onu najvažniju, nagradu za životno djelo, ove će godine dobiti  poznati zadarski pedijatar dr. Martin Mikecin, te posthumno pjevač Tomislav Ivčić.

Iako je prijedlog za Ivčića od strane Kluba zadarskih studenata u Zagrebu poslan izvan roka, članovi Odbora složili su se da ovo veliko priznanje posthumno dodjele hrvatskoj pjevačkoj legendi.

Utorak, Ožujak 20, 2018 20:20 1

Dok čekamo priopćenje Splićanina Jerka Trogrlića, PR maga  Branka Dukića, koji će odlazak OTP banke iz Zadra u Split zasigurno proglasiti najvećim uspjehom zadarskog gradonačelnika i za to uzeti mjesečnih 14 tisuća kuna, značajan projekt grada Zadra odlazi u ruke netom  osnovanoj firmi, navodi se u priopćenju SDP-a Zadar.

Utorak, Ožujak 20, 2018 18:05

Nastavno na, posljednjih dana, učestalo obraćanje javnosti dijela pripadnika političke scene Grada putem medija, ali i poruka elektroničke  pošte upućenih Lučkoj upravi Zadar, Zadarskoj županiji, Ministarstvu  mora, prometa i infrastrukture i drugima, a u svezi postupka davanja  koncesije za upravljanje Centralnom zgradom trajektnog terminala Zadar, Gaženica, u cilju otklanjanja mogućih nedoumica kod dijela javnosti zbog (namjerno) iskrivljenih i polovičnih informacija, Lučka uprava  Zadar ov

Utorak, Ožujak 20, 2018 17:36 1

Nakon što je SDP najavio da neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije u Saboru kakvu namjerava predložiti vlada Andreja Plenkovića, SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u utorak je najavila da će glasati za Istanbulsku konvenciju te da nema te sile  koja će je natjerati da glasuje protiv snažnije prevencije i zaštite žena  od nasilja.

Utorak, Ožujak 20, 2018 16:30

Nakon brojnih spekulacija o radnom mjestu na koje je zaposlen bivši direktor KK Zadar, Boris Skroće, direktor Čistoće, Dragan Maračić, pojasnio je o čemu se radi. Naime, mediji su prenijeli kako je Skroće primljen na mjesto zamjenika direktora, međutim,  Maračić kaže:

- To nema veze s istinom, gospodin Skroće je primljen na dužnost  stručnog suradnika za prodaju u Sektoru prodaje i s današnjim je danom  počeo raditi u našoj tvrtki - kaže Maračić.

Utorak, Ožujak 20, 2018 15:58

U organizaciji Veleposlanstva Države Izrael i Zadarske županije te u suradnji sa Israel Export Institute i HGK – Županijskom komorom Zadar danas se u Zadru održava cjelodnevni seminar i donacija sustava za navodnjavanje.

Utorak, Ožujak 20, 2018 15:50

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude za koncesiju u Luci Gaženica, moramo iskazati našu iskrenu zabrinutost za budućnost naših građana i Grada Zadra te pozvati SVE  nadležne da još jednom razmotre svoje odluke", priopćili su iz HVIDR-e Zadar u priopćenju koje potpisuje Ivica Arbanas, predsjednik udruge.

Utorak, Ožujak 20, 2018 15:30 1

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj održao je danas stanku u Hrvatskom saboru o putničkoj luci Gaženica u Zadru koja se daje u koncesiju. Bulj je istaknuo da je za izgradnju ove luke uloženo ukupno oko 1, 5 milijarde kuna osiguranih putem kredita stranim bankama, daje na 20 godina turskoj kompaniji s upitnim referencama u RH za samo nešto više od 32 milijuna kuna.

Stranice