Kolumne

Petak, Svibanj 26, 2017 00:00

Lokalni izbori razotkrili su kako dišu građani, ali i kako dišu stranke, tko koga guši i ruši te otvorili ponor nagađanja o političkim paktovima za saborsku većinu kojom se sve ovo vrijeme iza kulisa, u tišini, bavi premijer Plenković, a HDZ-ovci se zagonetno nabacuju izjavama kako većine ima ili kako će je sigurno biti. Ako i ne bude, Plenković samouvjereno ističe kako je spreman na prijevremene izbore. Kako i ne bi, kada je, ako se izuzme zagrebački fijasko Prgometa, HDZ polučio uspjeh.

Srijeda, Svibanj 24, 2017 00:00
KRIVA IZJAVA O BUDUĆIM GLASAČIMA
Petak, Svibanj 19, 2017 00:00

Zadar je pred još jednim humanitarnim izazovom na koji će znati  odgovoriti - pjesmom za Petru. Na Višnjiku je 23. svibnja koncert za teško  bolesnu djevojčicu koja je prošla i previše kemoterapija za jedan mali  život da se nad tim dobar čovjek ne bi zamislio i pokrenuo. Pokrenuli su  se pjevači, igrači futsala, a onda će i Zadrani pokazujući da je živ grad  dobrih ljudi.

Četvrtak, Svibanj 18, 2017 00:00
PSIHIČKI PROBLEMI JEDNOG KOLUMNISTA
Petak, Svibanj 12, 2017 00:00

To što je ministar financija Marić preživio „rešetanje" u Saboru i što je Jandroković jedva izabran za predsjednika Sabora, nakon što je Božo Petrov prisiljen odstupio pa otišao puniti baterije u Metković, kao i to što Plenković smiruje političke turbulencije pojašnjavajući što je Brkić točno htio reći o nacionalnim manjinama - ne znači da je političkoj konfuziji kraj.

Petak, Svibanj 5, 2017 00:00

Sabornica je bila kao košnica. Rekli bismo - napokon, da zastupnike u nju nije stjerala muka po glasovanju o opozivu ministra financija Zdravka Marića, a tu se ipak radilo o njegovoj, ali indirektno i  o njihovim foteljama i testiranjima političke (ne)moći.  Koliko su izgovorili čistu istinu, a koliko je eufemistički rečeno, zaobilazili, mogao bi otkriti jedino neki poligraf u sabornici.

Četvrtak, Svibanj 4, 2017 00:00
LIJEPA EMISIJA O ŽMANSKIM RIBARIMA
Utorak, Svibanj 2, 2017 00:00

Nebiranim rječnikom koji se posve oteo kontroli mala pohlepna stranka iz neretvanske doline otkriva kako se ni danima nakon (ne)očekivanog izbacivanja iz Vlade ne uspijeva pribrati od šoka i snaći u nastaloj situaciji.

Nedjelja, Travanj 30, 2017 00:00
VELIKA MISTERIJA, SUDBONOSNA ZA HRVATSKU BUDUĆNOST
Subota, Travanj 15, 2017 00:00

Sva ekonomska, financijska, pravna i politička umijeća, pa kako prošaputa potpredsjednica Vlade Martina Dalić, i sveti Ante, upregnuli su se u spašavanje Todorićevog carstva, a sam „car" izbjegava sudar s javnošću ili, pak, sudar sa stvarnošću, za što ga je prozvala, ni manje ni više, nego predsjednica države. Prigodno, preduskrsno, kada se lijepo prisjetiti sirotinje, humanosti i kršćanskih vrijednosti.

Stranice