Kronika

Utorak, Srpanj 18, 2017 15:23

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva, Vidak je Šparu ispalio hitac u potiljak iz pištolja marke Bereta kojeg je ilegalno posjedovao. Špar je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu zbog koje je pao u moždanu komu, a sedam dana kasnije, 12. kolovoza, u Općoj bolnici u Zadru je preminuo

Ponedjeljak, Srpanj 17, 2017 21:50

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u dvorištu obiteljske kuće u Škabrnji 46-godišnji dragovoljac i zatočenik kninskog zatvora tijekom Domovinskog rata, počinio je suicid. Ta vijest potresla je cijeli ravnokotarski kraj.

Kako neslužbeno saznajemo, godinama je patio od PTSP-a zbog strahota koje je proživio u troipolmjesečnom zatočeništvu.

Više o ovoj tragediji bit će poznato nakon što policija obavi očevid. 

Ponedjeljak, Srpanj 17, 2017 21:38

Jaka bura koja se izmjenjivala s maestralom pogodovala je širenju požara duž cijele Dalmacije, pa tako i na području Zadarske županije. Vatrogasci su ulagali nadljudske napore u borbi s vatrenom stihijom, a u svega 24 sata, od subote do nedjelje ujutro, na zadarskom je području zabilježeno 19 požara.

Nedjelja, Srpanj 16, 2017 21:19

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nekoliko poduzetih spasilačkih akcija prema osobama koje su se našle u pogibeljnim situacijama uzrokovanim nevremenom na moru, a neke od njih dogodile su se i na zadarskom području.

Nedjelja, Srpanj 16, 2017 21:15

Centar 112 primio je u subotu i nedjelju više dojava o požarima na zadarskom području, a gorjelo je u Kakmi, Benkovačkom Selu, Bilišanima, Pagu, Košljunu, Tinju, Viru i Polači...

Požar koji je u subotu navečer izbio u Košljunu na otoku Pagu, u nedjelju je u ranim poslijepodnevnim satima stavljen pod kontrolu, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

- Ljudi su još na terenu, obilaze rubove požarišta, ali sve je pod kontrolom, izjavio je Šoša.

Subota, Srpanj 15, 2017 20:51

Uzrok požara u kojem je u četvrtak u pepeo otišao rasadnik Piket u Zemuniku Donjem je tehnički kvar na elektroinstalacijama. Utvrdili su to policijski inspektori PU zadarske nakon cjelodnevnog očevida na zgarištu. Požar je, prema njihovu nalazu, izbio u hangaru rasadnika, a materijalna šteta iznosi oko pola milijuna kuna. U hangaru su izgorjeli krovište, instalacije, velika rashladna komora i prijenosna traka te brojne druge stvari koje su služile za svakodnevni rad u rasadniku.

Petak, Srpanj 14, 2017 11:23

Zadarska policija traži pomoć u identifikaciji mlađe ženske osobe koja je u utorak, 11. srpnja, oko 15,30 sati, u Zrinsko Frankopanskoj ulici u Zadru, biciklom na nogostupu srušila pješaka i teško ga ozlijedila. 

Četvrtak, Srpanj 13, 2017 16:51

 Zadarska policija privela je na kriminalističko istraživanje 20 navijača bugarskog Nogometnog kluba Levski, a još uvijek traga za skupinom mlađih muškaraca koji su u sukobu s četvoricom od njih zapalili automobil u centru Zadra.

Utorak, Srpanj 11, 2017 10:43

Tijekom proteklog vikenda, na cestama pod nadležnošću PU zadarske dogodile su se 43 prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, četiri osobe su teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Utorak, Srpanj 11, 2017 10:37

Jutros u 3.46 sati, zadarski Centar 112 zaprimio je dojavu građanina da je na terasi kuće u Rtini pronađen muškarac (65 godina) koji je najvjerojatnije pao sa stepenica i ne diše.

Do dolaska Hitne pomoći član obitelji (brat) pokušao je reanimirati osobu, no Hitna je mogla samo konstatirati smrt.

Mrtvozornik je naknadno utvrdio kako muškarac nije pao niz stepenice nego je umro prirodnom smrću, uslijed zatajivanja srca.

Stranice