Kultura

Subota, Travanj 14, 2018 10:58

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana premijera predsrave Moj sin samo malo sporije hoda po nagrađivanom tekstu autora Ivora Martinića i u režiji Vinka Radovčića.  U predstavi su igrali: Sanda Pinter, Domagoj Ikić, Luka Knez, Josip Rain, Božo Vukojević, Iva Prgić, Mia Bujan, Ema Pestić, Matej Frakin, Ivan Vidović i Luka Nešović. Pogledajte kako je bilo u našoj fotogaleriji.

Petak, Travanj 13, 2018 19:09

U srijedu, 18. travnja 2018. g., u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. 2, 23000 Zadar) održat će se koncert klasične glazbe s početkom u 19 sati. 

Izvođači koncerta pod naslovom Veleposlanstvo majstora su Andrej Telkov na klaviru, Aleksandr Vasiljev na klarinetu  i Dmitrij Smirnov na violini. 

Petak, Travanj 13, 2018 14:41

"Šapat kamena" naziv je izložbe paškog umjetnika Frane Gligore, koja je otvorena u četvrtak navečer u Znanstvenoj knjižnici Zadar u okviru obilježavanja dana Zadarske županije. Izložbu je priredio ogranak Matice hrvatske u Zadru u zajedničkoj suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Kolanu.

Kolanski slikar predstavio se okupljenima s 36 ulja na platnu na kojima se provlače paški motivi - kamen, masline i drvo.

Petak, Travanj 13, 2018 11:51

Sveučilište u Zadru i nakladnička kuća Alfa organiziraju predstavljanje knjige mons. Mile Bogovića Srpsko pravoslavlje i svetoslavlje u Hrvatskoj, koje će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV. 2) u utorak, 17. travnja 2018. g., s početkom u 18 sati. 

Četvrtak, Travanj 12, 2018 13:49

Do sada smo organizirali preko 40-ak izložbi, a ovo je prva izložba kralja pop-arta Andyja Warhola u Hrvatskoj i iznimno mi je drago da će to biti baš u Zadru i u ovako reprezentativnom prostoru kao što je Kneževa palača. Bit će izloženo 50-tak njegovih radova, ali i neki dokumenti i do sada neviđene fotografije iz njegova života.

Četvrtak, Travanj 12, 2018 12:17

U petak, 13. travnja, na Velikoj sceni HNK - a Zadar u 20:00 sati ne propustite premijeru najnagrađivanije hrvatske suvremene drame autora Ivora Martinića pod nazivom "Moj sin samo malo sporije hoda", u režiji Vinka Radovčića, a u produkciji Drame plus.

Četvrtak, Travanj 12, 2018 12:03

 Što se događa kada se udruže dvije umjetnice, jedna peru, a druga kistu sklona? Bez zadrške - umjetničko djelo, konkretno književno-likovna mapa "Koto u urom - otok u moru" zadarske spisateljice Mirjane Mrkela i zadarske slikarice Silvijane Dražović, predstavljena javnosti u utorak u Muzeju antičkog stakla.

Utorak, Travanj 10, 2018 15:09

Ustanova INOVAcija je u suradnji s Narodnim muzejom Zadar u Malom arsenalu pripremila izložbu zagonetnog naziva "100 godina samoće pod morem“. Gotovo je sto godina prošlo otkako austrougarski ljepotan, bojni brod Szent István, leži na morskom dnu nedaleko od otoka Premude.

Utorak, Travanj 10, 2018 15:05

U ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, Zadraski plesni ansambl izvest će predstavu NOĆI... koreofrenija koja je premijerno izvedena na prošlogodišnjem kazališnom ljetu. Ovo je prva cjelovečernja predstava suvremenog plesa koja se ove sezone izvodi u Zadru. Koreograf i autor teksta je Sanja Petrovski, a uz nju je i dugogodišnji tim suradnika i plesača s kojima već duže vrijeme radi.

Četvrtak, Travanj 5, 2018 14:59

Ovaj prostor odiše poviješću, a Hlebine su donijele svoju povijest, kazala je Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine otvarajući izložbu Hlebinska škola u Zadru, koja je postavljena u Kneževoj palači.

Helena Kušanić, kustosica Muzeja grada Koprivnice, istaknula je kako se na izložbi mogu vidjeti radovi nastali od 1930. do danas te da je naivna umjetnost i nastala u tridesetima kada je u Hlebinama boravio akademski slikar Krsto Hegedušić.

Stranice