Kultura

Utorak, Rujan 19, 2017 20:23

U nedjelju je u atriju palače Cedulin koncert održala zadarska kantautorica Tea Vidaić. Pod nazivom "Dalmatinska romanca", Tea je sama, samo uz gitaru, publici približila najvećim dijelom vlastite pjesme, prije svega duhovnog karaktera, po kojima je i najpoznatija široj publici.

Utorak, Rujan 19, 2017 13:38

HNK Zadar od jučer je krenuo s upisima pretplate za novu kazališnu sezonu 2017./2018.

Nova sezona HNK Zadar započinje 19. listopada s Brešanovim klasikom "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" u izvedbi HNK Mostar te u režiji Ivana Lea Leme.

Utorak, Rujan 19, 2017 10:52

Po završetku natječaja, te nakon obavljenog intervjua, izabrana je osoba koja će koordinirati poslove u Kneževoj palači. Programe za Kneževu palaču, kao i za sve odjele Narodnog muzeja Zadar donose ravnateljica i stručni kolegij muzeja.

Ponedjeljak, Rujan 18, 2017 12:11

Prigodno, s pjesmom "More" Meri Cetinić, u izvedbi Ive Mustać Klarić i njenih cura, krajem prošlog tjedna u galeriji Kapetanova kula otvorena je izložba slika Ane Jagić "Samo more". Zaključno s 29. rujna posjetitelji će biti u prilici doživjeti more kroz prizmu mlade zadarske umjetnice, neke nove i neuhvatljive detalje, kako je to rezimirao kolega umjetnik Dragan Jelavić.

Subota, Rujan 16, 2017 09:22

Još i prije službenog otvaranja Kneževe palače, prilikom obilaska za novinare, od djelatnika Narodnog muzeja Zadar moglo se čuti kako ovaj prostor nudi izvrsne uvjete za velike izložbe. U to smo se uvjerili ovo ljeto kada je veliki broj posjetitelja obišao izložbu "Marc Chagall: S onu stranu boje".

Petak, Rujan 15, 2017 14:53

Nakon uspješno realiziranog festivala “Nosi se revija Teatra VeRRdi”, premijere i mini turneje predstave "Othello: nezakonita liturgija”, u režiji Zlatka Pakovića, Teatro VeRRdi nastavlja programsku djelatnost gostovanjem predstave “Desnica: igre proljeća i smrti” u Beogradu, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, sutra, 16. rujna u 20 sati.

Nedjelja, Rujan 10, 2017 20:08

 U petak, 15. rujna u 20 sati prostori atrija Kneževe palače ugostit će suptilnu stvaralačku energiju Porinom nagrađivane mlade glazbenice i u istovjetnom, rafiniranom ruhu zatvoriti sezonu uživanja u poslasticama svjetske likovne umjetnosti.

Nedjelja, Rujan 10, 2017 10:03

U Gradskoj loži otvorena je izložba renomiranog hrvatskog slikara Duška Šibla pod nazivom Figure u vremenu i pokretu. Izložbu humanitarnog karaktera organizira Liga protiv raka u suradnji s Narodnim muzejem Zadar, a može se razgledati do kraja mjeseca. Tim povodom smo razgovarali s autorom izložbe.

Diplomirali ste komparativnu književnost i povijest umjetnosti, a tek potom ste se ozbiljnije počeli baviti umjetnošću?

Srijeda, Rujan 6, 2017 12:40

Zadarski lutkari počinju novu sezonu na tradicionalan način. Priča o Crvenkapici svima je dobro znana, a posebno djeci. Toliko je znana jer se u Zadru prikazuje više od pola stoljeća. Bila je to prva premijera tada tek nastalog Kazališta lutaka Zadar, a od te davne 1952. godine pa sve do danas upravo se predstavom Crvenkapica otvara svaka nova sezona. Tako će biti i ove godine, 10. rujna s početkom u 11 sati.

Nedjelja, Rujan 3, 2017 20:58

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić rekao je nakon minimalne pobjede nad Kosovom kako je "najvažnije da su tri boda uknjižena" te dodao da će učiniti sve kako bi se Hrvatska s gostovanja u Turskoj, koje joj slijedi već u utorak, "vratila u najmanju ruku neporažena".

Stranice