Starigrad

Ponedjeljak, Ožujak 13, 2017 00:00

Na Aktualnom satu posljednje Sjednice općinskog vijeća Starigrad ponovno se raspravljalo o radovima na mjesnom groblju koje je u toj općini izvodila, a nije dovršila, građevinska tvrtka Ploter u stečaju te tužbama koje je Općina podnijela zbog posljedično nastale štete.

Ponedjeljak, Veljača 13, 2017 00:00

Polaganjem vijenaca kod Križa na Novom groblju u Starigradu Paklenici, u subotu je započelo obilježavanje 27. godišnjice osnivanja općinskog HDZ-a. Obilježavanje obljetnice nastavljeno je svečanom sjednicom u hotelu Alan.

Srijeda, Siječanj 11, 2017 00:00 1

Izrazito niske temperature ledom su okovale Nacionalni park Paklenicu, a osim bajkovitih prizora zaleđenog potoka Velike Paklenice i na nekim mjestima laganog snježnog pokrivača, u nižim predjelima parka planinari bi češće mogli susretati i divlje životinje.

Srijeda, Prosinac 21, 2016 00:00

U OŠ Starigrad prije nekoliko dana je organiziran 3. Humanitarni božićni sajam pod nazivom „Ljubav na djelu".

Nedjelja, Studeni 13, 2016 00:00

Treba zahvaliti i našem darivatelju veteranu Roli Roku Pariću koji je do sada dao krv 70 puta. Pa iako ne može više darivati krv on je stalno uz nas i daje nam volju i snagu da ustrajemo i u ovom humanom i plemenitom poslu, kazao je Čavić

Ponedjeljak, Listopad 17, 2016 00:00

Nacionalni park Paklenica, koji ove godine slavi svoj 67. rođendan, posjetitelje je u nedjelju počastio besplatnim ulazom u park, špilju Manitu peć i Podzemni grad Paklenica, a tom prigodom organizirana je i okrjepa po pristupačnim cijenama u šumarskoj kući Lugarnica.

Subota, Listopad 1, 2016 00:00

Javno poduzeće Hrvatske vode izradit će idejno rješenje sustava otpadnih voda za dva ekološki vrlo osjetljiva područja Zadarske županije - Karinsko i Novigradsko more. Glavni je to zaključak okruglog stola, koji je u organizaciji Udruge Eko Zadar, održan u Maslenici s temom "Utjecaj fekalnih ispusta na Novigradsko i Karinsko more".

Ponedjeljak, Rujan 5, 2016 00:00

Pobjedom Nikole Horvata u muškoj i Jelene Sekelj u ženskoj konkurenciji u najzahtjevnijoj i najduljoj, Challenger kategoriji, u subotu je u Obrovcu završena utrka Zrmanja River Trail. To natjecanje se odvijalo u sklopu Zrmanja Adventure Festivala.

Nedjelja, Kolovoz 28, 2016 00:00

U subotu navečer područje Paklenice se još jednom bilo je mjesto noćne potrage za specifičnim noćnim stvorenjma - šišmišima. Bat detektori koristili su se u samom centru Starigrada, pored zgrade uprave Nacionalnog parka Paklenica, i to poprilično uspješno, jer je večer bila mirna, što šišmišima odgovara, doznali smo od Ivane Adžić, djelatnice NP Paklenica.

Četvrtak, Kolovoz 25, 2016 00:00

Velebit uskoro dobiva svoju prvu vertikalnu utrku. Od razine mora do 1753 metra visine u subotu 3. rujna trčat će samo oni najsposobniji, jer vertikalnoj utrci se ne odaziva svatko. Potrebna je izuzetno dobra fizička sprema, ali i hladna glava za proći surovi velebitski teren, i to najstrmijom stazom koja se mogla naći, od Modriča do Svetog brda.

Stranice