Sv. Filip i Jakov

Srijeda, Svibanj 31, 2017 00:00

Stravična nesreća na plaži u Sv. Filipu i Jakovu, ispod Turističkog naselja Croatia, vilicom rovokopača-utovarivača, tzv. kombinirke, jučer prijepodne oko 10.40 sati pred svojim fast foodom "Gladna usta" prignječen je 33-godišnji V. B., otac malodobnog djeteta, koji je na mjestu preminuo.

Petak, Svibanj 19, 2017 00:00

DVD Općine Sv. Filip i Jakov bogatiji je za novu autocisternu marke Iveco Eurocargo. Općina je autocisternu kupila od Vodovoda i odvodnje iz Zagreba i darovala je DVD-u.

Osim za vatrozaštitu, vatrogasna autocisterna će služiti za prijevoz vode po domaćinstvima na područjima gdje još uvijek nema vodovodne mreže.

Petak, Svibanj 12, 2017 00:00

Udruga druga za promicanje plesa Prvi ples iz Sv. Filip i Jakova, voditelja bračnog para Ivana i Nikoline Baričić, spektakularnim programom četvrtu godinu za redom je nizom događanja obilježila Svjetski dan plesa. Sudjelovalo je oko 250 djece, mladeži i odraslih.

Utorak, Svibanj 2, 2017 00:00

Sastavni dio Festivala cvijeća Zadarske županije postala je i modna revija koja se tijekom godina gradila od ideje dizajnera do zadnje latice

Nedjelja, Travanj 30, 2017 00:00

U sklopu Županijskih dana 2017. u kino dvorani Pogona kulture u Sv. Filip i Jakovu održana je 15. smotra plesnih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije. Već četvrtu godinu za redom škola domaćin je bila OŠ Biograd na Moru.

Subota, Travanj 29, 2017 00:00

Sveti Filip i Jakov još jednom je postao veliki vrtni centar. Spektakularnom svečanošću u dupkom punom velikom šatoru na igralištu kod Bunara, jučer je otvoren trodnevni, 17. festival cvijeća Zadarske županije, najveći i najznačajniji festival cvijeća na ovim prostorima.

U sklopu Županijskih dana organiziraju ga ovdašnja Turistička zajednica i Općina.

Utorak, Travanj 25, 2017 00:00

Moto filipjanskog dječjeg vrtića "Cvit" i područnog vrtića "Cvitić" u Turnju je "Cvite! Ča lipše od tebe miriše? Dite!"

U skladu s ovim motom, sve je podređeno mališanima, a projekti koji se provode i način na koji "Cvit" raste u lokalnoj zajednici bio je razlog našeg posjeta ovoj uspješnoj predškolskoj ustanovi u kojoj, zajedno s područnim vrtićem u Turnju, boravi 112 djece.

Srijeda, Travanj 19, 2017 00:00

Galerija (visinski prostor), u kojoj su smještena zvona i piramidalni krov, došli su u veoma loše stanje, prouzročeno njihanjem jarmova obješenih o čeličnim gredama pritišćući izravno zidove zvonika, koji su se doslovno rascijepili iznad lukova galerije

Petak, Ožujak 3, 2017 00:00

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar pokrenula je humanitarni projekt izrade bolničkog tekstila kojeg su jučer poslijepodne donirali Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

- Riječ je o jastucima, bočnim štitnicima za krevet i ukrasnim jastucima koje su u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti zbog potrebe senzibilizacije društva i upoznavanja s teškoćama s kojima se susreću oboljeli, kazala je mentorica Sandra Bačić.

Stranice