Zadar

Četvrtak, Rujan 21, 2017 10:33

Nažlost, usljed poplave koja nas je zadesila, i izložbenoj dvorani Muzeja ninskih starina hitno je potrebno saniranje i obnova jer vlaga uzrokuje još veće propadanje eksponata, a osobito brodova. Nadamo se da će se naći sredstva i za to što prije - poručila je jučer Marina Šimičić iz Odjela za konzerviranje i restauriranje Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 10:31

U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Krav Maga Zadar organizira besplatni trening-seminar samoobrane za žene.

Četvrtak, Rujan 21, 2017 10:26

Štete od poplava na zadarskom području se još uvijek zbrajaju, a trebat će vremena kako bi se utvrdila njihova ukupna visina. Jedan  od objekata koji su pretrpjeli golemu štetu je i novi stambeni kompleks  koji se gradi na mjestu nekadašnje Tvornice kruha. Gradilo se u dubinu  od čak devet i pol metara, zbog čega je još tada bilo problema s velikim  količinama podzemnih voda, a špekulira se kako je silina ove poplave bila toliko velika da je voda podlokala temelje ovih zgrada. 

Srijeda, Rujan 20, 2017 21:50

Nakon sjednice Predsjedništva Sindikata umirovljenika Hrvatske koja je održana 25. svibnja ove godine, kao što znate, usvojena je Odluka o održavanju umirovljeničkog prosvjeda koji će se održati 10. listopada ove godine, a razlog je - sve teži položaj umirovljenika i starijih osoba, kao i inertnost institucionalnih tijela kad je riječ o rješavanju njihovih problema.

Srijeda, Rujan 20, 2017 21:18

Nisu svi internet blogeri i novopečeni turisti-putopisci oduševljeni našim krajevima pa ni Zadrom kao takvim. Najsvježiji primjer takvog stava je od ovog proljeća kada je blogerica The Travel Medley iznijela niz kritika na Zadar, proglasila ga nezanimljivim i previše komercijaliziranim te preporučila turistima da radije posjete Split, Zagreb ili Rovinj.

Srijeda, Rujan 20, 2017 18:01

Osam dana od poplava Trgovački centar Supernova je zatvoren, a sve do juče, kada su se oglasili priopćenjem, informacije za javnost nisu se davale se niti na kapaljku.

Srijeda, Rujan 20, 2017 16:19

Idućeg ponedjeljka održat će se sjednica Skupštine Zračne luke Zadar na kojoj bi se konačno trebala donijeti odluka o sudbini sadašnje uprave. Po svemu sudeći, produljit će se v. d. mandat aktualnoj direktorici Ireni Ćosić, i to iz dva razloga: premijer Andrej Plenković na službenom je putu u New Yorku, a Vlada u četvrtak ima sjednicu.

Srijeda, Rujan 20, 2017 15:17

 U sklopu međuregionalnog projekta IRENE, vrijednog gotovo 2 milijuna eura, u sljedeće dvije godine uložit će se u infrastrukturu 11 svjetlosnih sustava i jednog solarnog sustava u Zadru, Mostaru, Tivtu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinjama, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaci i Jablanici, rečeno je na jučerašnjoj početnoj konferenciji koja se održala u Kneževoj palači, a na kojoj su bili predstavnici svih partnera u projektu.

Srijeda, Rujan 20, 2017 09:46

Prirodne katastrofe, poput velikih poplava koje su zadesile Zadar, Nin i otoke, trenutak su kada je nužna brza reakcija i pomoć ugroženim građanima. Jedno od korporativnih načela Podravke je pomagati zajednici u kojoj djeluje, što čini kroz brojne programe društveno odgovornog poslovanja.

Utorak, Rujan 19, 2017 19:24

Jučer je spontano okupljena inicijativa građana, izvela ekološki performans akciju na rivi, na spomeniku čuvenom zadarskom zoologu i istraživaču morske flore i faune, Špiri Brusini koga je obložila u plastičnu foliju i okitila sakupljenim plastičnim otpadom. U sklopu inicijative, Zadranima se pridružio i rusko-njemački umjetnik Maxim Hartwig sa svojom instalacijom.

Stranice