Zadar

Četvrtak, Travanj 19, 2018 13:30

Povodom Dana športa OŠ Zadarski otoci i Dana Planete Zemlje, u suradnji s atletskim klubom Alojzije Stepinac, danas je održana atletska humanitarna utrka ispred škole Zadarski otoci. Tri prvoplasirana u svakoj kategoriji dobili su medalje, a svi sudionici diplome. Sva prikupljena sredstva namijenjena su u humanitarne svrhe.

Četvrtak, Travanj 19, 2018 13:23

Na zadarskom Forumu otvorena je danas 4. Vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra", a građani će moći gradskom rivom prošetati i uživati u prekrasno uređenim gredicama, kao i kupiti cvijeće sve do nedjelje poslijepodne, kada se izložba zatvara.

Četvrtak, Travanj 19, 2018 12:15

Akrobatska grupa RAF-a (Royal Air Force) "Red Arrows" iz Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetit će u subotu, 21. travnja 2018. godine, akrobatsku grupu "Krila Oluje" u 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obrane (HRZ) u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Četvrtak, Travanj 19, 2018 12:09

Zbog povećanog posjeta građana koji se očekuje u sljedećem periodu i sve većeg broja rekreativaca koji treniraju u ŠC Višnjik, a osobito u kompleksu otvorenih sportskih terena, u ŠC Višnjik od danas je na snazi nova prometna regulacija koje će se morati pridržavati svi oni koji naš centar posjećuju automobilom.

Srijeda, Travanj 18, 2018 17:43

Druga etapa biciklističke utrke Tour of Croatia startala je danas u Karlovcu, a finish je bio u Zadru na Forumu. Pogledajte kako izgleda jurnjava biciklista kroz grad.

Srijeda, Travanj 18, 2018 15:41

Pazite kome dajete novac - ukratko bi moglo glasiti upozorenje iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije odakle su građane upozorili na pojedince oko Kauflanda (a možda i još negdje) koji traže od građana novce za Udrugu za Down sindrom Zadarske  županije, i to vrlo agresivno.

- Najodlučnije se ograđujemo od svih takvih akcija, te pozivamo policiju da spriječi takve radnje, a građane da ne nasjedaju niti ikomu daju novac tko ih tako zaskače oko trgovina ili po gradu u naše ime.

Srijeda, Travanj 18, 2018 15:29

Europski dan prava pacijenata obilježen je danas u Zadru  simboličnom podjelom letaka građanima. Tom prilikom predstavnicima  zadarske Udruge za zaštitu prava pacijenata na čelu s Dubravkom Finkom pridružio se nakratko i gradonačelnik Branko Dukić, koji je iz perspektive gradonačelnika, ali i liječnika govorio kako poboljšati prava zadarskih pacijenata.

Srijeda, Travanj 18, 2018 15:24

U Kneževoj palači otvorena je izložba "Kamen po kamen" u organizaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, a u  sklopu Županijske smotre Art dizajn 2018. Na izložbi su sudjelovali  učenici zadarskih srednjih škola, a gotovo 50 radova izloženo je u edukativnoj dvorani Kneževe palače.

Srijeda, Travanj 18, 2018 13:41

Na nastavničkom vijeću Strukovne škole Vice Vlatkovića, a na kojem je sudjelovalo 60 nastavnika, jednoglasno je odlučeno kako će se protiv dvojice učenika koji su bili glavni akteri nedavne tučnjave, koja je osvanula i na internetu, pokrenuti postupak za isključenje iz škole. Treći učenik dobio je opomenu pred isključenje.

Srijeda, Travanj 18, 2018 13:34

Svega trideset posto djece u osnovnim školama umjereno je do jače aktivno jedan sat dnevno. Kad govorimo o petnaestogodišnjacima, onda je taj postotak još manji i iznosi dvadeset posto, alarmantni su podaci koji govore o potrebi uključivanja djece u sportske aktivnosti, a koji su istaknuti danas na radionici Hrvatskog školskog sportskog saveza na temu zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost učenika (ZUTA) koja je održana u dvorani Višnjik.

Stranice