Zadar

Utorak, Kolovoz 15, 2017 13:55 1

 Idućeg se tjedna navršava godina dana otkako je bivši gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta primio zlatne olimpijce, jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića i obećao im stan. U bujici pohvala o njihovu značaju za Zadar i Hrvatsku, rečeno im je kako će Grad "zbog iznimnih postignuća u sportu i jedrenju i zbog toga jer predstavljaju uzor mladima" donijeti ovu odluku u "želji da zajedno s obiteljima i dalje ostanu živjeti i raditi u gradu Zadru".

Utorak, Kolovoz 15, 2017 13:46

Zadranima, ali i gostima omiljene Morske orgulje ugostile su u nedjelju jednog neobičnog četveronožnog i dlakavog kupača. Našeg fotoreportera Arifa Sitnicu najprije je iznenadilo da jedan pas uopće skače s visine u more, a kamoli da u tome toliko uživa da se uvijek iznova penje na obalu i ponovno skače, tako da je to odlučio ovjekovječiti. Nema veze što Morske orgulje i nisu pravo kupalište...

Utorak, Kolovoz 15, 2017 09:47

Zadarska obitelj Bećiri koja već desetljećima živi od kafića i pečenjarnice uz perone na autobusnom kolodvoru, dobila je jučer od uprave Liburnije'depešu' da u roku od dva dana mora skloniti sve stolove, sjedalice i tepison kako bi im baš tu, pred nosom, započeli radovi kopanja i bušenja. Djelatnici Vodovoda su, stoji u dopisu što ga je potpisao direktor Liburnije Edvin Šimunov, utvrdili da tu nastaju gubici vode. I tako se, eto, bez odgađanja, tj.

Utorak, Kolovoz 15, 2017 08:35

Na svetkovinu Uznesenja BDM, danas 15. kolovoza, koncelebrirano misno slavlje u 19,00 sati za vanjskim oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM u svetištu Gospe Maslinske na Belafuži u Zadru predvodi mons. Ivan Milovan, porečko-pulski biskup u miru. Nakon mise biskup Milovan predvodi procesiju s Gospinim kipom predjelom Belafuže koja se prvi put održala prošle godine nakon 68 godina.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 20:26

U Ulici Bartula Kašića, u zgradi "pegli" upriličeno je prigodno druženje u povodu otvorenja ART kavane - jedinog mjesta u gradu s "kolačima s pričom Zadra".

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 17:23

"Dani Slavonije, Domaće je domaće" naziv je sajamske manifestacije koju već drugu godinu za redom na zadarskoj rivi organizira Udruga branitelja proizvođača "Panonija".

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 17:02

 Uznapredovalo informatičko doba dalo nam je mogućnost saznati nešto što su se nekad mnogi pitali, a to je: što turisti najviše vole pogledati i učiniti u našem gradu i okolici? Jedan od najvećih svjetskih turističkih portala američki Tripadvisor, ima upravo takve kategorije i aplikacije na svojoj stranici na kojima sami gosti vrednuju svoje preference te sami i pišu o njima.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 09:23

Vrijeme je godišnjih odmora. Pokušali smo doznati kako i gdje ih provode zadarski političari.

Nedjelja, Kolovoz 13, 2017 16:21

Četvrtu godinu za redom u Zadru je održana međunarodna Škola hrvatskog folklora u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Što su naučili, polaznici su ove godine pokazali na završnoj manifestaciji u Omladinskom hostelu na Boriku u kojem se škola i održava. Svake godine školom je obuhvaćena jedna zona, ove godine bila je to alpska, pa je tako publika mogla vidjeti plesove i nošnje sjeverozapadne Hrvatske, Istre i Gradišćanskih Hrvata.

Subota, Kolovoz 12, 2017 20:46

Onako odokativno, vrlo je vjerojatno da je ove subote na Poluotoku srušen nekakav rekord u broju turista koji su ga istovremeno posjetili. 'Par kapi kiše' kroz jutro preusmjerilo je goste s plaža u grad. Dok su domaći, koji imaju tu 'sreću' da rade na Poluotoku, u žurbi na posao glasno ispuhivali probijajući se do odredišta, turisti su u polagano koloni prelazili most pa na Poluotok, pa dalje prema Forumu, malo do Orgulja, šetnja rivom...

Stranice