Zadar

Utorak, Studeni 21, 2017 11:32

 Prema najnovijem prijedlogu izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, koji se upravo nalazi u javnoj raspravi, problematične učenike ravnatelji bi ubuduće mogli udaljiti iz škole i do 15 dana, a na takvu odluku neće biti moguća žalba.

Utorak, Studeni 21, 2017 09:59

Bivši ravnatelj zadarske FINA-e, Josip Klišmanić, nedavno je preuzeo Zračnu luku Zadar. Iako nije imao nikakvog iskustva u zrakoplovstvu, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture procijenilo je da je Klišmanić najbolji izbor za preuzimanje jedne do najuspješniji hrvatskih zračnih luka koja već godinama bilježi enorman rast prometa i stoga je treba povjeriti u dobre menadžerske ruke, osobito zbog njene prilagodbe Schengenskoj zoni.

Ponedjeljak, Studeni 20, 2017 16:19

U utorak, 21. studenoga od 10:30-11:30, u Ogranku Bili brig je otvorenje izložbe Moj grad. Na otvorenju dječjih likovnih radova djece DV Radost PO Bili brig povodom Dana grada Zadra, nastupit će vrtićke skupine Mravići i Bumbare koncertom "Mali koncert Zadru za dar".

Ponedjeljak, Studeni 20, 2017 16:08

Od sljedeće školske godine informatika postaje obveznim predmetom u petim i šestim razredima. U tu svrhu za opremanje informatičkih radionica Ministartsvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je 11 milijuna kuna koje će do kraja godine dobiti prvih 200 škola u Hrvatskoj.

Od toga je njih pet iz Zadarske županije: OŠ Voštarnica, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Petar Zoranić u Stankovcima i OŠ Sukošan.

Ponedjeljak, Studeni 20, 2017 12:36

 Ovoga tjedna održava se već tradicionalna preventivno-sigurnosna akcija koju zajednički provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila kojoj je cilj upozoriti vozače na važnost tehničke ispravnosti vozila. Tako će se od danas, 20. studenoga do subote, 25. studenoga svim vozačima koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj omogućiti besplatan tehnički pregled.

Ponedjeljak, Studeni 20, 2017 11:29

Je li strip umjetnost ili nije? Za koga su stripovi, za mlade ili za stare? Kako na strip gledaju Amerikanci, kako Europljani, a kako Japanci? Na ta i naravno, na centralno pitanje – kako napraviti strip, u petak je u klubu mladih Klooz, Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti – CINAZ, na radionici stripa odgovarao redatelj, montažer i dizajner te za ovu priliku najvažnije – strip fan Erik Lončar.

Nedjelja, Studeni 19, 2017 16:21

 Na inicijativu Udruženja obrtnika Zadar, održan je u prostorijama Udruženja zajednički sastanak predstavnika zadarskih obrtnika i aktualne gradske vlasti. Ispred Grada Zadra sastanku su nazočili gradonačelnik dr. Branko Dukić, te pročelnici Ivica Katić (UO za gospodarstvo i obrtništvo), Šime Erlić (UO za EU fondove), Tomislav Korona (UO za gospodarenje gradskom imovinom), Robertino Dujela (UO za komunalne djelatnosti) i Darko Kasap (UO za prostorno uređenje i graditeljstvo).

Subota, Studeni 18, 2017 17:38

 Industrija 4.0 i industrijska robotika - Stanje i trendovi razvoja, naslov je predavanja kojeg je mr. sc. Željko Goja održao u Gradskoj knjižnici Zadar. Pojam Industrije 4.0 nastao je u Njemačkoj prije nekoliko godina, a definiran je kao digitalizacija i automatizacija opskrbnih i proizvodnih lanaca kroz "Cyber physical" (virtualno fizičke) sustave.

Petak, Studeni 17, 2017 14:01

 I Marko Mišulić je jedan od laureata koji će se 24. studenog za Dan Grada Zadra i blagdan svetog Krševana tijekom Svečane sjednice, popeti na pozornicu zadarskog Hrvatskog narodnog kazališta kako bi primio svoje priznaje - Grba Grada Zadra.

Petak, Studeni 17, 2017 13:59

Od rujna su roditelji vrtićke djece dobili za 100 kuna manje račune budući da je, kako je i najavljivao, gradonačelnik Branko Dukić, cijenu vrtića sa 700 smanjio na 600 kuna za prvo dijete, duplo manju cijenu pohađanja vrtića za one koji su u subvenciji Grada Zadra za drugo, te besplatan vrtić za treće i svako sljedeće dijete.

Stranice