Zadar

Subota, Srpanj 15, 2017 16:00

Zadarski Crveni križ uputio je poziv svim dobrovoljnim darivateljima da mogu darovati krv na Odjelu za transfuziju zadarske bolnice i to utorkom i petkom ujutro od 8 do 13 sati, a srijedom u poslijepodnevnom terminu od 14 do 19 sati.

Petak, Srpanj 14, 2017 20:27

Vruće, suho vrijeme s temperaturama iznad 30 stupnjeva nastavit će se i sljedećih dana.

Neverin koji je u utorak navečer zahvatio zadarsko područje uobičajena je pojava, ali nije donio dugotrajnije osvježenje.

- Sljedećih dana nastavit će se sunčano i vruće vrijeme, iako će zbog bure temperature malo pasti, ne previše, tek za stupanj, dva. Jutarnje temeprature bit će ugodnije, ali u sredini dana ponovno će grijati 30 stupnjeva, kazao je meteorolog Duško Kraljev.

Petak, Srpanj 14, 2017 18:30

Na istom mjestu već godinama i po buri i po jugu i po nesnosnoj žegi koja vlada ovih dana, one su tu. Od jutra do večeri već od Uskrsa, pa do blagdana Svih svetih i onda opet ispočetka i tako već 15-tak godina na "škalini" zadarske katedrale - prodaju svoje rukotvorine i iako svaka od njih ima svoju životnu priču, svaku od njih je ista nevolja natjerala na tu "škalinu" koja im život znači.

Petak, Srpanj 14, 2017 18:12

Povodom upisa Zadra na UNESCO-vu listu Svjetske baštine, gradonačelnik Grada Zadra, gospodin Branko Dukić sa suradnicima upriličio je prijem u Maloj vijećnici za Miljenka Domijana, renomiranog hrvatskog povjesničara umjetnosti i konzervatora.

Četvrtak, Srpanj 13, 2017 21:31 1

Nakon što su je prozvali iz Udruge ratnih veterana 84. Gardijske bojne "Termiti", zbog pitanja gradonačelniku Branku Dukiću o tome ima li status ratnog vojnog invalida, vijećnica SDP-a Irena Dragić jučer se i sama oglasila. Njezin odgovor "Termitima" prenosimo u cijelosti.

"Poštovani ratni suborci gradonačelnika Branka Dukića,

Četvrtak, Srpanj 13, 2017 20:00

Od redovitih studija, koji se upisuju na trošak Ministarstva, na Sveučilištu u Zadru još uvijek ima mjesta na studijima Njemački jezik i književnost, Talijanski jezik - prevoditeljski smjer, Grčki jezik i književnost te Latinski jezik i rimska književnost

Četvrtak, Srpanj 13, 2017 15:15

Riječ je o projektu koji se provodi uz sufinanciranje EU i u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020. Njegova ukupna vrijednost je 49,9 milijuna kuna koje u cijelom iznosu sufinancira Europski fond za regionalni razvoj

Četvrtak, Srpanj 13, 2017 15:03

Međunarodni festival suvremenog kazališta Zadar snova, koji je u produkcijskoj fazi, uputio je javni poziv građanima da se prijave kako bi mogli postati dio predstave King Ubu Retold i građanskog projekta Zadar Civil Database - Zbirka priča. Za predstavu koja nastaje u domaćoj produkciji traže upravo građane, a ne profesionalne ni glumce amatere.

Srijeda, Srpanj 12, 2017 14:37

Mi imamo takvu strukturu gostiju da nemamo problema s nepristojnim i neprimjerenim odijevanjem, pa rekao bih niti s ponašanjem, gostiju koji nam dolaze u grad. Znam da povremeno ima problema s odijevanjem kada su naše crkve i sakralni objekti u pitanju iako, na ulazu postoji i vidljiv znak kako se odijeven u crkvu smije ući, ali s te strane čujem, pritužbe s vremena na vrijeme.

Srijeda, Srpanj 12, 2017 14:33

Zahvaljujući halal certifikatu jedan kontejner Maraskinih sokova i nektara čeka spreman na isporuku u Saudijsku Arabiju, što će biti njihova prva isporuka na Bliski istok i iskorak na novo tržište, najavili su na uručenju halal certifikata Maraski koje su komercijalnom direktoru Marku Zovku uručili Edina Mešić i Aldin Dugonjić iz Centra za certificiranje halal kvalitete.

Stranice