Zadar

Ponedjeljak, Siječanj 15, 2018 15:40

Ovogodišnje "Nasmiješeno sunce" u kategoriji "Novi suvenir" dodijeljeno je projektu "HIA - Hobby I Adore" iza kojeg stoje tri mlade poduzetnice - Helena Kolega (marketing menadžerica), Iva Martinović (grafička dizajnerica) i Ana Stipić Radulović (grafička dizajnerica) koje su osmislile kolekciju Feel Zadar, originalne zadarske suvenire: razglednice, magnete, nakit, slike na platnu, majice i šalice s motivima zadarskih znamenitosti.

Ponedjeljak, Siječanj 15, 2018 12:25

Autobus čeških registarskih oznaka zapeo je u gradskim vratima u  Foši i stvorio gužvu koja je trajala gotovo sat vremena. 

Kako policija nije došla u pomoć je priskočio djelatnik Obale i lučica koji je vozaču navođenjem pomogao da u milimetar prođe kroz vrata Foše. Signalizacija zabrane za autobuse i kamione, koji prelaze dozvoljene gabarite za prolaz, na tu stranu Poluotoka očito ne funkcionira.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 22:22

Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' u Zadru, kao i u drugim gradovima Hrvatske, bilo je organizirano razgledavanje grada koje su za građane proveli Udruga turističkih vodiča Zadra - "Donat".

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 22:08 4

U dupkom punom restoranu na Boriku Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zadra obilježilo je svoj dan i Krsnu slavu sv. Vasilija, svog sveca zaštitnika.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 22:04

Iako je bilo najavljano kako će rekonstrukcija dijela Ulice Ante Starčevića biti dovršena u oba kolnička traka do Badnjaka, odnosno 24. prosinca prošle godine, to se nije dogodilo.

Dovršeni su radovi samo na jednom kolničkom traku, a promet se tim dijelom Bulevara i dalje odvija u jednom traku dvosmjerno.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 12:53

Iz tiska je (dvije tisuće primjeraka) upravo izišla monografija pod naslovom 112. brigada od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske čiji su autori umirovljeni pukovnici HV-e Marko Čulina i Dušan Nikitović.

Subota, Siječanj 13, 2018 21:01

U subotu su u Zadru vladale više proljetne, nego zimske temperature, a sunčeva svjetlost izvukla je brojne Zadranke i Zadrane u šetnju gradom. Ulice Poluotoka preplavili su stari, mladi i brojne obitelji pa je stara gradska jezgra doslovno živnula od cike i dječjeg smijeha, dok su roditelji uživali u onom po čemu Dalmatince mnogi prepoznaju - jedinstvenoj kulturi ispijanja kave. Naš fotoreporter Vedran Sitnica zabilježio je zanimljive detalje s još jedne gradske špice.

Subota, Siječanj 13, 2018 15:05

Još sam u šoku! Ne mogu vjerovati da u mojoj blizini žive podmukli i bezosjećajni ljudi spremni na okrutan način ubijati bespomoćne životinje. Moj mačak nije nikome ništa nažao učinio, a uginuo je u mukama, vidno potresena govori nam Ana Ćoza, djelatnica u trgovini u Kovačkoj ulici. Ova mlada Zadranka već je neko vrijeme hranila mačka koji je spavao u dvorištu pokraj Kazališta lutaka i zavoljela ga. Silno ga je željela zadržati, no kako živi u garsonjeri, jedostavno to nije mogla.

Subota, Siječanj 13, 2018 15:00

Iako je prošlo već punih 19 mjeseci otkako je u požaru stradala podzemna garaža i stanovi u prizemlju zgrade za branitelje i stradalnike Domovinskog rata na Crvenim kućama, ova garaža još uvijek je neobnovljena, a do ovih zgrada i dalje vode privremeni, nadzemni priključci za električnu energiju.

Subota, Siječanj 13, 2018 14:45

Ako ste krenuli Kalelargom prema katedrali, onda ste sigurno primijetili da je poznati Turisthotelov - Boutique Hostel Forum - zatvoren. No, nije u pitanju neko veće uređenje, a niti rekonstrukcija, već se detaljno uređuje, odnosno osvježava unutrašnjost i prirema za predsezonu.

Stranice