Županija

Nedjelja, Studeni 12, 2017 14:59

Prije Domovinskog rata zemuničko područje je bilo poljoprivredni kraj vrijednih ljudi, a danas ima tek 30-ak registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koja su nastavila tradiciju rada na zemlji i života od nje. Ono što Zemuničane kao i brojne druge male poljoprivrednike muči je kako i kome prodati ono što se uzgoji jer proizvodnja je mala i nije zanimljiva velikim otkupljivačima.

Subota, Studeni 11, 2017 18:43

Najavljena promjena vremena koja se očekuje početkom sljedećeg tjedna neće zaobići ni Zadarsku županiju. Jaka orkanska bura koja se u pod velebitskom području očekuje u ponedjeljak i utorak donijet će osjetno zahlađenje i pad temperatura, a u zaleđu županije, u okolici Gračaca i prvi ovogodišnji snijeg.

Subota, Studeni 11, 2017 14:20

 Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije ima široku lepezu djelovanja, uz suradnju sa svim dionicima u javnom, civilnom, privatnom sektoru te poljoprivrednom, za cilj imaju razvoj ruralnih dijelova županije, zaleđa i otoka. Kako bi to ostvarili potrebno je zadržati ljude u tim dijelovima, odnosno za stanovnike stvoriti uvjete i obaviti sve potrebne predradnje da bi se ruralni dijelovi razvijali u svim segmentima, društvenim, kulturnim, infrastrukturnim...

Petak, Studeni 10, 2017 12:24

Lišane u Domovinskom ratu, naziv je tribine koja će se održati u nedjelju s početkom u 16 sati u Lišanima Ostrovičkim. Pokrovitelj tribine je Ministarstvo branitelja, a organizatori udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, Općina Lišane Ostrovičke i Zadarska županija.

Srijeda, Studeni 8, 2017 20:10

Djeca iz Dječjeg vrtića Gardelin iz Pakoštana u sklopu program rada na jesensku temu "Maslina-simbol našeg kraja", zajedno sa svojim tetama odgojiteljicama kao pravi berači pobrali su masline iz svog malog dvorišnog maslinika.

- Cilj ove tradicionalne, jesenske akcije je od najranije dobi njegovati ljubav prema maslinarstvu te očuvati tradiciju berbe i prerade maslina, kazala je Marija Miočić, ravnateljica DV Gardelin.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 21:38

 Dva protupožarna aviona kanader CL-415 s ukupno 14 pilota i zrakoplovnih tehničara Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Zemunik vratili su se jučer iz Italije. Hrvatski piloti i tehničari sudjelovali su u gašenju velikih požara na sjeveru Italije. Nakon povratka u matičnu bazu voditelj hrvatskog tima u Italiji i načelnik stožera 93. ZB pukovnik Davor Turković istaknuo je kako se radilo o velikim požarima na više lokacija.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 11:01

Ovih dana dok se u zadarskom kraju savijaju grane maslina domišljate turističke agencije organiziraju izlete za turiste koji beru  masline. Stranci se vraćaju oduševljeni onim što su doživjeli.

- Za veliku grupu gostiju iz Austrije Izletište Butić u Briševu proteklog  vikenda organiziralo je branje maslina i smilja, pečenje rakije, a za sve  goste organiziran je ukusan ručak usred maslinika, kazala je Marta Pintur, dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.

Četvrtak, Studeni 2, 2017 10:51

Tisuće svijeća obasjale su groblja diljem Zadarske županije jučer za blagdan Svih svetih, u ovim danima zvanim  Sisveti. Lijep i sunčan dan, nepregledne kolone ljudi, prepuna groblja,  mir, tišina.

Cijela Zadarska županija, kao i cijela Hrvatska poklonila se sjenama  onih kojih danas više nema. Tisuće uspomena na bližnje. Uspomena  na one koji su možda često i trpjeli, podnosili nepravde, a mi smo svjedočili njihovoj velikoj požrtvovnosti.

Subota, Listopad 28, 2017 12:02

Zadarsko društvo Crvenog križa obavještava kako u ponedjeljak 30. listopada 2017. počinje četvrta podjela humanitarnih paketa  FEAD projekta za potrebite. Podjela će trajati do 17. studenog 2017. godine, a odvijat će se radnim danom u jutarnjim satima od 8.30 do 11.30 sati  u skladištu Crvenog križa na Relji.

Četvrtak, Listopad 26, 2017 21:26

Na 13. međunarodnom ocjenjivanju vina Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme koje se odvijalo od 19. do 21. listopada 2017., Badelov je Korlat Supreme Cabernet Sauvignon s 87,71 bodova ovjenčan zlatnom medaljom te najbolje ocijenjen od svih hrvatskih vina. Prestižna je vinska manifestacija, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet insieme, specijalizirana upravo za sorte merlot i cabernet sauvignon, a održava se u gradu Bergamu u talijanskoj pokrajini Lombardiji.

Stranice