Županija

Utorak, Veljača 6, 2018 21:17

Snježna idila i potpuni zimski ugođaj pronašli smo na nepunih sat vremena vožnje automobilom od Zadra. Stanovnici općine Gračac, koja je najsjeverniji dio Zadarske županije, naviknuti su na zimske uvjete pa ih nije iznenadila poveća količina snijega koja je napadala tijekom vikenda. Tijekom subote i nedjelje palo ga je zaista puno, tako da je u samom mjestu u ponedjeljak bilo dvadesetak centimetara, dok ga na nekim dijelovima poput Mazina ima i više od metar.

Ponedjeljak, Veljača 5, 2018 21:25

Konzulica izraelskog veleposlanstva gospođa Irit Shneor posjetila je jučer grad Nin. Konzulicu Shneor primili su gradonačelnik Emil Ćurko i dogradonačelnica Dalija Pavlović Peroš, a prijamu su nazočili i predstavnici susjednih jedinica lokalnih samouprava, Luka Perinić, načelnik Općine Vrsi, zamjenica načelnika Općine Privlaka Nina Škibola te direktor tvrtke "Vodovod Vir" Hrvoje Bašić.

Petak, Veljača 2, 2018 08:23

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod kapelice u Maričićima Gornjim u Zatonu Obrovačkom te misom zadužnicom u crkvi sv. Josipa u Obrovcu obilježena je 25. godišnjica ubojstva sedmero nevinih civila u tada okupiranom području tijekom Domovinskog rata.

Ponedjeljak, Siječanj 29, 2018 13:52

Maškare su ovladale Biogradom na Moru, kraljevskim gradom u srcu Dalmacije. Marijan Stopfer, biogradski dogradonačelnik, ispred Gradske uprave predao je ključ grada u ruke Ines Miloš, meštrovice Zimskog biogradskog karnevala, te je tako započelo 17-dnevno maškarano ludilo.

Četvrtak, Siječanj 25, 2018 20:30

Na Silbi, najudaljenijem otoku u Zadrskoj županiji ponovno se sprema velika fešta – silbenske maškare, koje će se održati u subotu, 3. veljače, uz bogat i originalan program.

Na Silbi se, naime, već cijelo jedno stoljeće njeguje domaća karnevalska tradicija, pa će tako i ove godine Silba ponovno zaživjeti punim plućima u karnevalskim bojama i sadržajima.

Četvrtak, Siječanj 25, 2018 09:48

Osmero učenika Područne škole Veli Iž, (matična OŠ Zadarski otoci), jučer se iz škole kućama vratilo nasmijanih lica. Ne samo zbog dobrih ocjena, već i zbog tableta koje su dobili zahvaljujući novcu sakupljenom tijekom Iške kraljice.

Srijeda, Siječanj 24, 2018 14:47

Prema Programu rada i planu razvoja luka Županijske lučke  uprave  Zadar za 2018. godinu u ovoj godini je planirano kako će njihovi  prihodi biti 19,6 milijuna kuna, dok će s obzirom na projekte, koji bi se  trebali realizirati u ovoj godini, rashodi iznositi oko 32,8 milijuna kuna.  Naime, kako je na kolegiju župana kazao Davor Škibola, ravnatelj ŽLU u  2018.

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 12:02

Prije 25 godina, 22. siječnja 1993. godine, započela je jedna od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a, operacija Maslenica, koja je okrenula dotadašnji tijek Domovinskog rata. U povodu akcije Općina Jasenice od 2011. godine obilježava Dan općine, prethodno je to bilo 30. rujna, na blagdan svetog Jeronima.

Ponedjeljak, Siječanj 22, 2018 10:31

Jučerašnja jaka prijepodnevna kiša nije spriječila pripadnike braniteljskih udruga iz svih dijelova Hrvatske da u jubilarnoj, desetoj po redu molitvenoj hodnji "Koracima nade u istinu" od 8 do 16 sati ne propješače 26 kilometara crtom nekadašnje bojišnice u akciji Maslenica u zadarskom zaleđu, od Islama Latinskog preko Islama Grčkog, Kašića, Smilčića, Paljuva i novigradskog groblja do Pridrage.

Petak, Siječanj 19, 2018 10:40 1

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata s područja općine Posedarje, Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''Koracima nade u istinu'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“.

Stranice