Županija

Utorak, Srpanj 25, 2017 12:00

Idućeg vikenda u Novigradu i Kruševu obilježava se 26.  obljetnica prevoženja hrvatskih branitelja 4. gardijske brigade Zbora narodne garde iz Novigrada u Kruševo brodovima novigradskih ribara.

Četvrtak, Srpanj 20, 2017 21:24

U Fun Parku Mirnovec pokraj Biograda otvorenom protekle subote, još traju porođajne muke. U samo šest dana dogodio se i drugi incident. Uslijed kvara posjetitelje su zadarski vatrogasci morali spuštati s 45 metara visokog vrha jedne od 24 atrakcija, visinskog vrtuljka zvanog Sky Flyer, što je potrajalo oko pola sata.

Četvrtak, Srpanj 20, 2017 21:22

Božidar Longin sa suradnicima održao je prvi kolegij župana, a na dnevnom redu našla se 21 točka.

Na kolegiju je donesena odluka o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Za načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije imenovan je Šime Vicković, zamjenik župana, a za predstavnika Hrvatskih voda, umjesto Ivana Paića imenovan je Ivan Peša.

Četvrtak, Srpanj 13, 2017 11:10 1

Zabavni park Mirnovec u Biogradu na Moru, najveća investicija u industriji zabave u zemlji, vrijedna 14 milijuna eura, postaje stvarnost. Prvi tematsko-zabavni park u Hrvatskoj za djecu i odrasle po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave, broji posljednje sate pred otvaranje.

Puštanje u rad je predviđeno za subotu, 15. srpnja, u 15 sati, rekao je Boris Kovaček, direktor Zabavnog parka Mirnovec.

Utorak, Srpanj 11, 2017 10:19

Zamjenica ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije,  Marica Babić, nova je predsjednica Upravnog vijeća županijske Agencije  za ruralni razvoj (AGRRA-e). Na ovom je mjestu zamijenila Danijela Segarića, županijskog pročelnika za poljoprivredu, koji je Upravno vijeće  vodio nakon ostavke HDZ-ovog predsjednika Željka Katuše.

Subota, Srpanj 8, 2017 18:00

Kućice su postavljene na više lokacija u Ravnim kotarima, na području Trolokovi, Zablaća, Vranskog polja, Baštica, Bokanjačkog blata, Benkovca

Srijeda, Srpanj 5, 2017 23:00

Župan Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo rezultatima istraživanja koji su pokazali Zadarsku županiju kao primjer jedinice područne samouprave koja transparentno objavljuje svoj proračun i ostale akte te istaknuo kako je društveno odgovorno poslovanje temelj razvoja zajednice u kojoj radimo i obveza prema svim građanima

Utorak, Srpanj 4, 2017 11:24

Do sada namm je pošlo za rukom sakupiti oko 1500  kilograma cvjetne soli vrhunske kvalitete, koje  do  konca žetve  planiramo prikupiti 30 tona - Zoran Šanko

Ponedjeljak, Srpanj 3, 2017 23:32

Osim što su spremni pomoći ljudima u nevolji, zadarski pripadnici Gorske službe spašavanja redovito se odazivaju i na pozive kada  se u bezizlaznim i pogibeljnim situacijama nađu životinje. Tako su u  nedjelju odradili intervenciju spuštanja kozlića iz stijene Malog Ćuka.

Ponedjeljak, Srpanj 3, 2017 15:40

Općina Galovac je dobila novo Općinsko vijeće u kojemu je novi-stari predsjednik Alen Burčul (HDZ), a Ante Raspović (HNS), potpredsjednik. Koalicija HDZ-HNS obnašala je općinsku vlast i u prethodnom četverogodišnjem mandatu.

Stranice