Županija

Nedjelja, Rujan 10, 2017 14:43

Zaton je ovog tjedna domaćin prvog Svjetskog prvenstva u minigolfu za gluhe. Prvenstvo je u areni Zaton Holiday Resorta otvorio predsjednik Svjetske minigolf federacije Gerhard Zimmermann. Riječ je zapravo o uvertiri u Svjetsko prvenstvo u minigolfu koje će se također održati u Zaton Holiday Resortu koji je prvi put domaćin još dva velika natjecanja. Svjetsko prvenstvo za gluhe se po prvi put održava u Hrvatskoj ali i u svijetu. Tu je i Adventure Golf Master – svjetsko natjecanje.

Petak, Rujan 8, 2017 20:46

Župan Zadarske županije Božidar Longin donio je odluku o  proglašenju elementarne nepogode uzrokovane požarima za područje  Grada Benkovca, Općine Lišane Ostrovičke, Općine Sv. Filip i Jakov te naselja Vrana na području Općine Pakoštane.

Četvrtak, Rujan 7, 2017 15:20

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je općinu Gračac gdje su je ugostili župan Zadarske županije Božidar Longin i općinska načelnica Nataša Turbić sa suradnicima. Mještani Gračaca s oduševljenjem su dočekali dolazak hrvatske predsjednice te su mnogi od njih željeli sačuvati uspomenu na ovaj dan fotografijom ili selfijem s raspoloženom Kolindom Grabar-Kitarović.

Četvrtak, Rujan 7, 2017 10:12

U školske klupe Osnovne škole Starigrad i Područne škole Tribanj Kruščica u školskoj godini 2017./2018. sjelo je 127 učenika ili šest učenika više s obzirom na proteklu godinu..

Po prvi puta u školu je krenulo 18 učenika prvog razreda. Prvi dan škole u sjećanju svakog djeteta nezaboravna je uspomena. Znajući za to u matičnoj OŠ Starigrad te PŠ Tribanj Kruščica upriličen je svečani doček prvašića.

Utorak, Rujan 5, 2017 21:09

 Groblje sv. Jurja u Kruševu.  Kontejner postoji, ali i neki kojima je lakše baciti uvenulo cvijeće i izgorene svijeće pored zida nego u taj kontejner, udaljen tek 50 metara. 

Utorak, Rujan 5, 2017 13:02

Škola je više od zidova. To je mjesto prvih tuga i radosti. Prvih jedinica ali i petica. Škola je kao more. Isprva kad uđeš hladno, a kad se navikneš i njega ne želiš izići. Stoga roditelji ne postavljajte previsoke ciljeve. Ne očekujete odmah sve petice. Budite realni jer odgoj koji se temelji samo na zahtjevima je loš odgoj. Tada jedinicu dijete počinje doživljavati kao neuspješno, a jedinica to nije.

Nedjelja, Rujan 3, 2017 12:14

Zadarska županija, koja je prema podacima evisitora već u srpnju bila državni rekorder s najvećim porastom broja noćenja od čak 16 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, i u kolovozu je nastavila obarati rekorde. Prema podacima iz sustava evisitor za Zadarsku županiju u kolovozu je na tom području ostvareno čak 4.704.909 noćenja, što je porast od čak 11,45 posto.

Subota, Rujan 2, 2017 15:16

 Ne stišavaju se strasti oko povećanja naknada vijećnicima Županijske skupštine, te neki od njih zazivaju i na javno sučeljavanje o porijeklu imovine. Do napete situacije na zadnjoj sjednici Skupštine došlo je zbog HDZ-ova prijedloga o povećanju naknada predsjedniku Željku Lončaru, njegovim zamjenicima i vijećnicima.

Subota, Rujan 2, 2017 13:27

Mislili ste da ste vidjeli svu bahatost ovog ljeta po plažama. E pa niste vidjeli plažu u Selinama u podvelebitskom dijelu Zadarske županije. Ljudi doslovce ulaze s automobilima u more, ruju po plaži, a najgore od svega je to da se voze kupačima na centimetar od glava, što je izuzetno opasno, napisala je u svojem dopisu medijima jedna gošća koja, kako navodi, godinama ljetuje u Selinama, za koje kaže kako su najljepše i najzapuštenije mjesto na svijetu.

Petak, Rujan 1, 2017 16:09

- Na Interdisciplinarnoj ljetnoj školi održanoj lani u sklopu projekta ZADAR 2020. sudjelovalo je 24 polaznika iz različitih područja, koji su donijeli osam zanimljivih projekata kojima bi se područje Ravnih kotara obogatilo i turistički valoriziralo.

Stranice