poluotok

Subota, Rujan 5, 2015 00:00

Kod dijela restoratera meni je unificiran no to im očito ne ometa promet, no dio zadarskih restorana odlikuje se posebnim karakteristikama i baš po tome su na restoranskoj karti Zadra prepoznatljivi

Utorak, Kolovoz 18, 2015 00:00

Dugoočekivana kiša praćena grmljavinskim nevremenom padala je tijekom nedjelje, a donijela je i očekivan pad temperature zraka za 10-ak stupnjeva, što je dodatno olakšanje, nakon što se dugo vremena temperatura nije spuštala ispod 30 stupnjeva Celzijevih.

Meteorološka stanica na Puntamici zabilježila je kako je od nedjelje na noć do ponedjeljka, do osam sati ujutro na području Zadra pala 41 litra kiše po metru četvornom.

Četvrtak, Srpanj 2, 2015 00:00

Grad Zadar, odnosno komunalni redari krenuli su 1. srpnja ove godine u provjeru zadarskih ugostiteljskih objekata, odnosno njihovih suncobrana na terasama. Naime, prema gradskoj odluci iz ožujka ove godine zadarski štekati ovoga ljeta moraju biti jednobojni i bez raznih reklama. Štekate smiju natkrivati samo bijeli i bež suncobrani i tende, bez istaknutih reklama, najavio je tada gradski pročelnik Rajko Jurin.

Utorak, Svibanj 19, 2015 00:00 2

Zadarski gradonačelnik se, prije samog početka Kolegija, osvrnuo na sve češće prozivke da Grad ne čini dovoljno u slučaju prometnog kolapsa na Poluotoku. Ulasci vozila u pješačku zonu sve su učestaliji, a obaranje starca na Narodnom trgu potaknulo je zadarskog gradonačelnika da prizna da Grad Zadar tu ne može učiniti puno više od onog što je već učinio kad je propisao način i vrijeme ulaska dostavnih vozila.

Srijeda, Travanj 22, 2015 00:00

Iako su parkirališna mjesta od stare Tehničke preko Muraja pa sve duž prometnice koja okružuje Poluotok, zbog biciklističke utrke Tour of Croatia, trebala biti očišćena dan prije utrke rijetko tko se pravila pridržavao. Cijelo jutro su djelatnici zaduženi za naplatu parkiranja po Poluotoku upozoravali ljude da je parkiranje zabranjeno, ali rijetko tko ih je poslušao. Jedan se makne, drugi se parkira, ne obazirući se na upozorenja.

Srijeda, Ožujak 18, 2015 00:00

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Zadra vijećnica HSP AS Ana Ivičić najavila je inicijativu svoje stranke o djelomičnom ukidanju naplate parkinga na Poluotoku. Koalicijski partner vladajućeg HDZ-a glasovao je i protiv uvođenja naplate parkinga na zadarskom autobusnom kolodvoru, pa je pitanje hoće li se i kako do druge sjednice Gradskog vijeća partneri uopće dogovoriti.

Utorak, Siječanj 13, 2015 00:00

Koliko situacija u prostoru može biti apsurdna pokazuje i slučaj malog dvorišta na Poluotoku. Omeđeno zgradama u ulicama Knezova Šubića Bribirskih i Brne Krnarutića, malo dvorište koje je nekada bilo igralište za djecu, stoji zapušteno  i neuređeno,  a odnedavno je postalo i pravo odlagalište građevinskog otpada.

Srijeda, Listopad 15, 2014 00:00

Iako su zadarski komunalci još prije par godina upozorili  sve nadležne institucije na opasnost od urušavanja dvokatnice u centru  grada, predjelu Kampo Kaštelo, nitko ni do danas ništa nije poduzeo.

Četvrtak, Listopad 17, 2013 00:00

Za pet je parcela vlasnica, koja sada živi u Češkoj, uspjela ishoditi povrat nacionalizirane imovine. A budući da se radi o razdvojenim parcelama koje se ne mogu objediniti odlučila je sve to prodati - određena je cijena od približno 14 tisuća eura, odnosno 106 tisuća kuna

Četvrtak, Studeni 8, 2012 00:00

Mi koji smo ostali živjeti na Poluotoku smo kažnjeni, i to teško kažnjeni. Plaćamo mjesečne parkirališne karte, a nitko nam nije osigurao parkirališna mjesta. Dosad smo jedva čekali da prođu ljeta, a sad će nam, eto, isto biti i zimi, ljutita je jedna stanarka

Stranice