zadar

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 08:31

Dosadašnje iskustvo uči me da kvaliteta ponude i razina usluge generiraju i strukturu gostiju koji nam dolaze, a mislim da bi nam se ponuda trebala bazirati na kulturnom i gastro-turizmu.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 20:08

Kada, pak, gledamo ukupnu raspodjelu EU sredstava po gradovima, najviše je u prošloj godini povukao Grad Zadar koji je dosad realizirao projekte vrijedne više od 70 milijuna kuna, a trenutačno provodi 20 EU projekata, ukupne vrijednosti preko 90 milijuna kuna

Ponedjeljak, Kolovoz 21, 2017 12:30

Dalmatinska večer koju su organizirali u povodu blagdana Velike Gospe bio je zapravo prvi projekt Udruge mladih Ploče i Dračevca koja je i formalno osnovana u svibnju ove godine i za sada, broji desetak članova. Predsjednik ove novoosnovane udruge je Luka Perović, dopredsjednik Ante Mičić, a tajnik Mate Lenkić.

Subota, Kolovoz 19, 2017 09:31

"Divine Večeri", poseban event, održan je preksinoć u Zadru. Četvrti je to grad u kojem se održava ovo događanje koje ima za cilj podizanje svijesti javnosti o kulturi zdravog načina življenja.

Petak, Kolovoz 18, 2017 13:33

Preksinoć su odbojkaši Zadra počeli pripreme za novu sezonu. Prvi trening na otvorenim klupskim terenima na Ravnicama ponudio je uobičajenu sliku.

Petak, Kolovoz 18, 2017 08:36

 Nakon što je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u ponedjeljak u Jelsi na otoku Hvaru, potvrdio donošenje novog Zakona o otocima u koji će biti uvrštene europske inicijative tzv.

Četvrtak, Kolovoz 17, 2017 18:47

 Kako se brojni turisti osjećaju u Zadru, što im se sviđa više, a što manje, kako provode svoje slobodno vrijeme, izlaze li noću i mnoga druga sLična pitanja, ne moraju danas ostajati bez odgovora. Zahvaljujući brojnim web-stranicama, aplikacijama, turističkim blogovima i vlogovima koje neumorno ispunjavaju sami gosti, nije nam više teško sklopiti sliku kako strani gosti doživljavaju naš grad i njegovu okolicu, ljude i zanamenitosti.

Ponedjeljak, Kolovoz 14, 2017 17:02

 Uznapredovalo informatičko doba dalo nam je mogućnost saznati nešto što su se nekad mnogi pitali, a to je: što turisti najviše vole pogledati i učiniti u našem gradu i okolici? Jedan od najvećih svjetskih turističkih portala američki Tripadvisor, ima upravo takve kategorije i aplikacije na svojoj stranici na kojima sami gosti vrednuju svoje preference te sami i pišu o njima.

Petak, Kolovoz 11, 2017 00:10

Gužve i kilometarski zastoji na križanju Žmirići, sjeverozapadnom ulazu u grad, a posebice s turističke ceste iz smjera Nina, nisu izostale ni ovog ljeta. Stoga se ta tema našla na dnevnom redu i posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra održane prošli tjedan.

Srijeda, Kolovoz 9, 2017 14:37

"Čekam, čekam bus, stari moj, ma dobro poznam njegov broj", riječi su iz jedne pjesme koja mi je nekoć djelovala smiješno. Sve dok se riječi iz te pjesme ne ostvare, uistinu vam djeluju smiješne. Naime, u nepuna dva tjedna nije lako doživjeti čekanje autobusa, najprije gotovo sat vremena, a onda oko pola sata.

Stranice