zadar

Subota, Rujan 9, 2017 15:14

Prosječ

Ponedjeljak, Rujan 4, 2017 22:49

Prije nešto više od 12 godina, na Valentinovo 2005., osnovan je You Tube, internet stranica za postavljanje najrazličitijih video uradaka. Osnovala su ga tri mladića Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim, svi tada još u svojim kasnim dvadesetim i odmah napravili odličan posao, budući da je za nepune dvije godine Google otkupio njihov projekt i platio ga milijardu i 650 milijuna dolara.

Četvrtak, Kolovoz 31, 2017 21:14

Pokrenuli smo ovaj projekt jer su nam darovita djeca zapostavljena. Želimo ih ranije otkriti, prepoznati kako se ne bi utopili u mediokritete. Svega 20 posto darovitih učenika se prepozna, a ostalih 80 posto se uklopi u sivilo. Do sada nismo imali metode rada, priručnike, općenito strategiju razvoja odgoja i obrazovanja darovite djece i to ovim projektom želimo promjeniti.

Srijeda, Kolovoz 30, 2017 19:16

Jučer je na Novom kampusu predstavljeno sedam novih arhitektonskih i urbanističkih ideja uređenja nekoliko javnih prostora u Zadru, a koje su nastale tijekom petodnevne radionice interdisciplinarne škole Zadar 2020. Na radionici su sudjelovali studenti Arhitektonskog fakulteta iz Zagreba te raznih odjela Sveučilišta u Zadru.

Nedjelja, Kolovoz 27, 2017 17:01

Svi gradovi osim Vodica su na nagovor Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske odustali od namjere da se 10. obljetnica Kornatske tragedije obilježi puštanjem u zrak letećih lampiona.

Predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Goran Franković rekao je Hini da je dogovor postignut sa svima osim s vodičkim dobrovoljnim vatrogasnim društvom.

Petak, Kolovoz 25, 2017 20:11

Za turističke vodiče Zadarske županije danas je dan D. Biti ili nestati. Poštovanje ili prezir. Njihovu budućnost odredit će odluke koje će se donijeti na jutrošnjem, drugom po redu sastanku stručne skupine koja treba, prema naputku Ministarstva turizma, donijeti popis zaštićenih cjelina (lokaliteta) Zadarske županije zbog pripreme novog Pravilnika o popisu turističkih cjelina (lokaliteta). Ovaj popis treba donijeti do kraja kolovoza.

Petak, Kolovoz 25, 2017 14:01

Akcija "Srce kornatsko" kojom će se se obilježiti deseta obljetnica kornatske kulminirat će u nedjelju, 27.08. kada će se puštanjem balona i lampiona, simbolično ujediniti Hrvatsku u odavanju počasti vatrogascima stradalima na Kornatu.

Petak, Kolovoz 25, 2017 08:56

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju za Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno- obrazovnim ustanovama, faza III.", obavještavaju iz Grada Zadra.

Četvrtak, Kolovoz 24, 2017 08:31

Dosadašnje iskustvo uči me da kvaliteta ponude i razina usluge generiraju i strukturu gostiju koji nam dolaze, a mislim da bi nam se ponuda trebala bazirati na kulturnom i gastro-turizmu.

Utorak, Kolovoz 22, 2017 20:08

Kada, pak, gledamo ukupnu raspodjelu EU sredstava po gradovima, najviše je u prošloj godini povukao Grad Zadar koji je dosad realizirao projekte vrijedne više od 70 milijuna kuna, a trenutačno provodi 20 EU projekata, ukupne vrijednosti preko 90 milijuna kuna

Stranice