pozar

Utorak, Prosinac 26, 2017 19:15

Uzrok požara na radionici „Auto Hrvatske“ u Ulici Franka Lisice na sam Božić po svemu sudeći je pirotehničko sredstvo koje je sletjelo na krov radionice. Pokazao je tako policijski očevid. Požar je buknuo u ponedjeljak navečer, a na teren su odmah izišli vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Utorak, Prosinac 26, 2017 09:41

U Ulici Franka Lisice, na sam Božić oko 19:00 sati, zaprimljena je dojava o požaru u prodajnom salonu „Auto Hrvatske“. Požar su ugasili vatrogasci iz JVP-a Zadar. Izgorjela je radiona, kotlovnica i krovište zgrade. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a policija će današnjim očevidom utvrditi uzroke požara.

Petak, Prosinac 8, 2017 11:13 1

Noćas oko 3 sata, u Splitskoj ulici u Zadru, izbio je požar na kamionu u vlasništvu prijevozničkog obrta. Kako doznajemo, radi se o kamionu braće Deur, kojima je gradonačelnik Zadra Branko Dukić nedavno dodijelio Grb grada Zadra za iskazana djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti tijekom poplave na zadarskom području 11. rujna.

Petak, Prosinac 8, 2017 08:37

U četvrtak u 9:38 sati zadarski Centar 112 zaprimio je dojavu o eksploziji u obiteljskoj kući u Ulici Antuna Matije Reljkovića. Eksplodirao je plin iz plinske boce. Nakon eksplozije došlo je do požara kuhinje i dnevnog boravka. Intervencija gašenja požara završila je u 10:58 sati, a gasili su vatrogasci iz JVP Zadar (6/3).

Ponedjeljak, Listopad 23, 2017 20:39

U ponedjeljak je na još mjesec dana produljen istražni zatvor 25-godišnjakinji iz Lisičića, koja je uhićena krajem kolovoza zbog sumnje da je namjerno potpalila suhu travu u Brgudu, odakle se požar proširio na šire benkovačko područje. Ova 25-godišnjakinja je, navodno, benkovačkoj policiji priznala paljevinu motiviranu mržnjom, no vještačeno je da se radi o mentalno insuficijentnoj osobi. Istražni zatvor joj je određen zbog mogućnosti ponavljanja djela.

Srijeda, Listopad 11, 2017 09:41

Sinoć oko 21 sat, na Putu Dikla u Zadru, izbio je požar na skuteru nepoznatog vlasnika. Požar su ugasili vatrogasci, a policijskim očevidom će se utvrditi uzrok požara i materijalna šteta. Očevici koji su se u to vrijeme zatekli na tom mjestu kažu kako su počinitelji zapalili skuter i pobjegli.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

 

Srijeda, Listopad 4, 2017 20:43

 Muškarac (78), koji je u utorak ujutro zadobio teške opekline, nakon što mu je u kući u Ulici Josipa Štolcera Slavenskog na predjelu  Dračevac izbio požar, podlegao je ozljedama i preminuo isti dan, u  večernjim satima, u zadarskoj bolnici.

U PU zadarskoj sumnjaju da je uzrok požara, koji je oko deset sati  buknuo u unutrašnjosti obiteljske kuće, izazvan neugašenim opuškom  cigarete koji je zapalio posteljinu i krevet na kojem je ležao 78-godišnjak.  

Srijeda, Kolovoz 30, 2017 08:49

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u subotu poslijepodne, u šumi u Karinu Donjem, neoprezno odbacio opušak koji je izazvao požar.

U požaru je izgorjelo 30 x 30 metara borove šume, a ugasili su ga vatrogasci.

Protiv njega se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetniku za mladež.

Petak, Kolovoz 25, 2017 10:12

Zbog namjernog potpaljivanja suhe trave u Brgudu, odakle se vatra proširila na šire benkovačko područje, u istražnom zatvoru u Zadru jučer je zadržana 25-godišnja djevojka iz Lisičića. Benkovačka policija 25-godišnjakinju je uhitila dan ranije, a navodno im je ona priznala da je vatru zapalila jer je revoltirana prema Srbima koji su većinsko stanovništvo u tom selu i to još od Domovinskog rata, kada je zapaljen njezin dom i njezina obitelj ostala bez svega.

Petak, Kolovoz 25, 2017 09:02

Iako požari na području Promine, Svilaje i Kistanja još nisu lokalizirani, iz Županijskog centra 112 Šibenik javljaju da je stanje u petak ujutro puno mirnije, a vatrogasci sve požare drže pod nadzorom.

Stranice