Valentina Mlađen

Petak, Prosinac 29, 2017 12:36

Za prosinačku grmljavinu i tuču odgovoran je bio oblak Cumulonimbus koji se jučer nadvio nad gradom, međutim već danas, kaže poznati zadarski meteorolog Duško Kraljev, očekuje nas promjena vremena.

Srijeda, Prosinac 27, 2017 19:30

Jedan od onih ljudi čiju je iskru zapalila Marjana Ikić je i glazbenik Goran Kovačević, inače član nekad poznate zadarske grupe Zločesti reaktor. Sreli smo ga ovih dana na jednoj radionici na koju je došao glazbom razveseliti djecu, no to nije ono zbog čega zaslužuje biti zauvijek ovjekovječen u novinama. Naime, on posljednjih pola godine daje besplatne poduke gitare djeci koja si ne mogu priušiti sate glazbe.

Utorak, Prosinac 26, 2017 19:29

Djed Božićnjak ovih je dana imao pune ruke posla pa mu zato ponekad treba pomoć drugih. Svake godine u podjeli poklona bokanjačkim mališanima Djedici pomažu članovi Društva Bokanjac Zadar, koji su ga i ove godine dočekali kod prostorija Društva na bokanjačkom Trgu sv. Šimuna i Tadije. Zbog nedostatka snijega Djed Božićnjak je saonice i sobove ostavio u Finskoj, a pun kar darova u zadarski kvart dovukao je konj. 

Utorak, Prosinac 26, 2017 19:15

Uzrok požara na radionici „Auto Hrvatske“ u Ulici Franka Lisice na sam Božić po svemu sudeći je pirotehničko sredstvo koje je sletjelo na krov radionice. Pokazao je tako policijski očevid. Požar je buknuo u ponedjeljak navečer, a na teren su odmah izišli vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Utorak, Prosinac 26, 2017 09:00

Možda još niste čuli za nju, ali Zadranka Marjana Ikić dobri  je duh Božića. Kad bi je u kratkim crtama trebalo opisati moglo bi se reći  da je ona  jedno skromno biće, žena koja je spremna sve što ima podijeliti  s drugima.

Četvrtak, Prosinac 21, 2017 13:05

Opća bolnica Zadar dobila je ovih blagdana pod bor bogat dar - tvrtka LTH Metalni lijev Benkovac donirala je bolnici 150.000 kuna. Donaciju je osobno potpisao direktor LTH Metalnog lijeva Milivoj Knežević, a zahvalio mu je, u ime djelatnika bolnice, ali i svih pacijenata, ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

Četvrtak, Prosinac 14, 2017 17:06

Kompletna nova Uprava Jadrolinije na čelu s predsjednikom Davidom Soptom, nova ravnateljica Agencije za obalni linijski pomorski promet Paula Vidović, općinski otočni načelnici, predstavnici Lučke uprave Zadar i Grada Zadra odazvali su se na poziv za sastanak župana Božidara Longina jučer u Maloj vijećnici Zadarske županije.

Četvrtak, Prosinac 14, 2017 14:38

Zbog silnih obaveza tijekom jučerašnjeg dana sveta Luca bila je nažalost spriječena doći u redakciju Zadarskog lista, ali je blagdanske poklone djeci zaposlenika naše novine umjesto nje podijelio Djed Božićnjak. Djedica je, kako je rekao, stigao iz daleke Finske zahvaljujući svojim sobovima, međutim po putu je malo zapeo u Lici u snijegu, ali se brzo snašao i pronašao pravu adresu.

Subota, Prosinac 9, 2017 16:27

Grad Zadar želi more na vanjskom nizu otoka koji mu administrativno pripadaju koristiti za proizvodnju električne energije. Završna konferencija projekta EnerMo, jedinstvenog u Hrvatskoj, pa i Europi, kako se moglo čuti na njegovoj prezentaciji, održana je jučer u Kneževoj palači, pri čemu je široj javnosti pobliže predstavljeno o čemu se radi. Radi se o projektu Grada Zadra i Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Subota, Prosinac 9, 2017 15:40

 Demografski atlas hrvatskog liječništva, opširni dokument Hrvatske liječničke komore (HLK) na 400 stranica, dao je konačnu sliku stanja liječničkih kadrova u Hrvatskoj i oni nisu ohrabrujući.

Stranice