Krešimir Bukvić

Utorak, Prosinac 19, 2017 08:48

Intimno, u uskom krugu prijatelja i najbližih suradnika zadarska je koreografkinja, balerina, plesni pedagog, zapravo najjednostavnije rečeno – jedna od nositeljica zadarske plesne, no ne i samo plesne već i umjetničke scene - Sanja Petrovski izložbom „Koreofrenija“, jučer otvorenom u Kneževoj palači obilježila 40 godina umjetničkog rada.

Nedjelja, Prosinac 17, 2017 21:58

Predvorje osnovne škole Stjepana Radića u Bibinjama bilo je pretijesno u subotu navečer da primi sve zainteresirane Bibinjce, i ne samo njih, za promociju prve zbirke pjesama mlade mjesne pjesnikinje Samanthe Pedišić „Dođi na kafu“. Samantha je napisala trideset pjesama, posebnih po tome što su sve napisane u bibinjskom dijalektu, što je danas i te kako raritetna pojava, tematizirajući prije svega svoje selo, običaje, ljude...

Srijeda, Prosinac 13, 2017 20:32

Gosti izvođači tradicionalnog Božićnog koncerta Hrvatskog  narodnog kazališta Zadar ovaj su utorak bili članovi „The Charleston  Gospel Singers“ grupe iz Južne Karoline u Sjedinjenim Američkim  Državama. Tri pjevačice, jedan pjevač i tri glazbenika (bubnjevi, gitara,  kvalijature) izvodili su uglavnom poznate gospel hitove, dignuvši na  noge, što je već postala uobičajena stvar, kompletan auditorij zadarskog teatra.

Nedjelja, Prosinac 10, 2017 09:33
 U petak je u Caffe galeriji Đina otvorena izložba Silvijane  Dražović „Ja sam samo tvoj anđel“. Umjetnica je izložila 18 slika anđela,  rađenih na drvenoj podlozi. 
- Slikama i izložbama ja započinjem blagdane. Ovaj put sam se  odlučila raditi na drvenoj podlozi jer mi je to omogućilo malo drugačiju  tehniku, no uz svoj omiljeni acrylic i „zlata“ koliko god mogu smjesti na  figuraciju, rezimira Silvijana  dodajući kako njoj zlata i blještavila nikada  nije dosta. 
Petak, Prosinac 8, 2017 08:16

U četvrtak je u Kneževoj palači održano predstavljanje kazališnog programa za kraj ove i za iduću godinu glumačke radionice "Drama plus". Javnosti su predstavljeni isječci iz nadolazećih dramskih predstava: "Carevo novo ruho", Hansa Christiana Andersena, "Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića, "Snajper" Damira Karakaša i "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić.

Četvrtak, Prosinac 7, 2017 18:55

Najviše stipendista u Zadarskoj županiji ima naša općina, a  za njih se godišnje izdvaja preko 300 tisuća kuna. Ove godine ih imamo  76, s tim da ih 45 studira izvan Zadra, a 31 u Zadru. Zadarski stipendisti  dobivaju 300 kuna mjesečno, a ovi koji studiraju izvan grada 500 kuna  mjesečno, informirao je okupljene jučer ujutro pred potpisivanje ugovora o stipendiranju u prostorijama Općine Šime Sikirić, voditelj događanja i općinski djelatnik.

Ponedjeljak, Prosinac 4, 2017 16:43

Nova predstava Hrvatskog narodnog kazališta Zadar: "Dugo putovanje u noć" premijerno će biti izvedena ovaj petak. Javnosti su ju predstavili u ponedjeljak ujutro na konferenciji za medije u foajeu kazališta ravnatelj kazališta Renato Švorinić, redatelj Dražen Ferenčina, glumci Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Davor Jureško i Ivan Vukelić te kostimografkinja Marija Šarić Ban i scenografkinja Ljerka Hribar.

Ponedjeljak, Prosinac 4, 2017 14:43

Tijekom 2017. godine radili smo s filmskom ekipom jednog od najpoznatijih redatelja danas u svijetu, sa suradnicima Ridleya Scotta. Snimanje njegove nove SF serije - "The Terror" jednim je dijelom odrađeno na Pagu, a kako je bila riječ o jednom od projekata o kojem nismo smjeli davati puno informacija u javnost, sve pojedinosti naše suradnje su za vrijeme snimanja bile tajne.

Ponedjeljak, Studeni 27, 2017 11:48

Provokativnija nego ikad, zadarska pjevačica Sanela Bačić ili jednostavno Sanella, kako to stoji na njenim službenim fan stranicama, nedavno je izbacila na tržište novi singl: „Zar je moguće“. Glazbu i tekst napravio je Kristijan Rahimovski, dok je aranžman radio Filip Gjud.

Nedjelja, Studeni 26, 2017 12:46

Na području Zadarske županije samo se 12 obitelji bavi nesrodničkim udomiteljstvom (šest za djecu i šest za odrasle). Za usporedbu, iako veći no ne i toliko veći, Split ima preko 100 udomiteljskih obitelji istog profila. Poražavajuća činjenica koju su istakli gosti tribine "Učini pravu stvar za dječji osmjeh" u Gradskoj knjižnici Zadar u organizaciji Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, Centra za socijalnu skrb Zadar i Volonterskog centra Zadar.

Stranice