Suzana Bandić

Srijeda, Siječanj 3, 2018 13:22 4

Zemunik Donji nikada nije pao u neprijateljske ruke, iako je svakodnevno, mjesecima, bio izložen silovitim napadima brojčano i naoružanjem daleko nadmoćnijeg neprijatelja. Obranili su ga hrabri borci i istinski domoljubi koji su u jesen 1991. godine, bez kalkulacija što i kako će biti, došli na taj težak teren, s tri strane u okruženju, a s četvrte, prema Galovcu, nepokriven u dužini od dva kilometra. Dana 3. siječnja 1992.

Srijeda, Prosinac 20, 2017 15:57

Magistri dizajna, Zadranin Vedran Kasap i Bračanka Ozana Ursić, pobjednici su natječaja Udruge Naš Hajduk za idejno rješenje tematskog parka Nogometnog kluba Hajduk. Njihov rad u sklopu projekta nazvanog "Za sva vrimena", koji će biti oblikovan u blizini stadiona Poljud u Splitu od elemenata izrađenih od tehno-betona i izgledom činiti slova visine 3,5 metra te tvoriti deset metar dugu riječ "Hajduk", izabran je u konkurenciji između 18 radova.

Ponedjeljak, Prosinac 18, 2017 17:00

Još jedna sudska saga dobila je svoj pravomoćni epilog u kojem su nakon 15-ak godina sudovanja i dva desetljeća od podizanja optužnice optuženi Ivica Jurčević, Ivan Fabijanić i Josip Kurilić, bivši čelni ljudi poduzeća Pagplastika, a danas umirovljenici, oslobođeni krivnje za gospodarski kriminal, odnosno da su u gospodarskom poslovanju povrijedili dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa koji se temelje na zakonu i odnosu povjerenja te na taj način pribavili sebi milijunsku imovinsku korist

Petak, Prosinac 15, 2017 20:56

U sklopu Krševanovih dana kršćanske kulture koju četvrtu godinu u nizu organiziraju Zadarska nadbiskupija i Sveučilište u Zadru, u Gradskoj loži svečano je otvorena izložba portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra zadarskog liječnika i slikara Stipana Kujundžića Šuntića.

Petak, Prosinac 15, 2017 10:20

Dvadeset i pet godina od pogibije, iz zemljanog groba ekshumirani su posmrtni ostaci poginulog hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, Hazima Osmanagića Dugog, nakon čega je pokopan u dostojanstvenu grobnicu na zadarskom Gradskom groblju.

Srijeda, Prosinac 13, 2017 20:26

Parkiralište tvrtke Bagat Precizna mehanika d.o.o. u stečaju  prodano je  na šestoj javnoj dražbi održanoj na Trgovačkom sudu u  Zadru pred sucem Tomislavom Jurlinom.

Utorak, Prosinac 12, 2017 11:20

Na prijedlog Liga protiv raka Zadar na pročelje zgrade u Ulici Frederica Grisogona bit će postavljena kamena spomen ploča veličine 70x50 centimetara.

- U toj se zgradi nalazi stan koji su za potrebe liječenja oboljelih od malignih bolesti ovoj udruzi ostavili naši pokojni sugrađani Franjo i Dobrila Švelec. Ploča je spomen na njih i izraz je duboke zahvalnosti, rekla je Irena Dragić u ime Odbora, nakon čega je odluka jednoglasno prihvaćena.

Utorak, Prosinac 12, 2017 11:11

Poslijepodnevni dio Sjednice Gradskog vijeća nastavljen je žustrom raspravom o drugom ovogodišnjem rebalansu proračuna. Uvodno se s govornice vijećnicima obratio gradonačelnik Branko Dukić izražavajući zadovoljstvo što godinu završavaju s 1,1 milijuna kuna viška u gradskoj blagajni.

Subota, Prosinac 9, 2017 12:05

 Uh, opet će kiša! Opet će mi sve natopiti, zabrinuto, podižući pogled prema nebu, govori 23-godišnji Bojan Krajnc iz Rtine. Njegove vršnjake more neke druge brige. Za Božić žele nove mobitele, tablete, skupocjenu odjeću, obuću, automobile, motore... On želi samo jedno - čvrsti krov nad glavom koji neće prokišnjavati.

Petak, Prosinac 8, 2017 11:00 1

Denis Mikan, australski Hrvat, vlasnik tvrtke RamseyBay sa sjedištem u Hebrangovoj ulici u Zagrebu, novi je vlasnik atraktivnog zemljišta na Relji površine od 8.412 metara četvornih namijenjenog gradnji hotela Hilton.

Stranice