Suzana Bandić

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 19:16

Prošlo je osam godina otkako je na područje Biljana Donjih kamionima dovezeno 140 tisuća tona otpadne troske iz propale šibenske Tvornice elektroda i ferolegura i u tom ravnokotarskom mjestu nastalo tzv. "crno brdo" – ekološka bomba.

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 09:50

Sa zadarskom publikom se nismo vidili jedno ozbiljno vrime za ozbiljan koncert. Vagabundo bend je bio u sjajnoj formi večeras, ja sam bio dobre volje ali je publika ta koja je odlučila da ovo bude odličan koncert. Hvala im na tome, hvala i što su izdvojili neka sredstva u ovo današnje vrime i došli nas gledati u živo. To su nam najbolji prijatelji u Zadru, rekao je Goran Karan nakon koncerta u zadarskom Arsenalu u petak navečer. A prije njega Zadrani su rekli svoje.

Subota, Ožujak 10, 2018 21:26

Nakon što je prošle godine navijačka udruga Tornado organizirala humanitarnu akciju za pomoć teško oboljelom i nezaposlenom Anti Ledenku (31) iz Vukšića, na novu humanitarnu akciju poziva i zadarski Teritorijalni ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na čelu s pravnim zastupnikom Vedranom Uranijom, koji zastupa zaposlenike šibenskog TLM-a, a među njima i obespravljenog i zbog bolesti diskriminiranog Ledenka.

Subota, Ožujak 10, 2018 10:56 2

 U vrtu 101-godišnjeg Zadranina Mile Župana, u Ulici Vjekoslava Maštrovića br. 27, izrasla je pet kilograma teška bijela repa. Ovaj povrtni kapitalac koji asocira na priču o djedu i repi iz nekadašnjih osnovnoškolskih udžbenika, iznenadio je vlasnika i njegovu obitelj, posebice sina Srećka koji je jučer iz zemlje izvadio plod. On je repu i posijao još u kolovozu, a sjeme je kupio na zadarskoj tržnici.

Utorak, Ožujak 6, 2018 21:28 1

Prvi zadarski "Artmarket i buvljak" otvorio je vrata u utorak na prvom katu zgrade u Ulici Kraljskog Dalmatina, sjedištu Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Zadru. Već u jutarnjim satima inicijativi, koju je pokrenula poznata zadarska umjetnica, slikarica Silvijana Dražović, odazvalo se 16 izlagača.

Petak, Ožujak 2, 2018 09:07

HNS-ov Kristijan Kovačević postavio je pitanje na Aktualnom satu gdje završava otrovni mulj iz pročišćivača na Smiljevcu, ali na to pitanje će dobiti odgovor u pisanom obliku, budući da je za to nadležno komunalno poduzeće Odvodnja.

Petak, Ožujak 2, 2018 09:00

Darko Vrdoljak (SDP) otvorio je na Gradskom vijeću pitanje plaće tajniku Koordinacije i vijeća nacionalnih manjina Grada Zadra i Zadarske županije za koje je ustvrdio kako postoje tek od 5. veljače ove godine kad je Ministarstvo uprave izdalo rješenje. Kazao je kako mu je na njegovo pitanje tko je tajnik odgovoreno da je to gospodin Čakić.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 16:58

Kristijana Kovačevića (HNS) zanimalo je što će Grad poduzeti protiv poduzetnika koji su zatvorili poslovne prostore, a nakon pisanog upozorenja od Gradske uprave kojim se traži da ih otvore.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 16:50

Mladen Malta, vijećnik MOST-a i predsjednik Udruženja obrtnika Zadar kojeg je na aktualnom satu Gradskog vijeća zanimalo poslovanje grada s tvrtkom Jadera, dobit će pisani odgovor.

Malta je upozorio na razlike u prikazanim dugovima tvrtke Jadera za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada koje je on dobio od onih koji su nedugo potom dostavljeni portalu 057info.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 15:22

Što PR stručnjak Jerko Trogrlić iz Splita, kojeg je angažirao gradonačelnik, radi za 14.000 kuna mjesečno pored svih novinara zaposlenih u Gradskoj upravi i zašto gradonačelnik Branko Dukić ima najveću plaću od svih gradonačenika i načelnika u Hrvatskoj, upitao je SDP-ov vijećnik Antun Novoselović, iznoseći s govornice podatke da je Dukićeva plaća netto veća od 20 tisuća kuna, odnosno za svega nekoliko stotina manja od one koju prima premijer Plenković.

Stranice