Simeona Pancirov

Ponedjeljak, Ožujak 12, 2018 19:05

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku robna razmjena Zadarske županije bilježi u 2017. godini 13,3 milijuna kuna razlike u korist uvoza u odnosu na izvoz. S obzirom da je Zadarska županija turistički orijentirana te ostvaruje značajne prihode od usluga za Denisa Ikića, direktora Županijske gospodarske komore, razlika nije alarmantno loša jer se radi o podacima koje je Carinska uprava evidentirala, odnosno radi se o robama koje su evidentirane u oba pravca uvoza i izvoza.

Nedjelja, Ožujak 11, 2018 14:26

Natjecanje mladih osnovnih i srednjih škola Gradskog društva Crvenog križa Zadar već se tradicionalno godinama održava u OŠ Šimuna Kožičića Benje gdje se tijekom subote ujutro natjecalo 11 ekipa učenika osnovnih i srednjih škola koje imaju organizirani pomladak. Među osnovnim školama sudjelovale su sve škole s područja grada Zadra, te OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje, a u kategoriji srednjih sudjelovale su sve tri zadarske gimnazije i Medicinska škola Ante Kuzmanića.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 20:33

"To vam je tako u mraku", "Neću cviće, oću Istanbulsku", "Ni države, ni boga blizu jajnika moga", "Svoga tijela gospodarica" - samo su neki od natpisa koje su nosili aktivisti na zadarskom maršu građanki i građana.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 10:37

Trinaest godina od pokretanja procedure za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, jučer su se konačno u Gradskoj knjižnici na jednom mjestu našli predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izvođača radova tvrtke Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika, nadzora i benkovačkog Centra za socijalnu skrb.

Utorak, Ožujak 6, 2018 21:24 1

Prednost pri zapošljavanju poslodavci u Hrvatskoj i dalje daju muškarcima, u odnosu na žene i to je činjenica, kazala je na okruglom stolu s temom "Žene na tržištu rada" doc. dr. Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru, a sve u prigodi obilježavanja 8. ožujka Međunarodnog dana žena.

Ponedjeljak, Ožujak 5, 2018 20:52

U organizaciji Odjela za zdravstvene studije i Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru jučer je u Svečanoj dvorani predavanje „O graničnome poremećaju ličnosti“ – „Einiges zur Borderline" održao prim. univ. prof. dr. med. Marius Nickel-Palczynski, redoviti profesor psihijatrije Medicinskoga fakulteta u Grazu i medicinski ravnatelj AMEOS klinike Bad Aussee u Austrija koji je odnedavno i gostujući redoviti profesor psihijatrije na zadarskom sveučilištu.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 16:40

Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole koju trenutno pohađa 550 srednjoškolaca različitih usmjerenja i njihovi mentori organizirali su prezentaciju "Naši učenici, vaši budući djelatnici" na koji su pozvali potencijalne poslodavce zainteresirane za sezonsko zapošljavanje. Ovom prigodom predstavili su i tri ERASMUS projekta u kojima s partnerima iz drugih zemalja sudjeluje i ova škola.

Utorak, Veljača 27, 2018 11:58

Minus dva Celzijeva stupnja koliko je u Zadru jučer ujutro izmjereno, kao da su pomela štandove s glavne zadarske tržice jer su rijetki prodavači odlučili prodavati. Nudilo se tek nešto malo voća i povrća.

Utorak, Veljača 20, 2018 15:28

Kako se približava rok za podnošenje porezne prijave građani sve češće traže informaciju imaju li obavezu njenog podnošenja ili će to ispostava Porezne uprave u kojoj imaju prijavljenu adresu prebivališta učiniti za njih samostalno.

Petak, Veljača 16, 2018 11:17

Još jedna vrijedna humanitarna akcija zadarskog Rotary cluba, koja je priređena u sklopu maškaranog bala u Arsenalu prošlog vikenda, dvjema udrugama koje brinu o mladima i djeci različitih uzrasta, donijela je ukupno 23 tisuća kuna donacija za njihove potrebe.

Stranice