Događaji

Ponedjeljak, Siječanj 15, 2018 08:59

Zadarska 112. brigada HV i Zadarski list vezani su takoreći pupčanom vrpcom, kaže Nedjeljko Jusup prvi i dugogodišnji glavni urednik našeg lista i urednik monografije 112 brigada od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Jusup je kao pripadnik prve zadarske postrojbe pokrenuo Ratni bilten 112. brigade ZNG-a, jedan od prvih u oružanim snagama. Prvi broj, koji je otisnut uoči Božića 1991. godine, privukao je pozornost kako sadržajem tako i naslovnom stranicom.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 21:36

Uoči današnjeg blagdana svete Stošije, zaštitnice grada Zadra,  Svečanu večernju sa svetom misom u zadarskoj katedrali sv. Stošije predvodio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Katedrala je bila prepuna vjernika, a razlog je bio dvostruko svečarski. Na kraju tog bogoslužja nadbiskup Puljić je, tradicionalno, zaslužnim pojedincima i zajednicama uručio Priznanje sv. Stošije za kreposti koje su posvjedočili u svom župnom i javnom djelovanju.

Nedjelja, Siječanj 14, 2018 14:41

Tko je Zadranka koja je Kolindu Grabar-Kitarović uspela na Pantovčak, a Kineze dovela u Hrvatsku da grade Pelješki most? Ovako bi se moglo formulirati pitanje na koje odgovor glasi: Jadranka Jureško Kero! Ova zadarska lady, naša bivša sugrađanka, maturantica Gimnazije Jurja Barakovića gdje joj je razrednik bio prof. Petar Vranjković, uspješno je 2015.

Subota, Siječanj 13, 2018 14:40

Nakon što je načelnik Vrsi, Luka Perinić, zbog revizijskog izvještaja Općine, policiji prijavio bivšu načelnicu Sandru Vukić, postupak je završio i na Općinskom državnom odvjetništvu i to zbog - janjetine i mobitela.

Petak, Siječanj 12, 2018 15:19

Vlada je u četvrtak navečer priopćila kako je na zatvorenom dijelu sjednice, zbog isteka mandata, razriješila dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Petra Bezinovića, te na to mjesto imenovala Josipa Faričića.

Četvrtak, Siječanj 11, 2018 11:02

Prekršajni sud u Zadru, po sucu toga suda Dubravki Škalabrin-Šarić, donio je presudu protiv tvrtke iz Povljane na otoku Pagu, čiji je osnivač jedan državljanin Češke i odgovorne osobe ove tvrtke, mještanke Novalje u dobi od 50 godina. Proglasio ih je krivima što su pri radu njihove tri sezonske zaposlenice u kuhinji jednoga pansiona u Biogradu prekršili brojne odredbe Zakona o radu. Ova kršenja Zakona utvrđena su za inspekcijskog nadzora inspektorice rada 10. kolovoza 2016.

Četvrtak, Siječanj 11, 2018 11:00

Zračna luka Zadar poništila je ovih dana javni natječaj za postupak zaštitnog pregleda putnika, osoblja, vozila, prtljage, osoba koje nisu putnici i potrepština zračne luke. Jedinu ponudu za posao za razdoblje od tri godine poslala je tvrtka Gradska sigurnost Šimac i sin iz Splita, koja je i u prošle tri godine obavljala ovaj posao. Njihova ponuda bila je za 20 posto veća od procijenjene vrijednosti natječaja u iznosu od 11,25 milijuna kuna.

Četvrtak, Siječanj 11, 2018 00:13

Od 19. siječnja do 18. ožujka 2018. trajektni prijevoz vikendom za sve koji ne žive na otoku pojeftinit će 20 posto.

Odluku koja je odmah naišla na odobravanje kako otočana, tako i ljudi koji žive u gradovima uz more, donijelo je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet iz Splita na preporuku Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Srijeda, Siječanj 10, 2018 14:53 2

Zbog već trećeg oštećenja njegove brodice i činjenice da ga zadarska policija do danas nije obavijestila o tome je li uopće pronašla počinitelja, 68-godišnji Andrija Lenkić iz Bibinja jučer je MUP-u podnio prijavu protiv zadarskih inspektora. U našu se radakciju javio odmah nakon razgovora s djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova kojima je, kako kaže, ispričao sve o svom slučaju, te najavio kako je sve odlučio dati u javnost "jer mu je više dosta nemara policije":

Srijeda, Siječanj 10, 2018 14:49 1

​Novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, umro je jutros u Splitu nakon teške bolesti. Lucić je preminuo jutros oko 7,30, od bolesti koju je osjetio u svibnju prošle godine, potvrdio je Hini prijatelj Viktor Ivančić.

Predrag Lucić (Split, 12. veljače 1964. - Split, 10. siječnja 2018.) bio je novinar, urednik, ilustrator, pisac i režiser.

Stranice