Zadar

Subota, Ožujak 17, 2018 15:38

Kiša i jugo u Zadru nisu bili dobitna kombinacija zasubotnju špicu, Na Poluotoku su jutros bili samo oni koji uživaju u ovakvom vremenu i oni koji su imali obveze. Naš fotoreporter Zvonko Kucelin napravio je nekoliko sličica subotnjeg gradskog đira.

Subota, Ožujak 17, 2018 10:44 1

U pet godina u Hrvatskoj je udvostručena potrošnja bezreceptnih lijekova u ljekarnama na koje građani godišnje potroše pola milijarde kuna, podatak je koji je ovih dana iznijela Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED). To znači da građani sve više postaju sami svoji liječnici, što svjedoči o brizi za zdravlje na kojem se, čini se, ne štedi, barem kada su u pitanju lijekovi za što brže ozdravljenje od virusnih oboljenja, koji su i najprodavaniji.

Subota, Ožujak 17, 2018 10:38

Nakon integracije 1. listopada, nova jedinstvena banka poslovat će pod imenom OTP banka Hrvatska i imat će sjedište u Splitu.

Petak, Ožujak 16, 2018 19:36

Kako spojiti matematiku, povijest, engleski jezik, a sve da bude zanimljivo i zabavno učenicima? Odgovor na ovo pitanje znaju Lana Kulišić, Natalija Zvelf i Vlatka Ignac, nastavnice u OŠ Bartula Kašića, koje su organizirale ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana broja Pi.

Petak, Ožujak 16, 2018 19:33

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju drugi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati su četvrtak, 22. ožujka od 11.00 do 17.00 sati u prostoru Arsenala. Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru predstavljaju se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Petak, Ožujak 16, 2018 19:23

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana svečana promocija prvostupnika/ica Hrvatskog jezika i književnosti i Ruskog jezika i književnosti.

Petak, Ožujak 16, 2018 09:05

Učenici 7. a razreda OŠ Bartul Kašić, Josip Kocman i Josip Šumski, sudjelovali su na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP u OŠ Krune Krstića. Natjecali su se u kategoriji "razvoj softvera u kojoj su, ujedno, bili i jedini prijavljeni u cijeloj županiji. Uz mentoricu iz škole Vlatku Ignac, učenici su imali i vanjskog mentora Ivana Ignaca koji je zaposlen u tvrtki Helmholz kao programer.

Petak, Ožujak 16, 2018 09:04

U povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Etnološki odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar pozivaju Vas i ove godine na radionice „Pletenja maslinovih grančica“. Mjesto održavanja je u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar, Narodni trg pod stručnim vodstvom etnologinje dr.sc. Karmen Turčinov, vanjske suradnice Narodnog muzeja Zadar.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 12:41

Umjetnost je osobita ljudska djelatnost čije se značenje konstituira u složenom komunikacijskom procesu između umjetnika, umjetničkog djela i publike. Da nije uvijek lako naći put do publike i da za taj dijalog treba poprilično hrabrosti dokaz su svi sudionici ovogodišnje smotre radova Lidrano učenika srednjih škola Zadarske županije koja se održala u Benkovcu sredinom veljače 2018.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 12:29

U Zadru je pokrenuta još jedna humanitarna akcija nazvana "400 papuča", a u njoj se sakupljaju papuče, obuća, odjeća te razne potrepštine za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan.

Akciju je pokrenula Ivana Matković nakon što je bila u bolnici u posjetu i uvjerila se u kakvim uvjetima borave pacijenti.

Stranice