Županija

Nedjelja, Siječanj 7, 2018 12:35

Promet obnovljenom dionicom državne ceste DC502 Smilčić - Pridraga odvija se nesmetano iako još uvijek nije službeno otvorena. Predstoji posao na završnom "ušminkavanju" pojedinih detalja na prometnici.

Četvrtak, Siječanj 4, 2018 10:44

Molitvom, polaganjem vijenca i svijeća kod spomen- obilježja podignutog po idejnom rješenju Zvonka Čuline, u organizaciji UDBDR Pridraga i Općine Novigrad obilježen je "Dan sjećanja na žrtvu Pridrage", 26. godišnjica tužnog sjećanja na najstrašniji trenutak povijesti ovog sela, sjećanje na hrvatske vitezove, na stradanje i progon nedužnih civila.

Subota, Prosinac 30, 2017 13:44

S 11 glasova za i šest suzdržanih usvojen je na Gradskom vijeću Benkovca Urbanistički plan uređenja sportsko- rekreacijske zone Raštević, projekta vrijednog 80 milijuna kuna. Ideja Zadruge "Tenkisti Hrvatske vojske" o veteranskom vojnom turizmu u Hrvatskoj ovom odlukom u benkovačkom Gradskom vijeću i službeno je zaživjela. Na 110 hektara bivšeg vojnog poligona na periferiji Raštevića kod Benkovca niknut će Centar vojnog turizma sa svim sadržajima, tzv. tenkodrom.

Srijeda, Prosinac 27, 2017 17:54

Župan Božidar Longin, u pratnji svojih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića, u Domu županije ugostio je izaslanstvo Kluba zadarskih studenata u Zagrebu.

Župan Longin pohvalio je višegodišnje djelovanje Kluba zadarskih studenata na okupljanju Zadrana u Zagrebu. Uz dobre želje povodom božićno-novogodišnjih blagdana, poželio je svim članovima i prijateljima kluba uspješno studiranje, te da po završetku studija pronađu poslove koji će odgovarati njihovim ambicijama i kvalitetama.

Petak, Prosinac 22, 2017 14:06 1

Tradicionalnom prijemu za novinare, koji se svake godine organizira u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije, prvi je put u svom mandatu domaćin bio župan Božidar Longin s pročelnicima odjela.

Srijeda, Prosinac 20, 2017 13:14

Ivica Kinda iz Bibinja jedan je od rijetkih ljudi koji još uzgajaju konje. Na svojoj zemlji u rodnim Bibinjama brine se o tri konja (jedan je u vlasnuištvu prijatelja mu Josipa Bugarije) pasmine hrvatski posavac, lipicanac i američki jahač. Uzgojem se počeo baviti prije dvije godine kako bi zaokružio cjelinu s obzirom da se uz konje bavi i poljoprivredom (ima stotinjak maslina) te proizvodnjom gnojiva i što je najzanimljivije – glista.

Utorak, Prosinac 12, 2017 21:59

Na sjednici su većinom glasova donesene  2. Izmjene i dopune Proračuna za  2017. godinu, a prema kojima je on za 552 tisuće kuna manji od 1. izmjena i  iznosi  885,5 milijuna kuna. Kako stoji u obrazloženju došlo je do smanjenja poreznih  prihoda, a samim tim i do ukupnog iznosa proračuna za godinu na izmaku.

Utorak, Prosinac 12, 2017 21:57

Vjećnika Stipu Bjeliša u ime Kluba nezavisnih vijećnika je zanimalo  što je s nepravilnostima u zapošljavanju koje su navodno izašle na vidjelo u Narodnom muzeju, a u što su uključene i inspekcijske službe.

Utorak, Prosinac 12, 2017 11:31

Ove subote i nedjelje stotine žitelja Zadra i Zadarske županije, organizirano ili osobno, već tradicionalno se uputilo na zagrebačko groblje Mirogoj gdje su na istočnoj strani crkve Krista Kralja u povodu 18-godišnjice smrti odali počast i poklonili se na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Ponedjeljak, Prosinac 11, 2017 09:54

Ivici Prtoriću iz Kolana, vlasniku OPG-a putem Mjere 6.3 odobrena su sredstva u iznosu od 15 tisuća eura. S tim je novcem Prtorić koji se godinama bavi ovčarstvom kupio ogradu i pašnjak kako bi proširio postojeći i okrupnio ga. Dio sredstava utrošio je i na čišćenje pašnjaka od šmrika i živica.

AGRRA pomogla

Stranice