Županija

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 16:04

- Vi ste nama muškarcima posebno važne. Zaslužujete posebnu pažnju danas, ali i inače. Mi držimo do vas, jer vi držite tri kanutna kuće. Ne postoji više podjela na muške i ženske poslove. Vi ste te koje nas činite vedrijima i boljima, poručio je župan Božidar Longin uoči početka kolegija čestitajući Međunarodni dan žena. Pritom je prisutnim novinarkama poklonio ruže, a djelatnice županije je darivao ranije ujutro.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 16:01

Župan Božidar Longin podsjetio je na današnjem Kolegiju župana kako je nedavno boravio u Kini gdje su imali značajne razgovore, te susret s gospodom iz provincije Hainan. Na županijskoj skupštini naći će se prijedlog odluke o prihvaćanju Pisma namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između provincije Hainaniz NR Kine i Zadarske županije.

Četvrtak, Ožujak 8, 2018 10:37

Trinaest godina od pokretanja procedure za izgradnju nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, jučer su se konačno u Gradskoj knjižnici na jednom mjestu našli predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izvođača radova tvrtke Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika, nadzora i benkovačkog Centra za socijalnu skrb.

Srijeda, Ožujak 7, 2018 18:09

Transparentnost proračuna jedan je od prioriteta Zadarske županije, a potvrđuje to i činjenica da je upravo Zadarska među prvim županijama putem aplikacije Otvoreni proračun na uvid dala plan proračuna za 2018. godinu.

Ponedjeljak, Ožujak 5, 2018 20:46

Pjesma trija „Grdelin“, besplatna kava i kolači te crvene ruže – dočekat će sve virske dame u četvrtak od 12 do 14 sati u restoranu „Kotarina“ kada će se svečano i veselo obilježiti međunarodni praznik Dan žena. Na Viru se ovaj praznik, nekad slavljen kao Osmi mart, tradicionalno obilježava svake godine kao podrška borbi za socijalna, ekonomska i politička prava žena. Ta je borba aktualna u Hrvatskoj i danas, odnosno više od 100 godina od prvog obilježavanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 17:13

Osnovna škola Sukošan osmu godinu za redom bila je domaćin Županijskog natjecanja iz matematike za osnovnoškolce od četvrtog do osmog razreda. Pod motom Matematika, kraljica znanja, na natjecanju je sudjelovao 131 učenik, pobjednici školskih natjecanja iz matematike, koji su u Sukošan došli u pratnji 30-ak mentora i ravnatelja škole.

Ravnatelj sukošanske škole Branimir Peričić je zahvalio svima na dolasku i poželio im dobrodošlicu.

Četvrtak, Ožujak 1, 2018 17:10

Jedan od projekata koje želimo predstaviti je i Erasmus+ K2 projekt FAST ( Fun, authentic, simple and trustworthy) čiji je nositelj Munkebjergskolen, Odense, Denmark.

U FAST projektu još sudjeluju partneri iz Norveške, Poljske, Slovenije i Hrvatske (OŠ „Petar Zoranić“ Nin).

Srijeda, Veljača 28, 2018 13:38

Projekt rekonstrukcije igrališta malih sportova "Kod bunara" u centru Sv. Filipa i Jakova nije mogao dobiti bolji i učinkovitiji vjetar u leđa. Naime, Zoran Pelicarić Peco, općinski načelnik i Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d., potpisali su ugovor o sufinanciranju projekta koji je neizostavni dio života generacija u ovom općinskom središtu.

Srijeda, Veljača 28, 2018 13:36

Stare igre koje su se igrale oko komina, u dvorištima i  dok su se čuvale ovce na ispaši uvelike su se razlikovale od današnjih  modernih, elektronskih igara, ali općenito i od sadašnjih druženja.

Srijeda, Veljača 28, 2018 12:00

Apel maturantice Laure Dragaš iz Briševa za pomoć u iznalaženju izlaza iz teške životne situacije pokrenuo je lavinu dobrote koja vodi k cilju. Općina Poličnik, kako je to načelnik Davor Lončar i obećao, za gradnju kuće u koju bi se smjestila Laurina obitelj osigurala je zemljište.

Stranice