ob zadar

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00 3

Na Trgovačkom sudu u Zadru je nastavljeno suđenje u sporu koji je izvođač radova na centralnoj bolničkoj kuhinji, tvrtka Lavčević inženjering d.o.o., pokrenula protiv Opće bolnice Zadar.

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00 6

Zbog niza propusta u radu, nova sanacijska upraviteljica Opće bolnice Zadar mr.sc. Andrijana Bedalov mag.oec., podnijela je zahtjev za razrješenje Vesne Zubčić s dužnosti pomoćnice za financijske poslove. Dugogodišnja bolnička šefica računovodstva, financija i javne nabave ima zakonsko pravo na očitovanje pa će konačnu odluku donijeti Bolnica do kraja tjedna.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2015 00:00

Od objave prve liste u 2014. najuspješnijih hrvatskih hrvatskih bolnica došlo je do ozbiljnog "premetanja" na listi uspješnosti. Po pokazateljima uspješnosti i kvalitete kojima se mjeri kvaliteta rada pojedine bolnice, a odnose se na broj pacijenata po liječniku, stopu smrtnosti, postotak liječenja u dnevnoj bolnici, stopu bolničkih infekcija...

Petak, Srpanj 31, 2015 00:00 1

Trećina bolnica u sanaciji u prvoj polovici ove godine zabilježila je pozitivan rezultat, što je popraćeno većim brojem pruženih  zdravstvenih usluga i smanjenjem lista čekanja, pokazala je analiza Ministarstva zdravlja u kojem očekuju da će ostale bolnice do kraja godine,  nastavi li se takav trend doći na pozitivnu nulu, odnosno ostvariti pozitivan rezultat.

Srijeda, Srpanj 8, 2015 00:00 1

Mirjana Mrčela razriješena je s dužnosti sanacijske  upraviteljice zadarske Opće bolnice.

Za njezinu nasljednicu imenovana je Andrijana Bedalov iz Splita.

Prijedlog o razrješenju dosadašnje sanacijske upraviteljice zadarske  Opće bolnice, iznijelo je Ministarstvo zdravstva na zatvorenoj sjednici Vlade.

Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

U četvrtak, svega pet minuta poslije ponoći, 14-godišnji dječak koji je u srijedu poslijepodne pronađen kako u besvijesnom stanju pluta u Karinskom moru kod Pridrage izgubio je bitku za život. Punih sedam sati liječnici Opće bolnice u Zadru ulagali su silan trud kako bi dječaka spasili, no sve je bilo uzalud.

Subota, Svibanj 30, 2015 00:00

Ukidanje zadarskog Odjela transfuzije kao subregionalnog centra u četvrtak je po hitnom postupku uvršteno na dnevni red sjednice Gradskog vijeća. Neki su vijećnici bili protiv ove odluke, ali su preglasani dizanjem ruku vijećnika vladajuće koalicije.

Utorak, Svibanj 12, 2015 00:00

Članovi Zavijačnog kluba Promina pod predsjedanjem Mirjane Brnadić jučer su kardiološkoj ambulanti Opće bolnice Zadar uručili  vrijednu donaciju, holter tlaka.

Ovaj uređaj, za kojeg su sredstva prikupili na večeri Prominjana  održanoj krajem prošle godine, Brnadić je jučer uručila dr. Aleksandru  Kneževiću.

Stranice