ob zadar

Srijeda, Kolovoz 10, 2016 00:00

Nakon prošlogodišnje najave napokon je došlo do preseljenja dežurne pedijatrijske ambulante. Donedavno je praksa bila da subotom poslijepodne i kroz cijelu nedjelju djecu pregledava dežurni pedijatar u ambulanti u zgradi Doma zdravlja. Od 5.

Četvrtak, Lipanj 30, 2016 00:00

 Strani turist pao je jučer oko 18 sati s ruba 60  metara visoke litice Velikoga slapa u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Iz PU ličko- senjske su nam kazali kako je na mjesto događaja izašla  ekipa Hitne medicinske pomoći, koja je unesrećenog muškarca imobilizirala te prevezla u Opću bolnicu Zadar. Istaknuli su kako se provode  izvidi na mjestu događaja da bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do  ove nesreće.

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00 3

Na Trgovačkom sudu u Zadru je nastavljeno suđenje u sporu koji je izvođač radova na centralnoj bolničkoj kuhinji, tvrtka Lavčević inženjering d.o.o., pokrenula protiv Opće bolnice Zadar.

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00 6

Zbog niza propusta u radu, nova sanacijska upraviteljica Opće bolnice Zadar mr.sc. Andrijana Bedalov mag.oec., podnijela je zahtjev za razrješenje Vesne Zubčić s dužnosti pomoćnice za financijske poslove. Dugogodišnja bolnička šefica računovodstva, financija i javne nabave ima zakonsko pravo na očitovanje pa će konačnu odluku donijeti Bolnica do kraja tjedna.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2015 00:00

Od objave prve liste u 2014. najuspješnijih hrvatskih hrvatskih bolnica došlo je do ozbiljnog "premetanja" na listi uspješnosti. Po pokazateljima uspješnosti i kvalitete kojima se mjeri kvaliteta rada pojedine bolnice, a odnose se na broj pacijenata po liječniku, stopu smrtnosti, postotak liječenja u dnevnoj bolnici, stopu bolničkih infekcija...

Petak, Srpanj 31, 2015 00:00 1

Trećina bolnica u sanaciji u prvoj polovici ove godine zabilježila je pozitivan rezultat, što je popraćeno većim brojem pruženih  zdravstvenih usluga i smanjenjem lista čekanja, pokazala je analiza Ministarstva zdravlja u kojem očekuju da će ostale bolnice do kraja godine,  nastavi li se takav trend doći na pozitivnu nulu, odnosno ostvariti pozitivan rezultat.

Srijeda, Srpanj 8, 2015 00:00 1

Mirjana Mrčela razriješena je s dužnosti sanacijske  upraviteljice zadarske Opće bolnice.

Za njezinu nasljednicu imenovana je Andrijana Bedalov iz Splita.

Prijedlog o razrješenju dosadašnje sanacijske upraviteljice zadarske  Opće bolnice, iznijelo je Ministarstvo zdravstva na zatvorenoj sjednici Vlade.

Petak, Lipanj 5, 2015 00:00

U četvrtak, svega pet minuta poslije ponoći, 14-godišnji dječak koji je u srijedu poslijepodne pronađen kako u besvijesnom stanju pluta u Karinskom moru kod Pridrage izgubio je bitku za život. Punih sedam sati liječnici Opće bolnice u Zadru ulagali su silan trud kako bi dječaka spasili, no sve je bilo uzalud.

Subota, Svibanj 30, 2015 00:00

Ukidanje zadarskog Odjela transfuzije kao subregionalnog centra u četvrtak je po hitnom postupku uvršteno na dnevni red sjednice Gradskog vijeća. Neki su vijećnici bili protiv ove odluke, ali su preglasani dizanjem ruku vijećnika vladajuće koalicije.

Stranice