ob zadar

Utorak, Travanj 18, 2017 00:00

Pravo na informaciju najčešće je pravo pacijenta koje se krši. Kada pacijent primijeti da su mu prava ugrožena ili nisu ispoštovana, prvi korak je da se obrati ravnatelju ili njegovu zamjeniku u zdravstvenoj ustanovi gdje se liječi, rekla je dr. Dubravka Finka

Ponedjeljak, Siječanj 2, 2017 00:00

O tome što im najviše treba konzultirali smo se s liječnicima bolnice i oni su nam ukazali na nedostatak određenih uređaja. Na ovaj način smo htjeli istaknuti da Općina Vir stoji na raspolaganju Općoj bolnici Zadar i cjelokupnom javnom zdravstvu na području Zadarske županije, kazao je Antonio Vučetić

Srijeda, Kolovoz 10, 2016 00:00

Nakon prošlogodišnje najave napokon je došlo do preseljenja dežurne pedijatrijske ambulante. Donedavno je praksa bila da subotom poslijepodne i kroz cijelu nedjelju djecu pregledava dežurni pedijatar u ambulanti u zgradi Doma zdravlja. Od 5.

Četvrtak, Lipanj 30, 2016 00:00

 Strani turist pao je jučer oko 18 sati s ruba 60  metara visoke litice Velikoga slapa u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Iz PU ličko- senjske su nam kazali kako je na mjesto događaja izašla  ekipa Hitne medicinske pomoći, koja je unesrećenog muškarca imobilizirala te prevezla u Opću bolnicu Zadar. Istaknuli su kako se provode  izvidi na mjestu događaja da bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do  ove nesreće.

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00 3

Na Trgovačkom sudu u Zadru je nastavljeno suđenje u sporu koji je izvođač radova na centralnoj bolničkoj kuhinji, tvrtka Lavčević inženjering d.o.o., pokrenula protiv Opće bolnice Zadar.

Srijeda, Rujan 2, 2015 00:00 6

Zbog niza propusta u radu, nova sanacijska upraviteljica Opće bolnice Zadar mr.sc. Andrijana Bedalov mag.oec., podnijela je zahtjev za razrješenje Vesne Zubčić s dužnosti pomoćnice za financijske poslove. Dugogodišnja bolnička šefica računovodstva, financija i javne nabave ima zakonsko pravo na očitovanje pa će konačnu odluku donijeti Bolnica do kraja tjedna.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2015 00:00

Od objave prve liste u 2014. najuspješnijih hrvatskih hrvatskih bolnica došlo je do ozbiljnog "premetanja" na listi uspješnosti. Po pokazateljima uspješnosti i kvalitete kojima se mjeri kvaliteta rada pojedine bolnice, a odnose se na broj pacijenata po liječniku, stopu smrtnosti, postotak liječenja u dnevnoj bolnici, stopu bolničkih infekcija...

Petak, Srpanj 31, 2015 00:00 1

Trećina bolnica u sanaciji u prvoj polovici ove godine zabilježila je pozitivan rezultat, što je popraćeno većim brojem pruženih  zdravstvenih usluga i smanjenjem lista čekanja, pokazala je analiza Ministarstva zdravlja u kojem očekuju da će ostale bolnice do kraja godine,  nastavi li se takav trend doći na pozitivnu nulu, odnosno ostvariti pozitivan rezultat.

Srijeda, Srpanj 8, 2015 00:00 1

Mirjana Mrčela razriješena je s dužnosti sanacijske  upraviteljice zadarske Opće bolnice.

Za njezinu nasljednicu imenovana je Andrijana Bedalov iz Splita.

Prijedlog o razrješenju dosadašnje sanacijske upraviteljice zadarske  Opće bolnice, iznijelo je Ministarstvo zdravstva na zatvorenoj sjednici Vlade.

Stranice