Alenka Juričić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Kolovoz 31, 2020 09:30

Hrvatska na crvenim listama epidemiološki nesigurnih zemalja proteklih je dana bila tema mnogih medija u susjednim nam zemljama. Čemu se nije za čuditi s obzirom da se Hrvatska »zacrvenjela« u kolovozu, dakle, u glavnoj sezoni kada je u našoj zemlji još uvijek bio vrlo velik broj turista.

Nedjelja, Kolovoz 30, 2020 21:37

Tmurno nebo ovog vikenda kao da simbolično označava kraj ovogodišnje turističke sezone i dolazak teške jeseni i zime.

Subota, Kolovoz 29, 2020 09:43

Krug zemalja koje pooštravaju mjere prema Hrvatskoj je sve širi. Tako je u četvrtak Danska stavila Hrvatsku na narančastu listu epidemiološki nesigurnih zemalja, a Slovačka na crvenu listu. Osim Hrvatske, na slovačkoj crvenoj listi su i Francuska, Španjolska, Nizozemska, Belgija i Malta. Ljudi koji se vraćaju iz zemalja na crvenom popisu morat će u karantenu u trajanju od 10 dana.

Subota, Kolovoz 29, 2020 09:34

Turističke agencije su, unatoč dobrim rezultatima turističke sezone, ove godine na koljenima. U udruženju hrvatskih turističkih agencija (UHPA), navode kako dio agencija svoju ponudu i proizvode ne veže nužno uz turističku sezonu u Hrvatskoj jer u svojem portfoliju usluga imaju specifična putovanja i proizvode za određene tržišne niše kao što su, primjerice, kongresni turizam i školska putovanja čija realizacija nije usmjerena na ljetne mjesece, a ta su putovanja ove godine izostala.

Srijeda, Kolovoz 26, 2020 10:01

Od jučer je za Slovence koji se vraćaju u svoju zemlju iz Hrvatske obavezna karantena. Naime, u ponoć s ponedjeljka na utorak istekao je »prijelazni« rok koji je slovenska Vlada dala svojim građanima da se vrate u svoju zemlju bez da moraju otići 14 dana u karantenu, a što je dovelo do velikog vala povratka slovenskih državljana ovog vikenda svojim kućama.

Ponedjeljak, Kolovoz 10, 2020 12:02

Hrvatski kampovi ove su godine među onim segmentima turizma koji su u ipak nešto boljoj situaciji, s obzirom na to da gostima mogu pružiti socijalnu distancu uz visok komfor. Tako su se mnogi ove godine prilagodili te gostima ponudili da sve odrade preko kartice, i praktički ne moraju sresti nikoga od osoblja kampa, a neki nude i dostavu hrane u kamper ili mobil home. Kako doznajemo u Kamping udruženju Hrvatske (KUH), trenutno se u hrvatskim kampovima odmara 122.000 gostiju.

Subota, Srpanj 25, 2020 10:21

Europska komisija (EK) pokrenula je javno savjetovanje o posebnom postupku oporezivanja PDV-om putničkih agencija i turoperatora, javili su iz Hrvatske gospodarske komore. Naime, PDV je jedna od glavnih tema za koje Udruženje putničkih agencija HGK već godinama lobira na nacionalnoj i europskoj razini, što je rezultirao studijom EK koja je proučila postupak posebnog oporezivanja u svim zemljama i donijela preporuke za njegovu izmjenu.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2020 10:04

Trenutačno radimo s oko 50 posto prometa od lani, što s obzirom na to da smo računali na oko 20 posto nije ni loše. Buking ide potpuno u skladu s vijestima o epidemiološkoj situaciji. Čim se pojavi vijest o većem broju novozaraženih, buking stane i krenu otkazivanja. Isto tako, kad su vijesti dobre, rezervacije su dobre. Sve ide last-minute, bukira se čak i samo dan ranije.

Ponedjeljak, Srpanj 13, 2020 09:29

U Hrvatskoj se ovog vikenda odmara preko 600.000 turista, pokazuju podaci sustava eVisitor prema kojima je i ovaj vikend zabilježen rast broja dolazaka turista, među kojima je najviše stranih. Podaci MUP-a o prometu na graničnim prijelazima govore kako je u 24 sata u našu zemlju ušlo oko 200.000 putnika, od čega daleko najviše preko cestovnih graničnih prijelaza, dok je zrakoplovima stiglo tek oko 7.000 putnika.

Utorak, Lipanj 23, 2020 09:16

Iako su kuće za odmor trenutačno jedan od najtraženijih vidova smještaja, privatne iznajmljivače očekuje vrlo teška špica sezone na koju će utjecati najnoviji razvoj događaja s epidemijom koronavirusa. Ali i bez toga, osjeti se da se rezervacije otkazuju.

Stranice