Alenka Juričić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Subota, Srpanj 25, 2020 10:21

Europska komisija (EK) pokrenula je javno savjetovanje o posebnom postupku oporezivanja PDV-om putničkih agencija i turoperatora, javili su iz Hrvatske gospodarske komore. Naime, PDV je jedna od glavnih tema za koje Udruženje putničkih agencija HGK već godinama lobira na nacionalnoj i europskoj razini, što je rezultirao studijom EK koja je proučila postupak posebnog oporezivanja u svim zemljama i donijela preporuke za njegovu izmjenu.

Ponedjeljak, Srpanj 20, 2020 10:04

Trenutačno radimo s oko 50 posto prometa od lani, što s obzirom na to da smo računali na oko 20 posto nije ni loše. Buking ide potpuno u skladu s vijestima o epidemiološkoj situaciji. Čim se pojavi vijest o većem broju novozaraženih, buking stane i krenu otkazivanja. Isto tako, kad su vijesti dobre, rezervacije su dobre. Sve ide last-minute, bukira se čak i samo dan ranije.

Ponedjeljak, Srpanj 13, 2020 09:29

U Hrvatskoj se ovog vikenda odmara preko 600.000 turista, pokazuju podaci sustava eVisitor prema kojima je i ovaj vikend zabilježen rast broja dolazaka turista, među kojima je najviše stranih. Podaci MUP-a o prometu na graničnim prijelazima govore kako je u 24 sata u našu zemlju ušlo oko 200.000 putnika, od čega daleko najviše preko cestovnih graničnih prijelaza, dok je zrakoplovima stiglo tek oko 7.000 putnika.

Utorak, Lipanj 23, 2020 09:16

Iako su kuće za odmor trenutačno jedan od najtraženijih vidova smještaja, privatne iznajmljivače očekuje vrlo teška špica sezone na koju će utjecati najnoviji razvoj događaja s epidemijom koronavirusa. Ali i bez toga, osjeti se da se rezervacije otkazuju.

Srijeda, Lipanj 10, 2020 11:13

Socijalni partneri u turizmu, Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH), Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) – Udruga ugostiteljstva i turizma, sklopili su novi Sporazum kojim stavljaju izvan snage Sporazum o moratoriju na odredbe Kolektivnog ugovora ugostiteljstva potpisan 25. ožujka. Naime, novim je Sporazumom dogovoren nastavak primjene odredbi Kolektivnog ugovora ugostiteljstva.

Četvrtak, Svibanj 14, 2020 09:50

Putničke agencije počele su osjećati utjecaj situacije s koronavirusom već tijekom siječnja i veljače. Odlukom od 19. ožujka službeno su prestale s radom, a već u prvom koraku popuštanja mjera bile su među onim djelatnostima koje otvaraju svoja vrata, i to u prvom krugu popuštanja protupandemijskih mjera.

Utorak, Svibanj 5, 2020 09:45

Hrvatska od idućeg tjedna ulazi u treću fazu popuštanja protupandemijskih mjera kada će s radom moći početi i ugostiteljski objekti, ali samo s terasama. Smještajni dio je cijelo ovo vrijeme i mogao raditi, no jasno je da su gotovo svi kapaciteti bili zatvoreni s obzirom da gostiju nije bilo. S popuštanjem mjera i približavanjem glavnoj sezoni, očekuje se i početak aktivnosti u turističkom sektoru.

Ponedjeljak, Travanj 27, 2020 08:55

Najave o mogućem stvaranju turističkog koridora iz Njemačke prema Hrvatskoj, te informacije o razgovoru na tu temu između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i njemačke kancelarke Angele Merkel, osim što su potaknule interes javnosti u Hrvatskoj, ovih dana punile su i medijski prostor u Njemačkoj. Zemlji koja je prvo hrvatsko emitivno tržište s kojeg godišnje dolazi oko tri milijuna gostiju i ostvaruje se oko 21 milijun noćenja.

Subota, Travanj 25, 2020 16:28

Osim što će u trećem krugu popuštanja protupandemijskih mjera s radom moći početi ugostitelji i to samo na vanjskim terasama, od 11. svibnja moći će raditi i ugostiteljski objekti u smještajnim kapacitetima, ali samo za korisnike smještaja. U prijevodu to znači da će u hotelskom restoranu moći jesti samo hotelski gosti, dok će za ostale njegova vrata biti zatvorena.

Petak, Travanj 24, 2020 11:02

S radom bi u trećem krugu popuštanja mjera trebali početi raditi i ugostiteljski objekti. Jučerašnje informacije kažu, goste će smjeti primati samo na otvorenim terasama. Točne mjere i kako će sve to skupa izgledati tek će se doznati tako da je pitanja još puno, no na ovaj način u nepovoljan položaj su došli oni koji rade samo u zatvorenom prostoru.

Stranice