Ana Šarić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Srijeda, Travanj 13, 2022 11:13

U kreativnoj radionici Jurice Urbaneka i Renata Perovića ne nedostaje ideja, a o tome svjedoče i dva nova instrumenta koja su predstavljena ovih dana. Riječ je naime o silent ukulelama i silent tamburi. Dvojac je već ranije izazvao interes javnost svojojm silent mandolinom, a osim novih instrumenata, glazbenici imaju i još noviteta

Subota, Travanj 9, 2022 10:23

 Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u suradnji s Udrugom pomoćnika u nastavi grada Zadra i Zadarske županije organizirala je okrugli stol na temu »Značaj i uloga pomoćnika u nastavi za zajednicu«. Cilj ovog skupa bio je stručnoj i široj javnost približiti ulogu pomoćnika u nastavi u unaprjeđenju socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav.

Utorak, Travanj 5, 2022 13:15

U prošloj godini profesorica Gimnazije Vladimira Nazora Iva Mustać Klarić predložila je knjižničaru ideju o podcastu i projekt Svjetonazor je uspješno krenuo. O prvoj smo epizodi, koja je izašla prošle godine u travnju, već pisali. U ovih godinu dana ekipa je radila i više nego marljivo pa je tako nastalo pet epizoda, u kojima su obrađivali razne teme s raznim gostima. U prvoj emisiji tema je bila Hrvatski jezik, a gošće profesorica Senka Weber, književnica Maša Kolanović te Antonia Vanjak.

Utorak, Travanj 5, 2022 13:07

Udruga Šijavoga iz Privlake i ove je godine organizirala tradicionalnu Sparogijadu, natjecanje u berbi šparoga. Praćeni lijepim proljetnim vremenom, Privlačani su se u nedjelju okupili na igralištu u Loznici odakle je u 14 sati u berbu šparoga krenulo 19 ekipa.

Nedjelja, Travanj 3, 2022 11:29

Maleni Jakob zvijezda je nove zadarske slikovnice, a autor iste je nitko drugi nego njegov ujo Ante. Slikovnica na temelju Jakobovih izjava i dogodovština djelo je Ante Prtenjače radi kao knjižničar dviju zadarskih srednjih škola, a o slikovnici posvećenoj njegovom nećaku razmišlja već dugo. Djelo je to koje okuplja neka najzanimljivije izjave sada već devetogodišnjeg Jakoba, njegova razmišljanja i avanture.

Subota, Travanj 2, 2022 15:16

U maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače izloženi su radovi učenika i učenica OŠ Voštarnica-Zadar. Svečano otvorenje izložbe održano je jučer, a uz same autore djela, sudjelovale su muzejska pedagoginja Lucija Sekula te ravnateljica OŠ Voštarnica Irena Dukić koje su i otvorile izložbu.

Četvrtak, Ožujak 31, 2022 15:58

Nakon višegodišnjih uspješnih izvedbi glazbene priče Sergeja Prokofjeva »Petar i vuk«, Koncertni ured Zadar i Zadarski komorni orkestar ove su godine pripremili novi program za djecu. Tako su zadarski mališani imali priliku pogledati »Karneval životinja«, poznato glazbeno djelo za koje je francuski skladatelj Camille Saint-Saëns inspiraciju našao u veličanstvenoj priči iz Starog zavjeta - Noinoj arci.

Utorak, Ožujak 29, 2022 10:55

Strukovna škola Vice Vlatkovića danas će donirati 20 izdanja »Judite« Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje knjižnicama škola-partnera u Glini i Petrinji. Dio je to aktivnosti kojima su strukovnjaci obilježili »Godinu Marka Marulića«. Naime, Hrvatski sabor proglasio je 2021. »Godinom Marka Marulića« koja se, raznim aktivnostima, obilježavala od 22. travnja prošle do 22. travnja ove godine.

Nedjelja, Ožujak 27, 2022 11:12

Kad se okupi jedna mala ekipa, samo naizgled, potpuno različitih entuzijasta, iz te se suradnje izrodi nešto neobično i zanimljivo. Upravo je takva suradnja Mirjane Mrkele, Marina Franića i Frane Herende koji su Zadru predstavili sasvim drugačiju slikovnicu, posvećenu djeci i Zadru.

Petak, Ožujak 25, 2022 20:11

Predsjednik RH Zoran Milanoviće nakon svečane sjednice prošetao je gradom i preko Narodnog trga se uputio prema Muzeju antičkog stakla gdje su ga dočekali djelatnici koji su ga proveli muzejem. Predsjednik je tako imao priliku vidjeti malu radionicu puhanja stakla, a izradu staklenih perli demonstrirala mu je Antonija Gospić. Nakon toga, predsjednik je obišao stalni postav Muzeja, a imao je priliku vidjeti i staklarsku radionicu koju vodi zadarski puhač Marko Štefanac.

Stranice