Anamarija Bilan

Utorak, Listopad 9, 2018 13:13

Zadrani su jučer uz Dan neovisnosti proslavili dan jednoga  od svojih zaštitnika - svetkovinu sv. Šimuna. Prva misa u crkvi sv. Šime  održana je već u sedam sati, a koncelebrirano misno slavlje u 11 sati  predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U 17 sati održana je tradicionalna misa s blagoslovom djece na kojoj  se okupio veliki broj obitelji, dok je misno slavlje u 19 sati predvodio o.  Jeronim Adam Marin, prior benediktinskog samostana na Ćokovcu.

Subota, Listopad 6, 2018 09:14

 Na zadarskom Forumu ispred Arheološkog muzeja otvoren je braniteljsko-kolekcionarski sajam "Samo hrvatsko" u organizaciji braniteljske sekcije udruge Diokles iz Splita.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 11:16 1

Dolaskom jeseni i odlaskom turista na zadarske prometnice  vratili su se bageri, kamioni i znakovi zabrane i obilaska.

Prvo je zatvorena Ulica Ante Starčevića gdje se, kako doznajemo iz Hrvatskih cesta, radi o nastavku radova na obnovi državne ceste DC 407, a  koji su bili prekinuti za vrijeme trajanja glavne turističke sezone.

Četvrtak, Listopad 4, 2018 11:05

Zbog radova na rekonstrukciji prometnica, ali i vodoopskrbnoog sustava, jučer su bez vode bili stanari u Ulici Nikole Tesle od kućnog broja 19 A do Ulice Benka Benkovića.

Ipak, da stanari ne bi u potpunosti bili bez vode, Vodovod je osigurao cisternu s vodom na parkirališnom prostoru uz SAS.

Srijeda, Listopad 3, 2018 12:16 1

Nakon što su ovoga ljeta na našu inicijativu postavljena dva info panoa na Poluotoku, nastavljamo dalje s radom te želimo da se vrate info panoi kod crkve sv. Šime i Trga pet bunara. Naime, oni su prilikom rekonstrukcije Poljane uklonjeni, ali nikada nisu vraćeni. Na plakatima se opisuje kulturna i povijesna baština, odnosno crkva sv. Šime, škrinja sv.

Srijeda, Listopad 3, 2018 11:33

Anonimni dobročinitelji darovali su jučer zadarsko Rodilište sa skoro 40 plahti prilagođenih malim bolničkim krevetićima.

Utorak, Listopad 2, 2018 18:56 1

Život na otoku nekada se može činiti kao bajka, ali nekada, tijekom zimskih mjeseci, kada bura odsječe otok od kopna te smrzne i tijelo i dušu, otok nije najpoželjnije mjesto za život. Ipak, oni tvrdoglavi, "žvelti" stanari koji ostaju i čuvaju svoju djedovinu, naviknuli su na nekad surove uvjete života te se ne predaju i ne odlaze u grad.

Ponedjeljak, Listopad 1, 2018 21:34

Otvorenje Hrvatske kuće filantropije u Zadru kruna je desetogodišnjeg rada na razvijanju filantropije i zakladništva. Filantropija je čovjekoljublje. Neke vrijednosti globalizacijom smo posložili na drugačiji način te nam je važno podsjetiti na važnost čovjekoljublja i zajedništva. Važno nam je da imamo kako financijski kapital, tako i društveni kapital koji nas veže i daje snagu zajedničkog djelovanja.

Ponedjeljak, Listopad 1, 2018 14:14

Mnoga zadarska dvorišta odavno više nemaju mjesta za dječju igru i dječji smijeh. Njihovo mjesto zauzeli su automobili koji su ispunili svaki pedalj praznog prostora, pa su nekadašnja dječja igrališta poslata parkirališna mjesta. Pored toga, u mnogim je dvorištima kroz dugi niz godina izgrađen i postavljen velik broj metalnih, na brzinu sklepanih garaža i šupa koje su zauzele veći dio slobodnih površina.

Nedjelja, Rujan 30, 2018 10:00

Nešto više od tisuću mladih vatrogasaca, pripadnika vatrogasnih mladeži iz cijele Hrvatske, okupilo se jučer na stadionu na zadarskom Višnjiku kako bi odmjerili snage na 13. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske.

Stranice