Anamarija Bilan

Nedjelja, Kolovoz 5, 2018 21:40

25.000 kilometara – od Zadra do dalekog Vladivostoka, 53 dana, njih dvoje i jedan Harley Davidson, životna je avantura Mladena i Jasne Jozić koju su završili jučer povratkom u Zadar.

Nedjelja, Kolovoz 5, 2018 14:29

Devetnaestogodišnji Grgo Mujan iz KDP Split pobjednik je 46. plivačkog maratona Preko-Zadar te nositelj novog rekorda maratona preplivavši kanal u vremenu 50 minuta i 52 sekunde.

Maraton se tradicionalno održava u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice Oluje, a ove je godine sa starta u Preku zaplivalo 105 plivača i plivačica.

Subota, Kolovoz 4, 2018 12:53

Zadarska policija danas je održala konferenciju za novinare na kojoj su predstavili rezultate uspješne akcije, gotovo filmske potjere, u kojoj su uhićena dvojica muškaraca iz okolice Zagreba koji su u noći s petka na subotu, odnosno 3. kolovoza, u Novigradu iz zgrade turističke zajednice plinom izbili bankomat OTP banke te ukrali 550.000 kuna, uslijed čega je nastala i šteta na zgradi. Neslužbeno doznajemo da se radi o Iliji J. (33) te Ivanu K. (47).

Subota, Kolovoz 4, 2018 09:27

Ni jučer prijepodne još uvijek se nije sasvim pouzdano znalo na koji je način došlo do tragedije u kojoj je poginuo 21- godišnji Nizozemac koji je noću, oko 1.30 sati pao s bedema Perivoja kraljice Jelene Madijevke jer je kriminalističko istraživanje još uvijek trajalo.

Kako je rekla i Sonja Šimurina iz PU zadarske - ne zna se je li možda mladić bio pod utjecajem alkohola koji je prouzročio pad ili je jednostvano pao, spletom nesretnih okolnosti.

Petak, Kolovoz 3, 2018 12:29

Strastvena Carmen i ritmični Bolero u izvedbi baletnog ansambla Carskog ruskog baleta iz Moskve jučer su ostavili Zadrane i goste bez daha dok su uživali u predivnoj izvedbi baletnog spektakla na veličanstvenoj otvorenoj pozornici drevnog Foruma.

Vječna priča o ljubavi i strasti te ljubavnom trokutu između Carmen, Don Joséa i popularnog toreadora Escamilla pretočena je u plesne pokrete balerina i baletana.

Četvrtak, Kolovoz 2, 2018 16:00

Toplinski val koji je ovih dana zahvatio Dalmaciju otežava obavljanje posla svima, a posebno onima koji moraju raditi na suncu i vrućini.

Brojni konobari, slikari na otvorenom, radnici u pekarama, građevinci, prodavači na tržnici, djelatnici Obala i lučica samo su dio onih koji ljetne dane ne provode na plažama već se kupaju u znoju kako bi nešto zaradili.

Četvrtak, Kolovoz 2, 2018 14:32 4

Opća bolnica Zadar ima novu internetsku stranicu. Na domeni http://www.bolnica-zadar.hr/ osvanule su nove, modernije i preglednije web stranice na kojima korisnici mogu lakše pretraživati sadržaje i doći do informacija. Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Četvrtak, Kolovoz 2, 2018 12:03

U nedjelju, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, održava se tradicionalni plivački maraton Preko – Zadar u organizaciji Plivačkog kluba Zadar. Brojni plivači iz Zadra, okolice i cijele Dalmacije tako će u nedjelju ujutro po 46. put uskočiti u more u Preku te doplivati preko kanala na bazen Kolovare, gdje je kao i uvijek cilj.

Srijeda, Kolovoz 1, 2018 14:55

Članovi Moto kluba Beštije i Biciklističkog kluba Zadar i ove će godine tradicionalno imati moto defile i biciklistički maraton Zadar- Knin u povodu obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti 5. kolovoza 2018. Oni će kao i proteklih godina zajedno ući u Knin oko 12 sati te se pridružiti brojnim uzvanicima, ali i posjetiteljima koji toga dana dođu u Knin.

Utorak, Srpanj 31, 2018 14:10

U Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića danas je održana početna konferencija projekta PERMA – HORTI - Zadarska inicijativa za permakulturni dizajn i urbanu hortikulturu, a za čiju je provedbu škola dobila 854.143,73 kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Stranice