Anamarija Bilan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Studeni 13, 2020 14:10

Jeste li ikad šetali plažom i pogled vam je pao na pijesak u kojem se krije najsavršeniji okrugli oblutak. Podignuli ste ga, pogledali i pomislili: »Ovo ću odnijeti doma«.
Ovo se isto dogodilo i Ivani Smolić iz Sukošana, po profesiji kroatistici i slavistici, koja se prije tri godine otisnula u potragu za savršenim morskim oblutkom.

Petak, Studeni 13, 2020 11:00

Ovih dana, na poljoprivrednom imanju Marija Lončara nedaleko od Smilčića u tijeku je žetva industrijske konoplje na polju površine 15 hektara. To je završna faza pilot projekta uzgoja industrijske konoplje. Sjetva je obavljena sredinom mjeseca svibnja ove godine, a ovih dana završava se žetva.

Četvrtak, Studeni 12, 2020 13:20

Stella Čolo, učenica 2. razreda Gimnazije Franje Petrića nova je državna prvakinja u natjecanju iz matematike. Ono što je u cijeloj priči zanimljivo jest da je ova skromna djevojka postala najbolja hrvatska matematičarka unatoč činjenici da nema mentora već je do uspjeha došla svojim radom i trudom.

Srijeda, Studeni 11, 2020 15:19

Među dobitnicima Nagrade Grada Zadra ove je godine i liječnica Sandra Bašić-Kinda, hematologinja na zagrebačkom Rebru.
Iako jako zaposlena uspjela je odvojiti vrijeme i s nama podijeliti dojmove.

Srijeda, Studeni 11, 2020 11:27

Epidemija koronavirusa otežala je dobivanje zdravstvenih usluga mnogim pacijentima koji su ove godine otežano dolazili do pregleda, ali i terapija. Kao da epidemija nije bila dovoljna, ovih dana bolnicama je uskraćena isporuka lijekova zbog ogromnih dugova prema veledrogerijama. Među najpogođenijima su svakako onkološki pacijenti kojima doslovno život ovisi o tome hoće li na vrijeme primiti potrebne lijekove ili ne.

Utorak, Studeni 10, 2020 15:44

I ove godine Gradionica Društva arhitekata Zadar bavila se zanimljivom tematikom te je u konačnici ponudila i kreativna rješenja pojedinih problema. Naime, tema i koncepti koje su promišljali sudionici bila je uređenje autobusnih čekaonica.
Sudionici Gradionice vođeni mentorima osmislili su i predložili kreativne ideje kojima su dokazali kako autobusna stanica može biti zanimljiva, ali i korisna mikrolokacija u urbaniziranoj sredini, odnosno »zelenom gradu«.

Nedjelja, Studeni 8, 2020 12:41

Rad »Adio vitre«, autorica Nole Bokun, Romane Dusper i Gite Grah osvojio je prvo mjesto u ovogodišnjoj Gradionici čija je tema bila autobusna stanica kao mikrolokacija u Zelenom gradu. Drugo mjesto osvojilo je idejno rješenje nazvano Stanica, autora Frane Marinovića, Ivone Žabek i Ivone Peša, dok je trećim najboljim rješenjem proglašen rad GIBAnica, autora Franke Omazić, Petre Omazić i Matka Puntijara.

Nedjelja, Studeni 8, 2020 12:33

Akcija »Pokloni i uzmi« u organizaciji humanitarne grupe građana »Srce zadarsko« održava se jednom mjesečno na tržnici na Bilom brigu. Želja nam je organizirati događaj u kojem svatko tko ima nešto viška može doći i darovati, ali i ne mora darovati, može samo i uzeti. Htjeli smo organizirati neki događaj kako bismo u vrijeme ove epidemije ipak na neki način zbližili naš grad, rekla nam je jučer Marjana Ikić, pokretačka snaga Facebook grupe »Srce zadarsko«, koja je organizirala ovu akciju.

Subota, Studeni 7, 2020 11:51

Zadar Urban Mobility 4.0 naziv je projekta kojim se u Zadar želi implementirati pametna prometna rješenja upotrebom novih tehnologija. Projekt je započeo krajem prošle godine i traje do 31. prosinca 2021. godine te budući da smo skoro na pola projekta, odlučili smo provjeriti dokle je projekt došao.

Četvrtak, Studeni 5, 2020 16:08

Narodnim trgom jučer ujutro pronijela se pjesma učenika OŠ Zadarski otoci koji su otpjevali zadarske i domoljubne pjesme i na taj način se uklopili u program obilježavanja Dana grada i uljepšali tradicionalnu manifestaciju, Stazu glagoljaša.
Pjesme Tomislava Ivčića, Ernesto banda, Đanija Maršana i Dražena Žanka privukle su brojne građane koji su glasnim pljeskom nagradili trud učenika 3. b i 4. b razreda, koje je na gitari pratila učiteljica Jasminka Bašić.

Stranice