Anamarija Bilan

Srijeda, Svibanj 16, 2018 14:32

Zadarska sveučilišna profesorica u mirovini Maja Obad u utorak navečer u prepunoj Gradskoj loži predstavila je drugu zbirku pjesama "Dodiri".

Utorak, Svibanj 15, 2018 12:43

U Strukovnoj školi Vice Vlatkovića jučer je predstavljen projekt "(P)ostanimo financijsko i digitalno pismeni" u okviru kojega će se učenici upoznati s osnovama vođenja financija, kao i snalaženja u digitalnom svijetu.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 15:13

Šest godina smo proveli u izbjegličkom kampu u Turskoj. Kad smo trebali doći u Hrvatsku, u Europu, obećali su nam stan, posao, vrtić i školu za djecu, sve se činilo savršeno i zato smo došli. Međutim, nije tako, imamo stan, ali je premalen, ima samo jednu sobu i svi spavamo na jednom krevetu. Pun je vlage i vode, a sin nam ima problema s plućima zbog toga.

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 13:50

Zadarska županija je 11. svibnja raspisala natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Zadarske županije u 2018. godini za što je županija izdvojila milijun kuna svojih sredstava.

Ovo je četvrta godina da Županija samostalno financira obnovu energetske učinkovitosti obiteljskih kuća i svake godine bilježe rast pristiglih zahtjeva.

Subota, Svibanj 12, 2018 18:21

Svi zaljubljenici u sportsko srce – Alfu Romeo okupili su se danas u Zadru ispred parkirališta Plodina na regionalnom susretu obožavatelja ovih automobila. Nakon sastanka formirali su kolonu od 60-ak vozila te se provezli preko cijelog Zadra nakon čega su otišli u Murvicu do parkirališta Auto kuće Brkić, koja je i sponzorirala ova susret, gdje su nastavili sa zabavom.

Subota, Svibanj 12, 2018 14:51

Učenici zadarske Gimnazije Frane Petrića u petak navečer održali su u Hrvatskom narodnom kazalištu tradicionalni humanitarni koncert gdje su pokazali svo svoje glazbeno-scensko umijeće.

Petak, Svibanj 11, 2018 20:53

Utrka "Utrči u zalazak"  prva je disciplina kojom je otvoren  drugi po redu Zadar Outdoor festival i koja je okupila 300-tinjak trkača,  među kojima su svakako najzanimljiviji bili najbolji hrvatski skijaš Ivica  Kostelić te njegova supruga Elin.

Petak, Svibanj 11, 2018 15:56

Došao sam se raspitati o mogućem zaposlenju jer u Hrvatskoj godinama ne mogu naći posao. Pet godina sam bio po ratištu i poslije sam nastavio raditi, ali sam izgubio posao i više ga ne mogu naći. Imam 64 godine i gdje god dođem na razgovor kažu mi da sam prestar i da nemaju posla za mene, rekao nam je Žarko Sinković, koji je jučer potegao čak iz Gradca kod Ploča kako bi došao u hotel Kolovare na dane otvorenih vrata irske tvrtke Musgrave, koja trenutačno traži radnike u skladištu.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 20:00

Županijska uprava za ceste u prošle je godine planirala je prihode u iznosu od 60.8 milijuna kuna, od čega je ostvareno 84,53 posto. Županijska uprava za ceste obavljala je prvenstveno poslove održavanja javnih cesta, a najveći dio prihoda utrošen je za aktivnosti redovitog održavanja županijskih i lokalnih cesta.

Srijeda, Svibanj 9, 2018 18:00

Danas je na 8. Kolegiju župana usvojeno svih 18 točaka dnevnog reda koje su uglavnom bile podnošenje financijskih izvješća i programa za proteklu 2017. godinu ustanova i institucija kojima je osnivač Županija.

Svoje programe i izvješća tako su podnijele ravnateljice Narodnog muzeja, Renata Peroš te Kazališta lutaka Zadar, Iris Pavić-Tumpa. Obje kulturne ustanove poslovale su pozitivno te su ostvarile višak prihoda.

Stranice