Anamarija Bilan

Petak, Lipanj 8, 2018 15:21

Zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać i pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić sa suradnicima obišli su štandove svih osnovnih škola na Danima izvannastavnih aktivnosti, a nakon toga zamjenica Jagoda Surać je u Muzeju antičkog stakla dodijelila zahvalnice najboljima učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima u znanju i sportu.

Petak, Lipanj 8, 2018 09:11

U Baroknoj kući u Ninu održana je u četvrtak  svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada Nina, kojega obilježavaju zato jer je na taj dan prije mnogo godina papa Ivan VIII knezu Branimiru pisao pismo kojim je priznao Hrvatsku.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 13:31

Veliko i dobro srce i nesebičnost vrline su koje krase Irenu Barać Lenkić i njenog supruga Josipa Lenkića Baraća koji su jučer donirali Odjelu neonatologije zadarske Opće bolnice 371 komad novorođenačke odjeće.

U nekoliko vrećica našao se tako velik broj tutica, benkica, hlačica, kapica i ostale odjeće za novorođenčad koja će se koristiti na neonatologiji i u rodilištu.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 14:31

Zadar odavno nije imao zanimljiviju konferenciju za novinare od današnjeg predstavljanja KvarArta, a kojega su, umjesto samih organizatora,  predstavili polaznici Drame plus. Okupljenima su u dinamičnom igrokazu/razgovoru predstavili bogat program u kojem će se od 15. do 23. lipnja na više lokacija u prostoru vojarne Stjepana Radića isprepletati više od 60 aktivnosti koje će organizirati brojne udruge i institucije s područja grada.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 13:26

Zadarska navijačka skupina Tornadele osvojile su četiri zlatne i dvije srebrne medalje na 17. slovenskom i 12. hrvatskom cheerleading i cheerdance prvenstvu.

Srijeda, Lipanj 6, 2018 13:19

Jedini park za pse na području grada Zadra, onaj u vojarni Franka Lisice, iznad kampusa, ovih je dana u potpunosti obrastao travom koja prelazi visinu od metar i pol. Budući da se uglavnom radi o travi "lastavici", velika je opasnost da ona uđe psu u oko, šape, uši ili nos, zbog čega se psa treba voditi veterinaru. Osim toga, trava je toliko visoka da niži psi uopće ne mogu trčati i moglo bi ih se i izgubiti. Zbog svega ovoga, park se uopće ne može koristiti.

Utorak, Lipanj 5, 2018 17:00

Natura Jadera, javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije, prošlu godinu ostvarila je prihode u visini od 1 milijun kuna, dok je rashoda bilo 1.09 milijuna kuna, te je ostvaren manjak prihoda u iznosu od gotovo 90.000, rekao je ravnatelj Damir Perić na kolegiju župana, dodavši kako imaju preneseni višak što u konačnici čini 135.348 kuna viška.

Utorak, Lipanj 5, 2018 16:30

Na devetom kolegiju župana usvojeno je svih 15 točaka dnevnoga reda. Predstavljena su i usvojena izvješća javnih ustanova kojima je Zadarska županija osnivač - Zadre Nove, INOVAcije, AGRRA-e, Nature Jadere, Zavoda za prostorno uređenje, Županijske lučke uprave, Zdravstvene ustanove ljekarne.

Utorak, Lipanj 5, 2018 15:19

Na kolegiju župana novinari su župana Božidara Longina pitali kada će s radom početi Poliklinika koju je prije mjesec dana posjetio resorni ministar Kujundžić, te su dobili odgovor kako se svakoga dana unosi namještaj.

Utorak, Lipanj 5, 2018 13:15

Za petnaestak dana na školskom nogometnom igralištu na  Bilom brigu održat će se nogometni turnir na kojem će se međusobno  natjecati šest ekipa. Ovo ne bi bilo ništa neobično da organizatori ovog  turnira nemaju samo 13 godina i da nisu učenici sedmog razreda Osnovne škole Zadarski otoci. 

Stranice