Anamarija Bilan

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Rujan 18, 2020 09:57

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan je jučer međunarodni znanstveni skup »Vrijeme prostor i duhovnost: Benediktinsko monaštvo i njegovo nasljeđe«. Simpozij je organiziran u povodu 11 stoljeća prisutnosti benediktinki sv. Marije u Zadru.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 10:46

Na 28. sjednici Gradskog vijeća koje je održano u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu prezentirana su izvješća o radu gradonačelnika te izvješće o radu i financijska izvješća trgovačkih društava Grada Zadra.
Prije devet točaka dnevnoga reda o kojima je raspravljalo 26 vijećnika Gradsko je vijeće počelo aktualnim satom koji je trajao gotovo dva sata.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 10:16

Početak listopada znači i početak nove akademske godine koja je zbog epidemije koronavirusa drugačija od onih prošlih. Zbog cijele situacije nastava će se morati prilagoditi epidemiološkoj situaciji. Ipak, bez obzira na sve ostaje činjenica kako će gotovo više od 5.000 studenata početi ići na različita predavanja. Velik broj upisanih studenata nije sa zadarskog područja već dolaze i različitih dijelova Hrvatske, ali i Europe, što su im omogućili razni Erasmus projekti.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 08:55

Na jučerašnjem Gradskom vijeću jednoglasno je usvojen Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti trgovačkom društvu Odvodnja d.o.o. Zadar za zaduženje kod Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 37.333.203,99 kuna.

Četvrtak, Rujan 17, 2020 08:13

Nakon što smo pisali kako je maloj Eni Škoda pored genetske bolesti neurofibromatoza tip I-NF pronađen i tumor između malog mozga i kralježnice, ona je tijekom prošloga tjedna odradila niz specijalističkih pregleda u Zagrebu kako bi se utvrdilo o čemu se točno radi i kakvi su daljnji koraci.

Ponedjeljak, Rujan 14, 2020 13:14

Fat Kiddo studio Zagreb, The 5th Horseman i Mama Leone food inc. tri su različita, ali opet povezana i slična brenda iza kojih stoji jedan kreativni i svestrani Zadranin sa zagrebačkom adresom - Igor Oliverić. Po struci kuhar, Igor je uspio spojiti strast prema kuhanju i dobroj spizi, ljubav prema oldtimerima i industrijskI dizajn te je pokrenuo tri uspješna brenda.

Nedjelja, Rujan 13, 2020 17:43

Bijelo dugme 1980. je izbacilo pjesmu Doživjeti stotu u kojoj imaju stihove.« Mora da je strašna gnjavaža u životu, doživjeti stotu, doživjeti stotu«. Mi smo imali priliku upitati jednog stogodišnjaka, gospodina Matu Kozulića s Ista koji je ovih dana proslavio upravo jubilarni okrugli rođendan, je li Bijelo Dugme bilo u pravu i je li zaista gnjavaža doživjeti stotu.

Subota, Rujan 12, 2020 14:36

Prvašići Roko i Adrijana ove su jeseni sjeli u školske klube Područne škole na Olibu te su tako nakon dugo vremena vratili život u puste hodnike ove otočne škole.
Vođeni učiteljicom Barbarom Pericom zakoračili su najljepše životno doba koje uključuje malo učenja, mnogo smijeha i zabave te bezbroj odgovora na bezbroj pitanja.

Subota, Rujan 12, 2020 13:11

Zadarska županija prepoznala je našu školu kao potencijal za Centar izvrsnosti jer se u našoj školi već više od 15 godina intenzivno radi na programu rada s darovitim učenicima. Inače, program su dužne raditi sve škole, ali mi ga zaista provodimo.

Subota, Rujan 12, 2020 11:18 1

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra obratila se gradonačelniku Branku Dukiću javnim pismom u kojem iznose informacije kako su čuli da se »s Muraja namjerava maknuti spomenik postavljen u sjećanje na osnivanje prve ćelije Komunističke partije u Zadru pod izgovorom da se prostor bedema uređuje«.

Stranice