Andrina Luić

Utorak, Svibanj 15, 2018 14:59

Prijateljskom utakmicom seniora Svetog Mihovila i Osijeka pred otprilike tisuću gledatelja svečano je otvoreno novouređeno igralište u  Sutomišćici. U revijalnoj utakmici slavonski je prvoligaš bio bolji od domaćina rezultatom 8-4. Goste je s pet pogodaka predvodio Gabrijel Boban, dva je dodao Pervan, a jednom je zabio Grgić. Pogotke za domaćine postigli su Josip Zelenčić, Deni Kolega, Karlo Kurtin te Roko  Dešpoja (11 metara).

Ponedjeljak, Svibanj 14, 2018 08:35

Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda i publike,  maslinar Vojko Škopić iz Ugljana pobjednik je šestih Dana maslinovog  ulja Ugljan 2018. koji su se u nedjelju poslijepodne održali ispred Turističkog ureda mjesta Ugljan.

Nedjelja, Svibanj 13, 2018 12:33

Udruga mladih Jarac iz Lukorana i Š.R.D. Šašabaljina organizirali su u subotu akciju čišćenja podmorja u lukoranskoj uvali, u kojoj su prikupili više od četiri kubična metra otpada.

U akciji su sudjelovali ronioci iz Lukorana i dva ronioca iz Preka, a ukupno je bilo angažirano devet ronilaca od kojih su neki ronili na dah, a neki uz pomoć boca.

Subota, Svibanj 12, 2018 18:24

Ivica Kostelić, naš najbolji alpski skijaš, pobjednik je utrke na osam kilometara Trail otoka maslina, koja se u subotu u sklopu Zadar Outdoor Festivala održala u Preku na otoku Ugljanu.

Kostelić je dionicu od osam kilometara, do srednjovjekovne Tvrđave sv. Mihovila, sa startom i ciljem u središtu Preka, pretrčao za 1:02:14, a na dionici dugoj 20 kilometara najbolji je bio Marin Mandekić iz SRK Rika iz Rijeke s rezultatom 2:13:40.

Utorak, Svibanj 1, 2018 13:01

Unatoč velikim pritiscima da se budžet Europske unije znatno smanji, učinit ćemo sve kako bismo zadržali kohezijske fondove i posredno preoblikovali investicije prema otocima. Jedan je to od zaključaka konferencije o kohezijskoj politici prema otocima nakon 2020. godine koju je u središtu Europske unije u Bruxellesu organizirao eurozastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine za otoke.

Utorak, Travanj 10, 2018 21:05

U organizaciji Udruge Hrvatsko-talijanski Mozaik Rim, čija je suosnivačica i potpredsjednica Zrinka Bačić iz Mrljana na Pašmanu prije mjesec dana nagrađena međunarodnim priznanjem „Utjecajne hrvatske žene“, a inače je zaposlenica u Veleposlanstvu RH u Rimu, pokrenut je projekt Traganje za hrvatskim korijenima.

Nedjelja, Travanj 8, 2018 15:10

La mer, la mer, toujours recommencee!/More, more, uvijek iznova! Napisao je 1920. godine veliki pjesnik i prozaik Paul Valery u rodnome Seteu gledajući s uzvisine iznad grada u beskraj plavetnila i brodove koji su se stopili s vizurom najveće luke Mediterana.

Srijeda, Travanj 4, 2018 20:41

U organizaciji Općine Preko i POU Dom na žalu, u četvrtak, 5. travnja 2018. u Kazalištu lutaka u Zadru (velika dvorana) u 18 sati, održat će se komemorativna večer „Druženje sa Senkom Sorićem“.

Srijeda, Ožujak 28, 2018 11:31

Kao uvod u Veliki tjedan, večer uoči Cvjetnice KUD sv. Mihovil iz Poljane izveo je u župnoj crkvi sv. Luke u Ždrelcu korizmeni oratorij „Muka čovika na školju“, koji je 2013. godine napisala voditeljica KUD-a Biserka Perić.

Napjevi u koje je autorica utkala tradiciju otočnoga pučkoga pjevanja u izvedbi članova KUD-a sv. Mihovil prenijeli su i ovoga puta duboke emocije prožete životom „čovika na školju“ na publiku koja je ispunila crkvu sv. Luke.

Nedjelja, Ožujak 25, 2018 15:00

Putovanje koje je u petak u ranim jutarnjim satima započelo u Ugriniću ukrcajem na kamion, nastavilo se plovidbom trajektom od Tkona do Biograda, a završit će u 1380 kilometara udaljenom gradu Seteu na jugu Francuske - označilo je početak još jedne međunarodne ekspedicije Condure Croatice, replike hrvatskoga ratnog broda iz 10. stoljeća u suvlasništvu Sveučilišta u Zadru.

Stranice