Andrino Dužević

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 13, 2022 08:27

Otkrivanje nove-stare betonske skulpture obilježilo se javnim događanjem "Sfinga, priroda & društvo" u parku vile Attilia. Program je započeo radionicama, izložbom fotografija i sajmom rukotvorina, nastavio se degustacijom novog turističkog proizvoda - koktela Sfinga, a završen je koncertom SexyMotherFuckersa.

Nedjelja, Lipanj 12, 2022 12:46

U subotu je u Kneževoj palači otvorena izložba "Jadran Lazić: 50 godina fotografije" u organizaciji Narodnoga muzeja Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra. Jadran Lazić je već kao srednjoškolac počeo raditi kao gradski fotoreporter, a potom i kao fotograf mnogih zvijezda - estradnih, glumačkih i sportskih.

Nedjelja, Lipanj 12, 2022 11:20 1

Dolaskom ljeta, nakon dvije pandemijske godine, budi se i turistička ponuda grada. Međutim, pandemija je štošta u svijetu poremetila i ostavila dugotrajne posljedice koje se ogledaju u porastu cijena. Naime, očigledno je da sada proizvode plaćamo više nego inače pa je tako i jedan prosječan ručak u restoranu poskupio. Iako su cijene u Hrvatskoj, u usporedbi s nekim drugim europskim gradovima, i dalje prijemčive za strance, uočava se porast.

Subota, Lipanj 11, 2022 08:40

Jučer je u novoobnovljenom prostoru Centra Mocire održana svečanost dodjele nagrada učenicima koji su osvojili visoka mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i zahvalnica njihovim mentorima. Na svečanosti su nazočili pročelnik Uprave za odgoj i obrazovanje Joso Nekić, pomoćnica pročelnika Ivana Guglielmini, predsjednica udruge Cinaz Morana Rogić Vihar, kao i mnogi drugi. Održani su prigodni govori u kojima se posebno isticala uspješnost učenika te njihova darovitost.

Utorak, Lipanj 7, 2022 09:16

Jučer je održan već tradicionalni prijam učenika osnovne i srednje škole koji su postigli zavidne uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nagrađeni su svi učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta. Na prijamu su nazočili župan Božidar Longin, resorni pročelnik Ivan Šimunić i Katarina Miletić, pročelnica ureda župana. Prigodni program započeo je s pozdravnim riječima župana Longina, a prve nagrade su uručene osnovnoškolcima, a slijedile su potom i nagrade srednjoškolcima.

Subota, Lipanj 4, 2022 12:50

Nakon dvije godine online dodjele Agencija za odgoj i obrazovanje s veseljem najavljuje ovogodišnju dodjelu Oskara znanja učenicima pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2021./2022. Svečana dodjela održat će se u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu 13. i 14. lipnja 2022. godine.

Subota, Lipanj 4, 2022 11:47

U Providurovoj palači organiziran je performans-izložba u suradnji Etnološkoga odjela Narodnoga muzeja i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Performansom su predstavljeni radovi učenika škole koji su oblikovani na radionici »Baciti istinu u lice - Ratko Petrić - od ideje do realizacije«. Performans je poslužio za povezivanje moderne umjetnosti i djela Ratka Petrića, što je ujedno bila i glavna tema performansa-izložbe.

Petak, Lipanj 3, 2022 13:09

Dan otvorenih vrata odlična je prilika za podizanje svijesti o mnogobrojnim ovisnostima koje se moraju liječiti. Zato smo odlučili posjetiti Udrugu Porat gdje smo se upoznali s njezinim radom, mnogobrojnim aktivnostima savjetovališta, edukativnim radionicama, grupama resocijalizacije i samopomoći za žene, organiziranjem javnih tribina, individualnom psihološkom potporom, tečajevima strukovnih izobrazbi i prekvalifikacijama.

Petak, Lipanj 3, 2022 09:13

Jučer je održana državna matura iz obiju razina engleskog jezika. Maturanti su nam otkrili svoja iskustva nakon završetka ispita, koji su im dijelovi bili problematični, ali neki su nam otkrili i svoje planove za budućnost, odnosno što žele studirati.

Učenica Antea Kovačev iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna otkrila nam je da je pisala B razinu državne mature, no stresa nije bilo.

Četvrtak, Lipanj 2, 2022 08:59

Od 22. do 26. lipnja održat će se 17. Europsko prvenstvo u mažoret sportu u Dvorani Krešimira Ćosića u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske. Pokrovitelji ovog međunarodnog prvenstva su Grad Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra i Zadarske županije. U prvenstvu sudjeluje čak 14 zemalja u 17 timova s više od 4.000 sudionika, a za suđenje će biti zaduženo 18 internacionalnih sudaca iz različitih zemalja.

Stranice