Ante Mihić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Nedjelja, Travanj 3, 2022 11:43

Kada ulaziš u Murter kao da ulaziš u ljubavnu priču. Ožujak je u sutonu. Mlado, raspojasano jugo igra se s privezanim jedrilicama kao s perom koje je raščupao zaljubljeni mladi pijetlić s repa tašte koke. Duša mi se igra taktovima Mozartove sonate Elvira Madigan. Mozart, jugo i Murter: početak je to ljubavne priče. Ljubav je izbor uma i duše. Izabirem ljubav u centru Murtera. Radosno pozdravljam poznate i nepoznate. Dobroćudno mi odgovaraju, jer izabrao sam ljubav.

Nedjelja, Ožujak 20, 2022 11:14

Do javnog slavlja rođendana nadbiskupa Želimira u katedrali svete Stošije u Zadru, posljednja javna proslava rođendana dogodila se na izmaku osamdesetih godina dvadesetog stoljeća na Forumu, rođendana Josipa Broza Tita. Svako totalitarno društvo ima svoje blagdane. Blagdani proizlaze iz centralne figure totalitarizma.

Nedjelja, Ožujak 13, 2022 13:00

Kako je dirljivo, plemenito, ljudski živjeti u Salima u noći koja se iz četvrtka prelijeva u petak. U crkvi svete Marije izložen je Presveti Oltarski Sakrament, Isus Krist, Kruh Života. Kralj kraljeva, Gospodin Bog, nenametljiv, a moćan, skroman, a svemoguć na prijestolju skromnom.

Ponedjeljak, Veljača 28, 2022 08:23 2

Bože, Stvoritelju i Svedržitelju, molim te, svrni svoj pogled na staroga Ukrajinca u selu u blizini Lviva. Sam je u svojoj potleušici. Ustao je rano, pogrijao malo boršća, prekrižio se pred ikonom tvoje i moje Majke Marije, upregnuo konja i uputio se u polje produbiti brazdu plodne zemlje.

Nedjelja, Veljača 20, 2022 10:49

Čin prvi: Smrt se događa. Nije mogao vjerovati. Zalegao je u krevet umorne duše. U svojoj hobističkoj pomami još je htio samo tu palaču dodati popisu drugih velebnih građevina koje su uglavnom zjapile prazne. Tamo gdje su nekada odjekivali glasovi sretne mladosti skoro da se čuju zvukovi crvotočina.

Nedjelja, Siječanj 30, 2022 15:00

Jedanput godišnje, 27. siječnja, dolazim u Škabrnju. Obilježavamo sudjelovanje Otočkog bataljuna u akciji Maslenica.

Nedjelja, Siječanj 9, 2022 10:45

Uživam jutrima lunjati Salima kad se mrkla noć prelijeva u naznake svijetla sve intenzivnijega, sve svjetlijega, u novi dan. Divnog li početka. Divne li spoznaje da se opet može početi. Okrepljujuće li slutnje da život nije armiran betonom gotovosti. Najavljuje se kralj: sve se crveni narančastim bojama ponad Lavdare, Žuta, Sita: najava je veličanstvena. Sunce iznad Sita. Tonovi: glagoljanje mora, flaute su ptičice, fagoti galebovi. Počinjem široko i duboko. Sretan jer sam slobodan.

Nedjelja, Prosinac 19, 2021 11:13

I jutros, u Salima, u Bukovici, u Gornjoj Saskoj, u Provansi, u Val di sol u Dolomitima, u blizini Lavova u maloj crkvici, u Šumadiji, u Varešu, u Anadoliji, u Armeniji, u Beninu, u Rosariju, u El Pasu, žene i muškarci, svečano, dostojanstveno slave misu, proslavljaju Gozbu Gospodnju riječju Života, kruhom Gospodnjega Tijela: zornica.

Nedjelja, Prosinac 5, 2021 10:41

Strah me je i pomoliti glavu iz kuće. Strah me je čovjeka. Strah mi se je uvukao u kosti: grcam, sve slabije dišem. Viču: Strah. Viču: Mi znamo. Viču: Naša je riječ istina. Viču: Oni lažu.
Dolazi kraj, znaci su tu: bolesti, ratovi, oskudica, govore sveznajući.
Smišljaju kako prestrašiti ljude, smišljaju kako potčiniti ljude, smišljaju kako zarobiti ljude. Svuda oko nas.

Nedjelja, Studeni 7, 2021 15:12

Stao je na oltar u Salima. Iz usta mu potekne rečenica: »U čovjeku postoji razum.
Osobe koje postavljaju pitanja hoće bolje, istinitije, preciznije. Koliko je ljudi, toliko je i bogatstvo Božje kreativnosti.«
Ostao sam otvorenih ustiju. U crkvu se vratio razum, pitanja, čovječnost.
Stao je za govornicu. Iz ustiju mu potekne bujica riječi: »Mrzitelji su to Hrvatske…«
Fratar ne ograničava. Fratar ne nameće jednu sliku, jedan model, jednu ideju.

Stranice