Ante Rogić

Utorak, Ožujak 6, 2018 14:15

Pred Namikom Agićem je još jedno Državno natjecanje iz matematike. Učenik sedmog razreda Osnovno škole Krune Krstića iz zadarskih Arbanasa niže uspjehe iz godine u godinu. Nedavno je na županijskom natjecanju osvojio prvo mjesto, a svaka nagrada mu je dodatni poticaj.

Utorak, Ožujak 6, 2018 14:15

U Osnovnoj školi Stanovi jučer je održano XXIII županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Svečano otvorenje održano je u predvorju škole, a program su uveličali učenici škole domaćina svojim nastupom. U ime domaćina Okupljene je pozdravio prof. Markica Perić, ravnatelj škole.

Petak, Ožujak 2, 2018 09:02

Ljubica Srhoj Čerina s prvim danom ove godine otišla je u zasluženu mirovinu. Nakon 22 godine na mjestu voditeljice Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, muke i truda, zatvaranja pa obnove Galerije, napokon je prošle godine dočekala ponovno otvorenje obnovljenih dvorana. Na čelnom mjestu ovog odjela NMZ-a naslijedila je pokojnog profesora Antuna Travirku, a kakva ju je situacija dočekala dovoljno govori činjenica da je Gradska loža još bila obavijena skelama.

Srijeda, Veljača 28, 2018 14:44

U povodu Dana ružičastih majica, u sklopu Nacionalnog programa prevencije vršnjačkog nasilja, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, zajedno s Medicinskom školom Ante Kuzmanića Zadar, organizirala je međusobno druženje učenika dvije škole u dvorani Medicinske škole Ante Kuzmanića. 

Doroteja Dešković,  učenica Medicinske škole, kazala nam je kako nije bila žrtva nasilja, ali je svjedočila nečem takvome.

Utorak, Veljača 27, 2018 11:40

U Velikoj dvorani Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru jučer su predstavljeni treći i četvrti svezak znanstvenog časopisa "Miscellanea Hadriatica et Mediterranea". Objavom oba izdanja krajem prošle godine, Odjel je učinio napor u dobivanju kontinuiteta, kao pretpostavke da časopis uđe u neke referentne baze i tako si otvori put za lakše financiranje i privlačenje autora.

Utorak, Veljača 20, 2018 19:14

Nakon Splita, Imotskog, Makarske, Dubrovnika i Metkovića  relikvija sv. Ivana Pavla II. je, u sklopu korizmene kampanje inicijative 40 dana za život, stigla u Zadar. Točno u 15 sati izložena je na mjestu  bdijenja ispred Opće bolnice Zadar, pored ulaza na strani gdje je Odjel ginekologije.

Petak, Veljača 16, 2018 13:52

Svečanim unošenjem zastave počelo je obilježavanje 660. obljetnice Zadarskog mira. Svečanost je održana u samostanu sv. Frane gdje je mir i potpisan 1358. godine. U ime domaćina okupljene u crkvi pozdravio je fra Stanko Škunca. Učenici OŠ Zadarski otoci koji su vodili program istaknuli su kako je zahvaljujući Zadarskom miru Grad Zadar u Europskoj mreži gradova mir.

Petak, Veljača 16, 2018 11:00

Gradska knjižnica Zadar u prošloj godini uprihodovala je  od upisnina i zakasnina ukupno 1.224.136,59 kuna. Od tog iznosa na  upisnine otpada 669.400 kuna, na zakasnine 518.448 kuna, a nekih 36  tisuća kuna na ostalo poput kopiranja, printanja i skeniranja. Podaci su  to iz Izvješća o radu Gradske knjižnice Zadar i financijskog izvješća za  2017. godinu.

Srijeda, Veljača 14, 2018 15:49

Neki su samo čudno gledali, jedni malo zastali, a drugi pak uzeli svoj primjerak umotane knjige. Naime, Gradska knjižnica Zadar organizirala je u povodu Valentinova Blind date ili Spoj naslijepo s knjigom. Drugu godinu zaredom u knjižnici su odlučili prirediti drugačiji Dan zaljubljenih.

Četvrtak, Veljača 1, 2018 09:10

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Središnjice za obavještajno djelovanje Glavnog stožera Oružanih snaga RH jučer su sa skijašem Ivicom Kostelićem završili ekspediciju hodnje po Velebitu. Ekspedicija je počela prošle subote na Vratniku, a kretala se rutom Vratnik - Oltari - Zavižan - Skorpovac - Baške Oštarije - Šugarska Duliba - Stapina - Veliko Rujno.

Perica Turalija, brigadni general, zapovjednik zapovjedništva Specijalnih snaga imao je samo pohvale za svoje momke:

Stranice