Ante Rogić

Petak, Lipanj 14, 2019 15:02

U Osnovnoj školi Voštarnica jučer i danas se održava 13. likovna kolonija. Riječ je o dugogodišnjem projektu, velikoj povezanosti  likovnih umjetnika i ove škole.

- Volim ovu koloniju jer je opuštena atmosfera. Dolazim dosta dugo,  jedino što sam izbivala dvije godine. A jedini problem mi je autobus iz  Splita, na što se uvijek žalim.

Utorak, Lipanj 11, 2019 13:37

Ivana Dražić, kustosica Odjela grada Zadra Narodnog muzeja Zadar, provela je jučer zadarske novinare kroz izložbu "Nadrealni  svjetovi Salvadora Dalija". Od početka lipnja u Kneževoj palači u Zadru  može se razgledati izbor oko 200 najpoznatijih grafičkih listova, skulptura, tapiserija i reljefa, predmeta od keramike, stakla te poznate Dalijeve sofe.

Četvrtak, Lipanj 6, 2019 09:51 1

Talijanski desničar  Lorenzo Giorgi, pročelnik za opće  upravne poslove u Poglavarstvu  Trsta, inače član Berlusconijeve stranke  Forza Italia, podijelio je na društvenim mrežama kartu Iredentističkog  pokreta Italije (Movimento irredentista italiano) na kojoj su Istra, Rijeka,  Kvarnersko otočje, Zadar, pa čak i čitava Dalmacija u sastavu  talijanske  države. Uz kartu na svojoj  izvornoj objavi, Giorgi je napisao: "Ništa se ne  može smatrati gotovim ako se ne završi pravedno".

Srijeda, Lipanj 5, 2019 17:20

Na poziv Alumni kluba Sveučilišta u Zadru dr. sc. Antonija  Mlikota i Jurica Vučetić održali su danas predavanje u povodu kraja akademske godine. 

Ponedjeljak, Lipanj 3, 2019 15:33

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija. Iako ljeto još nije službeno počelo, već od 1. lipnja Salvador Dali posjetio je  Zadar i planira ostati sve do 15. listopada. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.

Subota, Lipanj 1, 2019 16:11

Prva večer Smotre folklora Zadarske županije održana je u  četvrtak navečer. Sudionici Smotre okupili su se pred crkvom Gospe od  zdravlja odakle je raspjevana povorka krenula prema Trgu Petra Zoranića gdje je održana Smotra. 

Četvrtak, Svibanj 30, 2019 10:46

Hrvatski autoklub prije otprilike dva mjeseca počeo je s upozorenjima na svojim stranicama o povećanom broju biciklista i mopedista u prometu. Samim time vozači automobila pozvani su na veći oprez. Dakle, govorimo o vozačima, bilo jednima ili drugima. No, s druge strane, složit ćemo se, najugroženija skupina u prometu su ipak pješaci.

Utorak, Svibanj 28, 2019 17:09

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar na jučer održanoj  sjednici otvorilo je jedinu prijavu pristiglu na natječaj za ravnatelja/icu  ove ustanove. Prijava je to aktualne v.d. ravnateljice Renate Peroš, potvrdila nam je Marina Dujmović Vuković, predsjednica UV Narodnog  muzeja Zadar.

Subota, Svibanj 25, 2019 15:47

Jučerašnji dan bio je poseban za sve učenike i učitelje Osnovne škole Petra Preradovića. U HNK Zadar održana je priredba u povodu Dana ove škole. Učenici, njihovi učitelji i učiteljice, roditelji, djedovi i bake, svi zajedno su se okupili na središnjoj proslavi u jednoj školskoj  godini. Nakon izvođenja nacionalne himne okupljene je pozdravila  Stanka Pera Martinac, ravnateljica škole.

Utorak, Svibanj 21, 2019 17:03

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar  organizirala je prvi regionalni infodan u povodu otvaranja Natječaja za  dodjelu inovacijskih vaučera u plavom sektoru projekta BLUE BOOST.  Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima programa Europske unije  INTERREG Adrion.

Stranice