Barbara Čalušić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Siječanj 4, 2021 09:50

Nezapamćena globalna pandemija i kataklizmički događaji poput razornih potresa kojima je u Hrvatskoj počela i završila godina iza nas, obilježili su 2020. koja će u cijelom svijetu ostati upisana kao dio traumatične kolektivne memorije.

Četvrtak, Studeni 26, 2020 09:34

Iako su trenutačno, kad je u pitanju suzbijanje epidemije koronavirusa, u žiži javnosti nove strože mjere koje Vlada priprema, dugoročno će najvažnije pitanje postati mogućnost države da osigura ili provede cijepljenje građana.

Nedjelja, Listopad 11, 2020 12:50

Tzv. oxfordsko cjepivo protiv koronavirusa koje u suradnji s ovim sveučilištem razvija farmaceutska tvrtka AstraZeneca te se ono nalazi u visokoj fazi ispitivanja koje je u rujnu bilo prekinuto zbog pojave nuspojava kod ispitanika, prema informacijama britanskih medija, trebalo bi uskoro ući u primjenu.

Nedjelja, Rujan 13, 2020 11:49

Čak sedam osoba jučer je preminulo od posljedica koronavirusa u Hrvatskoj. Najmlađa žrtva imala je 68 godina, a najstarija 96. U Nacionalnom Stožeru civilne zaštite izvijestili su kako su svi preminuli pacijenti imali popratne bolesti.

Srijeda, Srpanj 8, 2020 11:59

U Primorsko-goranskoj županiji jučer je zabilježen skok u broju osoba pozitivnih na koronavirus sa sedam novih slučajeva zaraze. Među zaraženima je i jedna liječnica iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka za koju su u Službi za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a utvrdili da se pridržavala svih epidemioloških pravila zbog čega se ne očekuje daljnje širenje zaraze.

Nedjelja, Srpanj 5, 2020 09:28

Pandemija koronavirusa u veljači i ožujku zaustavila je sva istraživanja na Institutu za biokemiju na Goetheovu Sveučilištu u Frankfurtu koja nisu direktno bila povezana s COVID-om. Samo je 15 posto zaposlenika radilo u laboratorijima na COVID-projektima i koristili su svu raspoloživu tehnologiju Instituta na Goetheovom sveučilištu, čiji direktor, ugledni hrvatski znanstvenik prof. dr.

Utorak, Lipanj 30, 2020 22:07

Ljeto odnosno srpanj i kolovoz trebali bi donijeti smanjenje intenziteta širenja koronavirusa dok se prema upozorenjima koja stižu iz Svjetske zdravstvene organizacije na jesen može očekivati drugi val koji bi, prema sadašnjim predviđanjima, mogao biti žešći od još uvijek aktualnog prvog vala pandemije koronavirusa.

Utorak, Svibanj 5, 2020 09:30

Prvoga dana u kojem su bolnice nakon dvomjesečne pauze opet počele primati naručene pacijente, u mnogim je poliklinikama bilo nervoze i nesnalaženja. U većim zagrebačkim bolnicama tvrde da se radi o početnom uhodavanju te da će već za koji dan biti uspostavljen glatki protok pacijenata, u skladu s preporukama epidemiologa. U funkciji je i oko četvrtina kapaciteta KB-a Dubrava, koja je otvorila dio specijalističkih ambulanti i dijagnostičkih pretraga poput MR-a i CT-a.

Četvrtak, Travanj 23, 2020 13:29

Onkolozi su složni: kriza prouzrokavana pandemijom koronavirusa ne smije ugroziti zdravlje nacije kad je u pitanju liječenje oboljelih od raka. Njihova zabrinutost i više je nego opravdana, budući da su u ovom trenutku oči javnosti i dalje uprte u kretanje i utjecaj novog virusa, a većina zdravstvenih resursa angažirana je u zbrinjavanju posljedica koje virus ostavlja.

Subota, Ožujak 28, 2020 10:18

Trenutno imamo stabilan prirast novoinficiranih, pa možemo već sad zaključiti da su mjere Stožera civilne zaštite u dobroj mjeri polučile rezultat. Izbjegli smo eksponencijalni rast i broj oboljelih je u odnosu na druge europske, nama slične zemlje po broju stanovnika, relativno nizak, tvrdi prof. dr.

Stranice