Bernard Paleka

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Utorak, Srpanj 31, 2018 13:38 2

Iz Opće bolnice Zadar prethodnih je dana otišao dr. med. Ante Anić, specijalist kardiolog. To je potvrdilo i Ravnateljstvo dostavljenim odgovorima na nekoliko pitanja Zadarskoga lista, a koje je odgovore potpisao dr. med. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja.

- Možemo potvrditi da je Ante Anić, dr. med. 25. srpnja 2018. podnio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa u našoj ustanovi. Dr. Anić zaključio je Ugovor o radu dana 24. listopada 2015. godine.

Utorak, Srpanj 17, 2018 10:42

Na Forumu je živo od ranoga jutra. Dopremljeni su elementi za pozornicu koja će biti smještena neposredno do ulaza u crkvu sv. Donata i već oko devet počelo je 'zidanje' tako da na vrijeme bude sve gotovo.

- Evo, nema ni jedne minute slobodnoga trenutka. Mnogo je ljudi angažirano i sigurno će biti sve u najboljem redu - govori koordinator priprema svečanoga dočeka Boris Artić iz Grada Zadra.

Ponedjeljak, Srpanj 16, 2018 12:33

Nemojmo plakati! Nemamo nikakvih razloga za suze. Hrvatska je, ušavši u finale SP-a u Rusiji sebe svrstala među nogometne Golijate. Istina, jučer nije kao David u onoj prastaroj prispodobi praćkom spretno uništila velikoga suparnika, ali je bitno promatrati cjelinu, ne samo njezin jedan komadić – makar to bilo i finale – pa onda zaključiti kako su Vatreni, ipak, junaci!

Petak, Srpanj 13, 2018 10:20

Grandiozno je sportsko postignuće to što će Hrvatska igrati u finalu nogometnoga SP-a u Rusiji. U odnosu na Ćirine brončane Vatrene od prije dva desetljeća (SP, Francuska), ovaj je naraštaj otišao najmanje jedan korak dalje, a u nedjelju ćemo vidjeti hoće li i dva.

Utorak, Srpanj 3, 2018 11:24

Danijel Subašić, jedan od Vatrenih koji su u osmini finala nogometnog SP-a u Rusiji nadvladali Dansku, te jedan od četvorice Zadrana (još Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković) u reprezentaciji Zlatka Dalića, u nedjelju je navečer na najbolji mogući način manifestirao višedesetljetno postojanje ovdašnje nogometne vratarske škole. Premda ona, ta škola, kao poseban subjekt nikad nije zaživjela u institucionalnom obliku, itekako je puno dala zadarskom i hrvatskom nogometu.

Subota, Lipanj 30, 2018 08:49

U OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer su se na dodjeli svjedodžbi svečano oprostili od 142 osmaša. Pozdravnu riječ uputila je pedagoginja Anita Ivanišević.

Nedjelja, Lipanj 10, 2018 11:00

Održana je peta sjednica skupštine Športske zajednice Grada Zadra u mandatnom razdoblju 2015. – 2019. godine. Sjednicom je predsjedavala Snježana Jurinić, predsjednica ŠZGZ-a.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 20:00

Plesni odjel Glazbene škole Blagoja Berse održao je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru plesnu večer, završnu priredbu na  kraju školske godine. Osim polaznika toga odjela, nastupili su i gosti -  Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje iz Zagreba, OŠ za balet i suvremeni ples iz OŠ-e Jurja Dalmatinca iz Šibenika, te Histeria Nova, škola  prirodnog pokreta i plesa iz Zadra.

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 20:15

U Zadru je u 87. godini preminuo Anđelo Mazija, legendarni arbanaški sportaš koji je najveći dio svoga života utkao u nogomet. Vođen golemim entuzijazmom, silnom ljubavlju prema nogometnoj igri, srčanošću kakva resi samo najhrabrije borce, odanošću svomu klubu – a igrao je i u nekadašnjem Omladincu (danas Arbanasi), u Zadru, Tekstilcu, Slogi… - bijaše on srce svake momčadi, nepatvoreni perpetuum mobile…

Četvrtak, Svibanj 31, 2018 16:10

U Hrvatskom narodnom kazalištu održan je 27. Benja fest na  kojemu je nastupilo 15 izvođača solista, dok je školski zbor revijalno otpjevao dvije pjesme. Pobjednica ovoga izdanja jest Antea Grgin iz 4. e razreda s pjesmom Život nije siv. Drugoplasirana je Ema Pijaca iz 2. a (Na  morskom dnu), dok je treće mjesto pripalo Hani Grubić iz 6. b razreda  (Black Velvet), sve po odluci stručnoga povjerenstva. Još su nastupili i zajedno sa svima zasluženi pljesak pobrali Nela Matešić (1.

Stranice