Bernard Paleka

Petak, Svibanj 11, 2018 20:25

U povodu Dana Gospe Loretske, koji traju od osmog do 11. svibnja, u ponedjeljak, 7. svibnja u arbanaškoj crkvi svečano je predstavljen audio CD s klasičnim i novijim crkvenim kompozicijama. Taj je CD, kako piše u popratnoj knjižici, reizdanje, digitalizacija i remaster longplej ploče (LP) iz godine 1979. Ploču je godine 1979. snimio mješoviti zbor Vicko Zmajević iz Župe Gospe Loretske iz Arbanasa i bila je to u ono vrijeme prva ploča sa sakralnom glazbom u bivšoj Jugoslaviji. 

Petak, Svibanj 11, 2018 14:41

U OŠ Šime Budinića danas su na maloj svečanosti darivali učenike koji su činili pobjednički sastav na državnom natjecanju iz ekologije.

- Svako postignuće naših učenika zavrjeđuje lijepu riječ i skroman dar. Tako smo i danas na svečanosti u školi zahvalili učenicima koji su u Zagrebu osvojili naslov državnih prvaka iz ekelogije. Dakako i njihovoj mentorici Aniti Mustać - kaže Ivan Čular, ravnatelj.

Petak, Svibanj 11, 2018 12:39

U koncertnoj dvorani u Kneževoj palači održan je u utorak navečer koncert na kojemu su se prepunom gledalištu predstavili učenici Glazbene škole Blagoja Berse, polaznici Gudačkoga odjela. Kao i mnogo puta na nizu prethodnih koncerata, mladi glazbenici oduševili su svojom izvedbom samo potvrdivši da su dugo, motivirano, ustrajno i izvrsno radili prema pomno sastavljenom planu i programu.

Četvrtak, Svibanj 3, 2018 12:00 4

- A kumeee, di ti!? Kad doša?

Rastopio se od sreće. Banuli smo u predvorje Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju u Metkoviću i iznenadili ga. Uprava i osoblje znali su da ćemo doći, ali njemu nisu rekli. Da jesu, ne bi od nestrpljenja mogao živjeti.

- A Babiću...

Zdenko Kuman, Zadranima omiljeni lik, obitava u metkovskoj ustanovi već jedanaestu godinu.

- Došao je točno 11. svibnja 2007. - govori medicinska sestra Marija Cvitanović.

 

Srijeda, Travanj 25, 2018 11:47

Nije cirkuska arena, nema šatora, nema klaunova... ali je zato tu ekvilibrist! Doduše, nije hodao s motkom u rukama, ali je glavno da je - hodao!

- Gle, čovjek hoda po moru! - uskliknuo je jedan posjetitelj kafića Riva.

Čovjek sjedi, pije kavu i gleda na Obalu kralja Petra Krešimira IV. I što vidi? Između gata i dijela rive koji vodi prema Morskim orguljama, po dijagonali hoda čovjek. Iz kafića, dakako, nije bilo moguće vidjeti da hoda po vrpci širine pet centimetara.

Nedjelja, Travanj 22, 2018 19:42

Uspješni i etablirani zadarski karikaturist Mojmir Mihatov osvojio je još jednu prvu nagradu. U Slovačkoj, u Prešovu, održana je 24. međunarodna izložba karikatura Golden Keg 2018. na temu - pivo. Organizatori su zaprimili 441 karikaturu 154 autora iz 37 zemalja, a najboljom je ocijenjena Mihatovljeva pa je autor zasluženo ponio prvu nagradu. 

Četvrtak, Travanj 19, 2018 11:39

Stolnoteniski klub Donat jučer je upotpunio prvu momčad za sljedeću sezonu. Nakon povratka u Superligu, u društvo najboljih hrvatskih klubova, u Donatu su intenzivno radili na dovođenju još jednoga igrača.

- Jučer smo potpisali ugovor s Danijelom Mijatovićem. On će s Tomislavom Zubčićem, Ivanom Zeljkom i Antonijom Gojom činiti prvu momčad za sljedeću sezonu u Superligi - kaže Davor Karlović, trener.

Mijatović je stolni tenis i počeo igrati u Donatu.

Četvrtak, Ožujak 15, 2018 10:43

Vijeće za elektroničke medije na sjednici jučer odlučivalo je o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja temeljem Obavijesti o namjeri davanja koncesija broj 08/17 za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije. Vijeće je odlučivalo o ponudama koje su pristigle, a koje su otvorene 14. veljače 2018. godine.

Petak, Siječanj 26, 2018 10:16

Poznati i mnogostruko nagrađivani zadarski karikaturist Mojmir Mihatov (uz ostalo, objavljuje karikature i u Zadarskom listu) samostalno će izlagati svoje karikature u European Cartoon Centeru u Kruishotouemu u Belgiji. Ta je etablirana kuća, dobro upoznata s njegovim višedesetljetnim uspješnim i često nagrađivanim djelovanjem u karikaturi, Mihatovu poslala nedavno poziv, a on je potom izabrao i predložio 130 karikatura koje je organizator i prihvatio.

Četvrtak, Siječanj 18, 2018 16:14

Danas je u Zadru u 85. godini preminuo Paolo Tičina. Bio je  jedan od pionira obnove sportskoga života u Zadru odmah nakon odlaska Nijemaca i uspostave nove vlasti. Napose se isticao u obnovi i u  daljem djelovanju KK-a Zadar čiji je bio igrač u podmlatku, potom u prvoj momčadi, ali je poput ostalih svojih vršnjaka i drugih tadašnjih sugrađana, bio aktivan i u rukometu, te u nogometu.

Stranice