Bernard Paleka

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Kolovoz 9, 2018 10:54

Kad čovjek danas pogleda s ceste koja sa sjeverne strane obavija golemi kompleks SC-a Višnjik kakvo je stanje na radilištu teniskih terena za polufinale Davisova kupa (14. - 16. rujna) između Hrvatske i SAD, nije baš siguran da će sve biti OK. Ali, to je samo...

- To je dojam, ali sigurno će biti sve OK! - energičan je Denis Karlović, direktor SC-a Višnjik.

Utorak, Srpanj 31, 2018 13:38 2

Iz Opće bolnice Zadar prethodnih je dana otišao dr. med. Ante Anić, specijalist kardiolog. To je potvrdilo i Ravnateljstvo dostavljenim odgovorima na nekoliko pitanja Zadarskoga lista, a koje je odgovore potpisao dr. med. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja.

- Možemo potvrditi da je Ante Anić, dr. med. 25. srpnja 2018. podnio zahtjev za sporazumnim raskidom radnog odnosa u našoj ustanovi. Dr. Anić zaključio je Ugovor o radu dana 24. listopada 2015. godine.

Utorak, Srpanj 17, 2018 10:42

Na Forumu je živo od ranoga jutra. Dopremljeni su elementi za pozornicu koja će biti smještena neposredno do ulaza u crkvu sv. Donata i već oko devet počelo je 'zidanje' tako da na vrijeme bude sve gotovo.

- Evo, nema ni jedne minute slobodnoga trenutka. Mnogo je ljudi angažirano i sigurno će biti sve u najboljem redu - govori koordinator priprema svečanoga dočeka Boris Artić iz Grada Zadra.

Ponedjeljak, Srpanj 16, 2018 12:33

Nemojmo plakati! Nemamo nikakvih razloga za suze. Hrvatska je, ušavši u finale SP-a u Rusiji sebe svrstala među nogometne Golijate. Istina, jučer nije kao David u onoj prastaroj prispodobi praćkom spretno uništila velikoga suparnika, ali je bitno promatrati cjelinu, ne samo njezin jedan komadić – makar to bilo i finale – pa onda zaključiti kako su Vatreni, ipak, junaci!

Petak, Srpanj 13, 2018 10:20

Grandiozno je sportsko postignuće to što će Hrvatska igrati u finalu nogometnoga SP-a u Rusiji. U odnosu na Ćirine brončane Vatrene od prije dva desetljeća (SP, Francuska), ovaj je naraštaj otišao najmanje jedan korak dalje, a u nedjelju ćemo vidjeti hoće li i dva.

Utorak, Srpanj 3, 2018 11:24

Danijel Subašić, jedan od Vatrenih koji su u osmini finala nogometnog SP-a u Rusiji nadvladali Dansku, te jedan od četvorice Zadrana (još Luka Modrić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković) u reprezentaciji Zlatka Dalića, u nedjelju je navečer na najbolji mogući način manifestirao višedesetljetno postojanje ovdašnje nogometne vratarske škole. Premda ona, ta škola, kao poseban subjekt nikad nije zaživjela u institucionalnom obliku, itekako je puno dala zadarskom i hrvatskom nogometu.

Subota, Lipanj 30, 2018 08:49

U OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer su se na dodjeli svjedodžbi svečano oprostili od 142 osmaša. Pozdravnu riječ uputila je pedagoginja Anita Ivanišević.

Nedjelja, Lipanj 10, 2018 11:00

Održana je peta sjednica skupštine Športske zajednice Grada Zadra u mandatnom razdoblju 2015. – 2019. godine. Sjednicom je predsjedavala Snježana Jurinić, predsjednica ŠZGZ-a.

Četvrtak, Lipanj 7, 2018 20:00

Plesni odjel Glazbene škole Blagoja Berse održao je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru plesnu večer, završnu priredbu na  kraju školske godine. Osim polaznika toga odjela, nastupili su i gosti -  Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje iz Zagreba, OŠ za balet i suvremeni ples iz OŠ-e Jurja Dalmatinca iz Šibenika, te Histeria Nova, škola  prirodnog pokreta i plesa iz Zadra.

Nedjelja, Lipanj 3, 2018 20:15

U Zadru je u 87. godini preminuo Anđelo Mazija, legendarni arbanaški sportaš koji je najveći dio svoga života utkao u nogomet. Vođen golemim entuzijazmom, silnom ljubavlju prema nogometnoj igri, srčanošću kakva resi samo najhrabrije borce, odanošću svomu klubu – a igrao je i u nekadašnjem Omladincu (danas Arbanasi), u Zadru, Tekstilcu, Slogi… - bijaše on srce svake momčadi, nepatvoreni perpetuum mobile…

Stranice