Branko Podgornik

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Lipanj 29, 2020 18:15

Građani u Europi počeli su tijekom pandemije mijenjati navike i štedjeti za crna vremena, pribojavajući se krize. Od veljače do svibnja njihova je štednja u bankama u članicama eurozone povećana za nevjerojatnih 136 posto, odnosno za 214 milijardi eura, prema podacima Europske središnje banke (ESB) od prošlog tjedna.

Utorak, Svibanj 26, 2020 11:15

U ovom trenutku gotovo svaki peti građanin Hrvatske nema dovoljno novca za podmirenje troškova za prehranu i režije, zbog gubitka posla ili zbog prepolovljenih plaća. Pogođeno je barem 18 posto stanovništva, ili više od 720 tisuća ljudi koji već u prva dva mjeseca gospodarskog zastoja ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe, prema istraživanju europskog instituta Bruegel iz Bruxellesa, objavljenom jučer.

Ponedjeljak, Svibanj 11, 2020 09:46

Od danas počinje treća faza popuštanja mjera protiv zaraze, što znači da se u Hrvatskoj ponovno otvara najveći broj djelatnosti, objavio je jučer Nacionalni stožer civilne zaštite. Počinje »novo normalno« razdoblje, ali ono neće biti isto kao prije, jer je i dalje potreban oprez, upozorio je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

Ponedjeljak, Travanj 13, 2020 12:35 1

Pandemija koronavirusa potaknula je obrat u razmišljanju građana i državnih institucija. Prekidi prometa i proizvodnje zaprijetili su nestašicama te ponukali mnoge zemlje na zabranu izvoza prehrambenih artikala. Najednom je i naša javnost shvatila koliko je važno da Hrvatska može prehraniti sama sebe i da što manje ovisi o drugima.

Petak, Travanj 3, 2020 09:35

Drugi paket Vladinih mjera dovoljna je pomoć gospodarstvu u ovom trenutku, ali Vlada će i dalje morati pratiti situaciju i morat će biti spremna reagirati brzo jer će brojnim tvrtkama i sektorima trebati još mnogo vremena za oporavak i pri tome će dulje vrijeme trebati i pomoć i razumijevanje države.

Ponedjeljak, Ožujak 30, 2020 16:44

Kao što je osnovala Stožer za obranu protiv koronavirusa, Vlada bi trebala hitno utemeljiti i ekonomski "krizni stožer za obranu od koronarecesije", smatra dr. Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb. Vizek je prošlog tjedna svojim programom predložila hrvatskim vlastima brzo djelovanje, kao i provođenje 16 mjera za pomoć gospodarstvu, kako bi se ublažile posljedice dramatičnog ekonomskog zastoja u zemlji.

vlak_zeljeznica_kondukter_hz_1
Srijeda, Travanj 10, 2013 00:00

Do sredine iduće godine broj zaposlenih u javnim poduzećima u nadležnosti Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture smanjit će se za 10 tisuća, najavio je jučer ministar Siniša Hajdaš Dončić. Nažalost, najviše zaposlenih izgubit će posao u Hrvatskim željeznicama, Hrvatskim autocestama, Autocesti Rijeka-Zagreb i Hrvatskoj pošti, rekao je ministar, izdvojivši samo poduzeća s najvećim prihodima.

Petak, Travanj 5, 2013 00:00

Nakon polemika oko poreza koji bi trebao pogoditi imućnije građane, Vlada će odluku odgoditi do ljeta

slavko linic
Četvrtak, Travanj 4, 2013 00:00

Putem "zakona o naplati poreznog duga fizičkih osoba", kojeg je sastavilo Ministarstvo financija, država bi dužnicima na njihov zahtjev otpisala dug za kamate i obustavila ovrhe imovine, uz vraćanje glavnice u ratama do 60 mjeseci. Vlada bi prijedlog trebala poslati u hitnu saborsku proceduru

Stranice