Čedomir Ćiro Perinčić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Ponedjeljak, Ožujak 4, 2019 19:15

Proslavljeno je osvajanje prvog trofeja u samostalnoj Hrvatskoj, odigrano veliko finale doigravanja, prava košarkaška atmosfera vraćena je u  Jazine, ali bez obzira na sve to, Jusup nije odmah potvrđen za sljedeću  sezonu. Pomalo začuđujuće, većina članova UO kluba nije bila za to.   Vodstvo kluba želi izvršiti i pretvorbu kluba u trgovačko društvo, što je  velika novost u košarkaškim klubovima.

Utorak, Veljača 26, 2019 16:13

Pred početak priprema za sezonu 1997./98., Izborna skupština kluba  treba donijeti važnu promjenu u Statutu kluba po kojoj bi klubom upravljao onaj tko ga i financira. Sastanak gradonačelnika Božidara Kalmete i  zadarskih gospodarstvenika (40 poziva) na temu: "Kako financijski pomoći Zadru i omogućiti izlaz iz postojeće krize". Obveze u narednoj sezoni su: domaći Kup, Kup Radivoja Koraća i prvenstvo.

Ponedjeljak, Veljača 11, 2019 13:15 1

Za novog trenera Zadra, u sezoni 1995./96., izabran je Joško Pulja.  Mnogim ljubiteljima košarke u Zadru, ovaj izbor bio je iznenađenje, pa i  za mene, jer sam imao prigodu slušati Joška kako govori i priča o velikim  planovima za Puntamiku, kluba iz kojeg je ponikao, izgradnja nove dvorane na Puntamici, jakoj ekipi, itd., godinu ranije. Za svoje pomoćnike  imenovao je Umberta Piasevolija i Uču Pulanića, te nove trenere za fizičku pripremu, Branka Matića i prof. Ivana Čulara, dr.

Ponedjeljak, Veljača 4, 2019 17:09 2

Nakon loše seniorske sezone, u Zadru je od 26. do 28. travnja 1995.  održan Final four juniorskog prvenstva Hrvatske. Branimo prošlogodišnju titulu, ja sam trener, a iznimno vrijedan, Darko Frakin, je pomoćni. Favorit je Croatia osiguranje, imaju centarsku liniju: Vujčić 208  cm, Poljak 212 cm, Henjak 211 cm, Vujić 205 cm, što se ne može vidjeti ni  u seniorskim momčadima. Ipak, imam jake adute i razloge vjerovati da  možemo do kraja.

Ponedjeljak, Siječanj 28, 2019 16:46 1

Polufinale juniorskog prvenstva održano je u Zadru. Prva utakmica,  Zadar - Dalvin. Trener Pulanić preferirao je visoku postavu, igraju E. Perović, I. Perinčić, J. Ružić, M. Morović, I. Katić. "Ovo je izvanredna postava za fotografiju, juniorska dvometraška postava, ali mislim da neće funkcionirati, nema playa", upozoravam. Gubimo utakmicu. Zadar - Rijeka,  ponovo upozoravam Uču na Baždarića, Mancea i Štimca koje poznajem  iz juniorske reprezentacije. Na poluvremenu minus 18!

Utorak, Siječanj 22, 2019 19:30

Učo Pulanić završio je kao trener sezonu 1992./1993. Hoće li i dalje ostati trener? Teško, jer na klupu Zadra ponovo želi Pino Giergia, po treći  put. Hoće li i treća biti sreća, vidjet ćemo na kraju ove kolumne.

Ponedjeljak, Siječanj 14, 2019 19:00

Nakon priznanja Hrvatske od EZ, drugi važan događaj za Hrvatsku,  posebno za košarku, su Olimpijske igre u Barceloni. Da bi tamo nastupili   reprezentacija Hrvatske je morala proći kvalifikacijski turnir održan u  Zaragozi, osam reprezentacija, od kojih će samo četiri vidjeti olimpijske  krugove u Barceloni. Hrvatska ima sjajnu reprezentaciju, ali nije sve išlo  glatko. Porazi na startu od Njemačke i Litve zabrinjavaju.

Ponedjeljak, Siječanj 7, 2019 19:00

Ljeto 1991. sumorno, teško, olovno. I danas, gotovo 30 godina poslije  teško je o tome razmišljati i još teže pisati. "Vodimo bitku za mir, spremni smo za rat", poruka je Hrvatskog sabora, ali nismo bili te sreće da se  razdruživanje završi mirnim putem i teški, krvavi, agresorski rat je  počeo. Najprije istočna Slavonija, a vrlo brzo pokucat će i na vrata zadarskog zaleđa... Novoformirana Juba liga najvjerojatnije neće dočekati svoju premijeru, trebala je startati 21. rujna 1991.

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 15:00

Zadar je izvrsnim trećim mjestom završio sezonu 1989./90. Još malo o  toj trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala, C. zvezda – Zadar. Pri rezultatu 59:67, Darko Pahlić izvrsno je igrao i nakon tri pogođene trice, bio je  nokautiran, suci se nisu oglasili. Pa, kod rezultata 83:79, Komazec pogađa tricu za 83:82, ali suci pokazuju dva poena, Arijan protestira, dobiva  tehničku koja je peta, isključujuća, i polufinale doigravanja, tim potezom  je riješeno.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 19:15

Samo četiri dana nakon završenog prvenstva 1988./89., Dragan Šakota  nije više bio trener Zadra. Prva informacija koja se pojavljuje je gotovo  nevjerojatna - Mirko Novosel u Zadru! "Novosel u Zadru, svašta, nije bilo  službenih kontakata s bilo kime", kaže predsjedavajući Fain. Dakle, on  nije znao, nije bio upućen u ovu priču. Tko je onda pustio u opticaj ovu  informaciju? S kakvim ciljevima?

Stranice