Čedomir Ćiro Perinčić

Ponedjeljak, Siječanj 7, 2019 19:00

Ljeto 1991. sumorno, teško, olovno. I danas, gotovo 30 godina poslije  teško je o tome razmišljati i još teže pisati. "Vodimo bitku za mir, spremni smo za rat", poruka je Hrvatskog sabora, ali nismo bili te sreće da se  razdruživanje završi mirnim putem i teški, krvavi, agresorski rat je  počeo. Najprije istočna Slavonija, a vrlo brzo pokucat će i na vrata zadarskog zaleđa... Novoformirana Juba liga najvjerojatnije neće dočekati svoju premijeru, trebala je startati 21. rujna 1991.

Ponedjeljak, Prosinac 31, 2018 15:00

Zadar je izvrsnim trećim mjestom završio sezonu 1989./90. Još malo o  toj trećoj, odlučujućoj utakmici polufinala, C. zvezda – Zadar. Pri rezultatu 59:67, Darko Pahlić izvrsno je igrao i nakon tri pogođene trice, bio je  nokautiran, suci se nisu oglasili. Pa, kod rezultata 83:79, Komazec pogađa tricu za 83:82, ali suci pokazuju dva poena, Arijan protestira, dobiva  tehničku koja je peta, isključujuća, i polufinale doigravanja, tim potezom  je riješeno.

Ponedjeljak, Prosinac 24, 2018 19:15

Samo četiri dana nakon završenog prvenstva 1988./89., Dragan Šakota  nije više bio trener Zadra. Prva informacija koja se pojavljuje je gotovo  nevjerojatna - Mirko Novosel u Zadru! "Novosel u Zadru, svašta, nije bilo  službenih kontakata s bilo kime", kaže predsjedavajući Fain. Dakle, on  nije znao, nije bio upućen u ovu priču. Tko je onda pustio u opticaj ovu  informaciju? S kakvim ciljevima?

Utorak, Prosinac 18, 2018 19:00

Kao i prošle 1987., tako će i ovu sezonu zatvoriti juniorska momčad  Zadra, koja će predvođena Učom Pulanićem i Arijanom Komazecom osvojiti još jedan naslov prvaka države. Završni turnir odigran je u Zadru  pred sjajnim zadarskim navijačima i izvrsnom ozračju. Arijan je najbolji  strijelac i igrač prvenstva, a igraju: Meštrović, Gregov, Mičić, Bilanđić,  Franov, Da. Mujagić, Marcelić, Čurguz, Komazec, De. Mujagić i Perišić.  Trener je Učo Pulanić.

Ponedjeljak, Prosinac 10, 2018 18:45

Da sezona 1986./87. brzo ne padne u zaborav, pobrinuo se, a tko drugi  nego Ivo Učo Pulanić. Košarkaški zanesenjak, veliki zaljubljenik u igru  između dva koša, a posebno rada s mladim igračima. Kada mu je netko  od navijača i ljubitelja košarke, davne 1968. rekao: "Učo, dođi na Ravnice  pogledati jednog izvrsnog kovrčavog mladića koji čuda radi u igri sa starijima", nije mu trebalo dva puta reći.

Ponedjeljak, Prosinac 3, 2018 18:15

Samo četiri dana nakon osvojenog prvenstva, dok se šampionska titula još slavila, odjeknula je "bomba". Vlado Đurović odlazi  iz Zadra. Jesu li  pogriješili i Zadar i Vlado Đurović? Zadar, ako ga je želio zadržati (a trebao je, po meni, jer trenera koji je osvojio naslov prvaka se ne mijenja),  morao je to pitanje riješiti ranije. Znači, čekao se sam kraj i završetak prvenstva i dok su se u klubu premišljali, Đurović je potpisao za C. Zvezdu i  vratio se natrag kući, u Beograd.

Ponedjeljak, Studeni 26, 2018 16:45

Najvažnije pitanje koje treba riješiti pred početak sezone 1985./86. je  pitanje trenera. Kandidati su: Krešo, Pino Giergia, prof. Lucijan Valčić,  prof. Slavko Trninić i Vlado Đurović. Prvi put u povijesti zadarske košarke bit će izabran trener koji nije Zadranin i dolazi sa strane, Vlado Đurović iz Beograda.Za svog prvog suradnika, pomoćnog trenera, bira Branka  Šuljka.

Utorak, Studeni 20, 2018 14:37

Sezona 1984./85. donosi promjene, velike. Nakon 8 godina na klupi  Zadra, Pino Giergia odlazi u grčki PAOK. Branko Skroče, poslije još jedne  sjajne sezone odlazi u Standard iz Belgije, momčad s kojom su igrali u  prethodnom Kupu Koraća, gdje su se čelnici Standarda mogli uživo uvjeriti u Brankove kvalitete. Još jedan značajan igrač neće biti u momčadi.  Ivica Obad odlazi na odsluženje vojnog roka. Nezadovoljan statusom u  prošloj sezoni, Darko Pahlić potpisuje pristupnicu za Jugoplastiku.

Utorak, Studeni 13, 2018 10:29

Za sezonu 1983./84. Zadar će složiti odličnu momčad. Branko Skroče se vraća iz vojske, Ante Matulović iz Splita, Ivan Sunara je reprezentativac, Popović igra standardno dobro, Obad i Petranović su stasali, a dolaze Stojko Vranković i Draženko Blažević na centarskim pozicijama, te vrlo dobar i perspektivan razigravač, Darko Pahlić.

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 18:00

Iznimno tešku sezonu 1981./82., Zadar će završiti turnejom po Australiji. Australski košarkaški savez je domaćin, a turneja će trajati 10 dana.  Zadar ne može putovati u najboljem sastavu, jer je Branko Skroče teže  ozlijeđen na utakmici protiv Partizana, a na put neće ni Ivan Sunara. Na  put idu: Ostarčević, Popović, Obad, Petranović, Baković, Radović, Babić i  Hrabrov, te pojačanja: Krstulović (Split) i Pilepić (Rijeka).

Stranice