Čedomir Ćiro Perinčić

Utorak, Studeni 13, 2018 10:29

Za sezonu 1983./84. Zadar će složiti odličnu momčad. Branko Skroče se vraća iz vojske, Ante Matulović iz Splita, Ivan Sunara je reprezentativac, Popović igra standardno dobro, Obad i Petranović su stasali, a dolaze Stojko Vranković i Draženko Blažević na centarskim pozicijama, te vrlo dobar i perspektivan razigravač, Darko Pahlić.

Ponedjeljak, Studeni 5, 2018 18:00

Iznimno tešku sezonu 1981./82., Zadar će završiti turnejom po Australiji. Australski košarkaški savez je domaćin, a turneja će trajati 10 dana.  Zadar ne može putovati u najboljem sastavu, jer je Branko Skroče teže  ozlijeđen na utakmici protiv Partizana, a na put neće ni Ivan Sunara. Na  put idu: Ostarčević, Popović, Obad, Petranović, Baković, Radović, Babić i  Hrabrov, te pojačanja: Krstulović (Split) i Pilepić (Rijeka).

Utorak, Listopad 30, 2018 11:44

U drugom dijelu vojnog roka, na Visokoj vojnoj Akademiji sam i trener  ekipe koja se natječe na prvenstvu beogradskih sveučilišta. Imam uvjete  kakve nikada nisam imao, vanjski tereni, dvorane, bazeni,..., sve. Najbolji  mogući uvjeti za pripremu i povratak košarci u sljedećoj sezoni, što je i  bio moj najveći motiv. U posjet mi dolazi presjedavajući u KK Zadru,  Mladen Fain. "Izvrsno", pomislih, "imam prigodu dogovoriti sve, što  ćemo i kako ćemo dalje".

Ponedjeljak, Listopad 22, 2018 11:20

Po završetku psihološki teške sezone za mene, sjedam u klupe Znanstvene knjižnice, polažem preostale ispite te mogu mirno na odsluženje vojnog roka u Beograd. Strašan "zločin" sam počinio, to što sam htio završiti Višu školu. Trebalo me zbog toga na "giljotinu", jer "kotrljat će se glave nakon Prvenstva", omiljena je rečenica našeg trenera.

Ponedjeljak, Listopad 15, 2018 15:24

Nemalo sam se iznenadio kada sam saznao da Ante Matulović odlazi  u Split. "Kako je to moguće?" - pitam se. Kako je dobio ispisnicu, tko ga je  pustio? Jer Ante je, po mnogima, najbolji mladi razigravač, reprezentativnih dometa. Tipičan primjer zadarske škole košarke, krase ga brzina,  tempo, ritam, odličan šut, dodavanja, pa je jako brzo postao ljubimac  zadarske publike. Nije dobio ispisnicu kluba, a ipak je registriran za Jugoplastiku. Kako?

Utorak, Listopad 9, 2018 18:36

Nakon osvojenog šestog mjesta u prošloj sezoni, bilo je jasno da nam za još bolji rezultat treba klasični, dobar centar te tako postanemo momčad za sam vrh. Ali u klubu ne razmišljaju na takav način. Vratio se iz vojske Nikola Olujić, Branko Šuljak iz Šibenika, Petranović i Obad, i naravno Mišo Ostarčević, pa u klubu misle da smo dobro pokriveni na centarskim pozicijama. Na mjestu razigravača vrlo dobro igraju Ante Matulović i Petar Popović, Branko Skroče i ja smo na vanjskim pozicijama.

Ponedjeljak, Listopad 8, 2018 15:33

Utakmicom  Zadar – Igman 84:64, od dresa Zadra oprostit će se veliki,  najveći, veličanstveni Krešo Ćosić. Elegancija, poezija pokreta, košarkaš  koji je samo visinom bio centar, a imaginacijom i mogućnostima sve ostalo. Prvi i vjerojatno najbolji "play" s 211 cm, kojega je svijet vidio. "Mogao je igrati sve, na svim pozicijama jednako dobro", napisat će poznati  novinar Sportskih novosti, Neven Bertićević u knjizi: "Krešo, legenda o  Krešimiru Ćosiću".

Srijeda, Listopad 3, 2018 21:11

Olimpija je posljednja prvenstvena utakmica koju je odigrao Pino Giergia. I to kako, na kakav način. 40 poena za kraj, u 39-oj godini, da ne povjeruješ. I dok većina od nas misli kako Pino dokazuje i pokazuje svoju snagu i košarkašku moć, te svi zajedno čekamo Krešu za još jedan juriš i osvajanje novog naslova prvaka, Pino objavljuje kraj igračke karijere i oproštaj. Zašto ne, pitamo se mi, još jedna sezona, naslov prvaka, pa oproštaj na vrhuncu? Ubrzo saznajemo zašto.

Ponedjeljak, Rujan 17, 2018 17:18

Zadar – Crvena Zvezda, polufinale Kupa, još jednom se moram vratiti  na tu utakmicu. Naime, zbog svega što se događalo u dvorani, Zadar  je   kažnjen s 8 mjeseci zabrane igranja u Jazinama! Kazna je drakonska,  očigledno se želi zaustaviti dominacija Zadra, spriječiti još jednu titulu u  nizu. A kakva dominacija je to bila...47-5 u prvenstvu, 7-2 u Kupu, ukupno 54-7 u te dvije sezone i polufiinale Kupa prvaka Europe. Kažnjen je i  Bruno Marcelić s šest utakmica neigranja.

Ponedjeljak, Rujan 10, 2018 12:10

"Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan". Ori se pjesma pobjednička, šampionska. Igrati i biti važan dio te momčadi fantastičan je osjećaj i ničeg nema ljepšeg u sportu. Iako sam u odnosu na sezonu 1972./73. "prepolovio" broj postignutih koševa, daleko veće zadovoljstvo je igrati u ovakvoj momčadi, zabijati 10 poena, nego zabijati 20, a igrati u prosječnoj momčadi ili se boriti za ostanak.

Stranice