Damir Maričić

Ponedjeljak, Lipanj 26, 2017 00:00

Poziv na okupljanje su potpisali LAG-a „Laura", Poljoprivredne zadruga „Maslina i vino", OPG Baradić Željko, OPG Kulaš Josip, OPG Zagorac Milenko i OPG Strpić Zlatko

Utorak, Lipanj 6, 2017 00:00 1

Ponedjeljak, Svibanj 22, 2017 00:00

Na 41. zasjedanju Odbora svjetske baštine (World Heritage Committee) Zadar će biti upisan na Listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a, uz još jedan šibenski upis! Upisat će se "Venetian Works of Defence between 15th and 17th centuries: Stato da Terra - western Stato da Mar, Croatia, Italy, Montenegro", dakle "Obrambeni radovi Venecije od 15. do 17.

Ponedjeljak, Svibanj 15, 2017 00:00

Uz 220 prijavljenih biciklista i nešto nenajavljenih pridošlica, među kojima su bile i gošće Ilirije iz Engleske, prošlo je u divnom sunčanom danu kasnog proljeća 35 kilometara staze koja je povezala sadašnjost i prošlost, tradicije i ambicije, spomenike i  ljepote, darove prirode i muke ljudskih ruku Ravnih kotara u jedinstvenoj biciklističkoj turi Bike&Wine Tour Ravni Kotari.

Ponedjeljak, Travanj 3, 2017 00:00

Uronite u sjajne nove bazene u 2017.!, naslov je kojim Turisthotel u svoj Zaton mami ovoljetne posjetitelje. Tradicionalno na vrhu najboljih kampova Hrvatske, ali i Top kampinga Europe i vječni "Superplatz" ADAC-a, Njemačkog autokluba kojem njemački kampisti bespogovorno vjeruju, Zaton ostaje pobornik borbe za izvrsnost.

Petak, Ožujak 31, 2017 00:00

U Zagrebu je upravo otpočeo 9. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore čiji se zaključci očekuju sutra. Put Zagreba krenuo je i dio zadarskih obrtnika prijevoznika, predvođen predsjednikom hrvatskog Ceha prijevoznika Zadraninom Emilijom Bajlom. Tom prigodom za naš je list rekao nešto o trenutnim prilikama i problemima ove značajne djelatnosti jer prijevoz je, kako to prijevoznici vole reći, "krvotok" i gospodarstva i društva.

Utorak, Veljača 28, 2017 00:00

Odnedavno znamo koliki je bruto domaći proizvod ( BDP) Hrvatske i koliko koja županija u njemu stvara, koliki je BDP po stanovniku, gdje se pretežito stvara i sl., a za 2014. godinu, te time možemo odmjeriti položaj Zadarske županije u zemlji. Odmah treba reći da je on - ispodprosječan, makar to vrijedi za sve u zemlji osim nedostižnog Zagreba, te Istre i Primorsko goranske županije, koji jedine uz metropolu prelaze hrvatske prosjeke.

Stranice