Damir Maričić

Četvrtak, Rujan 12, 2019 20:39

»Zadar je najbolji, Zadar je slavan« čulo se u srijedu kasno u noć u moćnoj svjetskoj luci Hamburgu, pred svom elitom industrije brodove za kružna putovanja nakon proglašenja Zadra kruzerskom lukom godine na najvećem okupljanju predstavnika ove i svih pratećih industrija.

Ponedjeljak, Rujan 9, 2019 09:41

U kolovozu 2019. godine na području Zadarske županije ostvareno je 571.935 dolazaka, što je devet posto više nego 2018. godine i 5.171.489 noćenja, što je četiri posto više nego godinu ranije, priopćeno je iz Turističke zajednice Zadarske županije na osnovu podataka iz eVistora, a kojima su pridruženi podaci nautičkog čartere prikupljeni kroz eCrew.

Petak, Kolovoz 23, 2019 10:20

Više je razloga za razgovor s Božidarom Longinom, aktualnim županom Zadarske županije, ali ovdje u svojstvu predsjednika Lučke uprave Zadar, a povod je gotovo 22 postotni rast prometa odnosno broja putnika na kruzerima u luci Gaženici ostvaren u prvih šest mjeseci ove godine.

I kao predsjednik Lučke uprave i kao župan Longin ima istaknuti angažman s nizom međunarodnih kontakata upravo oko dovršetka i stavljanja u funkciju ovog zadarskog dugotrajnog megaprojekta.
 

Petak, Kolovoz 2, 2019 13:31

Objava HTZ-a i Ministarstva turizma o padu prometa u srpnju za 1,5 posto prema podacima eVistora, potaknulo nas je na traženje intervjua s Mariom Palekom, direktorom Turističke zajednice Grada Zadra. Naime, objavljen je podatak o padu gotovo prvom u desetljećima, makar nevelikom, ali u značajnom turističkom mjesecu, i time potvrđene uzavrele ovoljetne priče o srpanjskoj rupi.

Petak, Svibanj 24, 2019 15:46

Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije je  na svojoj 2. sjednici, održanoj dana 20. svibnja  razmatralo kandidature  pristigle na dva javna poziva turističke zajednice Zadarske županije  (TZZŽ) za potpore u 2019. godini. U oba poziva je bitna svrha identificirati i podržati projekte i aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i njihovih partnera na destinaciji koje podižu vidljivost regionalnog turističkog  brenda „Zadarska regija – Reci DA! svemu“.

Petak, Ožujak 15, 2019 10:17

Najveći poslovno turistički sajam ITB u Berlinu završen je s  više strahova i  otrježnjenja, ali i pouka i upozorenja i sugestija   nego ikad  dosad, iz jednostavnog razloga što smo svih prethodnih godina očekivali  i najavljivali rekorde, koji su se i ostvarivali, a sada je, kažu, pred nama  "izazovna" godina.

Ponedjeljak, Siječanj 14, 2019 12:36

Svi koji žive od kampinga u Hrvatskoj ovog su trenutka u  Stuttgartu  jer je upravo u tijeku CMT Die Urlaubs-Messe - najvažniji sajam kampinga u Njemačkoj i Europi. On je pred 10-ak godina  preoteo  Muenchenu primat kada je kamping sajmovanje u pitanju, a dogodilo se  to kad je njemački auto klub svoje pokroviteljstvo i svoju gala večer  premjestio ovdje.

Nedjelja, Siječanj 13, 2019 11:36

Predstavnici kampa i apartmana Zaton (Turisthotel) i kamp parka Solina (Ilirija) bilježe bolje rezultate u Nizozemskoj od turoperatora (orgnizatora putovanja iz te zemlje) s kojima rade, koji jadikuju nad kasnim i smanjenim bookingom, makar je za Hrvatsku to simblično, dok im Italija i Španjolska kasne i padaju i 20 i 30 posto?!

Nedjelja, Prosinac 30, 2018 14:41

Fina je prilično kasno, ali ipak, objavila rezultate poduzetnika po županijama s obzirom na neto dobit. Tako krajem ove imamo podatke za prošlu 2017. u odnosu na 2016., a u kojoj su dvije drastične  promjene od kojih se jedna dobra tiče Zadarske županije, a druga loša  Istre.

Stranice