Damir Maričić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Svibanj 28, 2021 22:05

Turistička zajednica Zadarske županije nastavlja, sada sa devetim krugom, pozivima nositeljima obiteljskog smještaja da se kandidiraju za ulazak u krlub kvalitete smještaja oznake »Welcome«, koji potencijalnim gostima daje do znanja da dolaze u objekte i kod domaćina koji turizmu pristupaju predano, profesionalno i s naglašenim domaćinskim pristupom kao partneri destinacije.

Petak, Svibanj 21, 2021 14:39

Njemački auto klub (ADAC) upravo je izdao najvažniji i najugledniji kamping vodič u Europi - Campingfuhrer 2021., a o plasmanu Hrvatske i posebno kampova iz Zadarske županije informira nas kamping legenda Jerko Sladoljev prokurator Top kampinga Hrvatska i partner vodećih hrvatskih, pa i ovdašnjih najboljih kampova.

Petak, Svibanj 21, 2021 14:33

Zadarski poluotok na naslovnici »Kaleidoscopa« - časopisa poljske nacionalne aviokompanije LOT, slika Kornata i Telašćice u talijanskom časopisu Nautica naslova »Hrvatska, zaštićeni dalmatinski otoci, od parka do parka«, odnosno »Skriveni otoci kod Zadra« u magazinu »Bell’Europa« objavljene u svibanjskim izdanjima, povod su za osvrt na značenje i mehanizme nastajanja ovakvih reportaža, priča, članaka, TV i radijskih priloga u korist našeg turizma.

Petak, Svibanj 21, 2021 14:22

U drugoj »novoj normalnoj« sezoni, o sasvim neobičnim turističkim pitanjima razgovaramo sa direktoricom Turističke zajednice Zadarske županije Mihaelom Kadijom.

Petak, Svibanj 14, 2021 21:44

Suradnja TZ Zadarske županije i predstavništva HTZ-a u Italiji (Milano) s direktoricom Vivijanom Vukelić, nastavlja se i nakon nedavne online prezentacije, a vezano uz putovanja i reportaže novinara.

Petak, Svibanj 14, 2021 14:45

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u prvom radnom posjetu Zadarskoj županiji, gdje je glavna tema bila predstojeća turistička sezona, imala je kao niti jedan ministar prije nje, nadamo se ni poslije, naglasak na - sigurnost gostiju, cijepljenju turističkih djelatnika i nacionalnoj oznaci Safe stay in Croatia. Za cijepljenje konstatirajmo kako je u našoj županiji već započelo.

Ponedjeljak, Svibanj 10, 2021 14:30

Nakon što smo u prethodnom nastavku predstavljanjem najraširenijih sorti grožđa na svijetu, nevezano jesu li vinska ili ne, i predstavili Kyoho, Cabernet Sauvignon i Sultaninu, Merlot, pa Tempranillo i Airen i svijetom najrašireniji - Chardonnay, evo nas na preostalih šest od 13 velikih.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:35

Zadarska županija u 2021. obogatit će ponudu još jednim iznimnim kvalitativno uzdignutim i predstavljenim fenomenom - Cerovačkim špiljama, otkrivenim još za gradnje Ličke pruge u 1. sv. ratu, najvećim javno otvorenim fenomenom podzemnog svijeta krša u nas. Financiran europskim novcem budućim će posjetiteljima pružiti nezaboravan doživljaj kao - Centar izvrsnosti »Cerovačke špilje«.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:33

Većinu Hrvatske čini ruralni prostor, naravno po površini, a ne po stanovništvu, a to je još izrazitije u Zadarskoj županiji gdje je osim tanke crte obale i još poneke »upadice« takav prostor dominira. Istovremeno smo u razvoju turizma naglaskom na turizam »sunca i mora« desetljećima od njega, i iz njega, bježali. Priča o seoskom, ruralnom, agro ili kako ga već nazvali turizmu nije prastara priča ni drugdje.

Petak, Svibanj 7, 2021 14:28

Prvosvibanjski vikend bio je povod Hrvatskoj turističkoj zajednici za objavu rezultata u turizmu. Istom metodologijom, sustava eVisitor, sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (eCrew), podatke je objavila i Turistička zajednica Zadarske županije.​

Stranice