Doris Babić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Četvrtak, Travanj 8, 2021 10:15

Zadarska županija je 23. prosinca 2020. godine zaprimila dopis Ureda predsjednika Županijskog suda u Zadru, kojim se predlaže pokretanje postupka imenovanja sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Zadru, a zbog potrebe povećanja broja sudaca porotnika s obzirom na količinu predmeta pred ovim Sudom i razrješenje sudaca porotnika koji su za vrijeme trajanja mandata navršili maksimalnu dobnu granicu do kada mogu obavljati ovu dužnost - 70 godina života.

Četvrtak, Ožujak 25, 2021 10:31

Povodom Svjetskog dana kazališta, u subotu, 27. ožujka u 20 sati pogledajte hvaljenu predstavu HNK Zadar, Hanibal Podzemni Hriste Bojčeva u režiji Matjaža Latina koja je dobila sjajne reakcije od publike i kritike. Predstava je premijerno izvedena 5. studenoga 2020., a igraju Alen Liverić, Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber i Petra Tunjić.

Nedjelja, Ožujak 21, 2021 12:30

Volonterski centar Zadar održao je prvu ovogodišnju edukaciju »Biti volonter« u online obliku. Predavanje je bilo namijenjeno novim volonterima i volonterkama koje su upoznali s osnovnim pojmovima iz svijeta volonterstva, zakonskim okvirom u tom području te mogućnostima lokalnog, kao i međunarodnog volontiranja.

Petak, Ožujak 19, 2021 10:30

Uz Dane hrvatskog jezika 2021. Ogranak Matice hrvatske u Zadru priredio je online predavanje dr. sc. Josipa Lisca, profesora emeritusa, pod naslovom "U spomen na akademika Gorana Filipija". Profesor Lisac osvrnuo se i na još neke jezične teme, ali i još neke drage ljude koji su nas, nažalost, napustili.

Petak, Ožujak 19, 2021 09:43

Koncertni ured Zadar u okviru ciklusa Klub u Kneževoj u Zadar premijerno dovodi mladu hrvatsku glazbenu zvijezdu Lanu Janjanin.

Koncert će se održati danas, 19. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Tim smo povodom razgovarali sa simpatičnom glazbenicom koja je otkrila svoje prve glazbene korake, govorila o odnosu prema glazbi te posebnosti zadarskog koncerta.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 12:30

Započelo je rušenje bunkera u okviru građevinskih radova na obnovi kompleksa nekadašnje crkve i Samostana sv. Nikole u Zadru.
Prvi su dijelovi srušeni jučer tijekom jutarnjih sati, a kako saznajemo od Mladena Pešića, ravnatelja Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju, radovi će trajati desetak dana budući da nije riječ o armiranom betonu što olakšava proces.

Četvrtak, Ožujak 18, 2021 11:43

U Velikoj gradskoj vijećnici u Zadru jučer je održano javno izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja zone mješovite namjene Bregdetti. Radi se o žarišnoj točki iz koje bi, prema studiji Arhitektonske radionice Marušić d.o.o., odnosno dipl. arh. Pere Marušića, te njegovih kolega dipl. arh. Davora Popovića i dr. sc. Maddalene De Ferrari, započela realizacija projekta 21.

Srijeda, Ožujak 17, 2021 14:53

Pet sestara Buljat, Tina, Karolina, Ivana, Josipa i Anita, koje su rodom iz Korlata, stvaraju u simpatičnom i inspirativnom potkrovlju kuće u Zadru. Riječ je o torbama, majicama, maskicama, jastucima i drugim predmetima koji su satkani kreativnošću i suradnjom ovih sestara.

Utorak, Ožujak 16, 2021 10:00

Jučer je održano svečano uručenje dvaju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a riječ je o projektima ‘’Centar za mlade (faza II.) – Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru’’ i »Inclusive Play« - Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi.

Nedjelja, Ožujak 14, 2021 11:16

Dok Zadrani svakodnevno ispijaju kavu na terasama omiljenih kafića i čini se kako se ništa bitnog nije promijenilo, brojni restorani su i dalje zatvoreni, njihove terase su prazne, a bijeli papiri sve su češći dodatak ugostiteljskih objekata u centru grada.
Provjerili smo stoga s vlasnicima poznatih zadarskih restorana što se kuha u nadolazećim danima te kako odgovaraju na izazove koje pandemija postavlja na njihove stolove.

Stranice