Doris Babić

Poruka greške

Deprecated function: Function create_function() is deprecated u views_php_handler_area->render() (linija 39 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_area.inc).
Petak, Listopad 8, 2021 11:45

Radovi u Tuđmanovoj ulici, zadarskoj prometnoj žili kucavici, napreduju. Naime, prošireni dio ulice dobio je prvi asfaltni sloj, odnosno nosivi sloj.
Kako saznajemo od Ante Ćurkovića, pročelnika za EU fondove, radovi idu prema predviđenom tijeku.
- Radovi se nastavljaju, a završni sloj asfalta bit će postavljen kad se pripremi veći dio, kazao je Ćurković.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 13:52

Na nedavnoj svečanoj sjednici Općine Preko dodijeljena su javna priznanja za 2021. godinu te su nagrađeni dobili plakete i Grb Općine Preko, kao i kameni kip sv. Mihovila. Udruga žena Luzor dobila je tako javno priznanje za doprinos u razvoju kulture i tradicije.

Četvrtak, Listopad 7, 2021 09:15

U godini kada obilježavamo 30. obljetnicu najtežih bitaka, najzahtjevnijeg vremena, godinu kad se prisjećamo hrabrih hrvatskih branitelja, nažalost velikih žrtava, tu smo, u Zadru kako bismo iskazali zahvalu našim hrabrim hrvatskim braniteljima koji su zaustavili velikosrpsku agresiju, koji su branili, obranili i oslobodili svoj Zadar i svoju Hrvatsku. Zato smo danas ovdje, kako bismo iskazali, na poseban način, zahvalu i poštovanje obiteljima koje su izgubile svoju najmilije.

Srijeda, Listopad 6, 2021 12:58

Kao što je najavljivano, u sustav zdravstva i socijalne skrbi od ponedjeljka je na snazi Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere koju su u zdravstvenim i socijalnim ustanovama obvezni provoditi, odnosno svi zaposlenici u tim ustanovama trebaju posjedovati EU digitalne COVID potvrde.

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite Zadarske županije prvog dana Odluke, u našim bolnicama i Domu za starije osobe nije bilo nikakvih problema.

Utorak, Listopad 5, 2021 12:35

Pred nama je, po svemu sudeći, još jedna izazovna školska godina. Nije novost da učenici i njihovi roditelji imaju veće brige od odabira bilježnica i školskih torbi, ali čini se kako je neizvjesnost i promjenjivost načina održavanja nastave dobila ipak jednu novu dimenziju.

Nedjelja, Listopad 3, 2021 10:06

Uvođenje eura, barem građanima prosječne platežne moći, donosi strah od povećanja cijena. Naime, istraživanja u zemljama koje su ranije uvele euro pokazuju da je rast cijena bio minimalan, ali su potrošači često imali dojam da su stvari koje svakodnevno kupuju znatno poskupjele. Tako dosadašnja iskustva pokazuju da je euro donio poskupljenje usluga u restoranima, kafićima, frizerskim salonima, poskupjeli su i pekarski proizvodi i slično.

Nedjelja, Listopad 3, 2021 09:28

Obilježen je Međunarodni dan kave, praznik za Dalmatince i sve ljubitelje hedonističkog, opuštenog načina života. Tim je povodom Franck proglasio pobjednike već tradicionalnog barističkog natjecanja.

Subota, Listopad 2, 2021 12:32

Završila je Međunarodna konferencija o arheologiji broda, događanje koje okuplja renomirane svjetske stručnjake u području povijesti pomorstva, etnologije i arheologije broda, a održava se od 1976. godine.

Subota, Listopad 2, 2021 11:35

Plesna udruga Gesta obilježava 20 godina postojanja, rada, odgajanja, odnosno umjetničkog djelovanja u široj društvenoj zajednici.
Tim smo povodom razgovarali s umjetničkom voditeljicom Nenom Jurišić, ili, kako je djeca i roditelji zovu, s tetom Nenom s plesa.
Prisjetila se početaka, istaknula najviši cilj - odgoj, otkrila male tajne velikih majstora, kako plesati u okovima pandemije i entuzijastično najavila daljnji rad.

Petak, Listopad 1, 2021 12:51

Parking, vječni problem zadarskih ulica i vječna inspiracija za pritužbe čitatelja. Naime, javio nam se nezadovoljni čitatelj kazavši kako je u Ulici Franje Petrića uređen parking na koji se ne može ući bez »penjanja na trotoar«.
Podsjetimo, stanari te ulice u srpnju su tražili sastanak s gradonačelnikom Dukićem revoltirani »paukovom čistkom« s obzirom da naprosto nisu imali gdje parkirati pa su, kako su tada ispričali, bili primorani prekršajno parkirati.

Stranice